| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Andrzej Pajor AMATHORY ~user

Dołączył: 10 Maj 2007 Wpisów: 22 Miasto: Limanowa Kapela: AMATHORY Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 10:05 Temat wpisu: Brutalny podział Muzyki |
|
|
Proponuję podział muzyki w kryterium gatunek.
W menu głównym po kliknięciu "muzyka" powinien pojawić się wybór gatunku muzyki: rok, pop, hip-pop, rap, rege, metal, muzyka klasyczna, death, piosenki religijne:) itp. itd.
Ułatwiło by to wybór i wyszukiwanie muzyki, ktura nas interesuje.
To jest moje skromne zdanie.
Co Wy na to?
Ja toleruje każdą muzykę,oprucz,disko polo, liroja i techno( techno to nie jets muzyka tylko zbiór bitów elektronicznych, więc można odrazu to gówno odrzucić.) i nie chodzi mi o dyskryminacje tylko o celne trafienie w nasz ulubiony gatunek muzyki. _________________ METAL METAL I JESZCZE RAZ METAL |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 10:09 Temat wpisu: |
|
|
dobre, tyle ze na tym forum ogolnie są metalowcy, czy punki wiec tacy techniarze czy ziomy raczej tu niue zaglądają (bo sie boją? ) dlatego prawie wszystko co piszesz ogolnie na forum odbieraja domyslnie wielbiciele rocka, metalu, punka, (ludzie ktoprzy mogą pogadać razem bez rzucania miechem w inny rodzaj muzyki) |
|
|
|
|
|
|

Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 10:28 Temat wpisu: |
|
|
Tak "techniarze" jak ich nazwałes zostaliby zgnojeni zdeptani zpluci itd.na tym portalu. Ale chodzi mi o szybszy dostęp do konkretnego gatunku muzyki(chociaż wiem że to jest teraz problem bo narobiło się teraz tego)
bo Metal Progresywny różni się od metalu pankowego dum metal od deth metalu (sory za pisownię a to jednak jest różnica.
Pozdrawiam i dziękuje za szybką odpowiedż. _________________ METAL METAL I JESZCZE RAZ METAL |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 3:42 Temat wpisu: |
|
|
Adder - a dlaczego ich nie ma? Może właśnie dlatego, że się boją takich opinii jak Twoja? Wyluzuj, jak nie ma to będą. I nic tylko angażować ich w tę inicjatywę, ot co.
Segregowanie na takie szczegółowe gatunki jak metal progresywny, metal wikingów, metal sraki nie ma sensu, bo tego jest od cholery i jeszcze trochę. Poza tym każdy może wyróżniać inne znaczniki gatunkowe takiej muzyki. A do tego ciężko zdefiniować niektórych wykonawców, chyba że wciąż gra się "muzykę" opartą na tych samych schematach. Do tego przydałaby się wyszukiwarka np. opisów zespołów, w których muzycy opisywaliby to ręcznie.
No ale motyw z wyszukiwarką konkretnych gatunków jest ok. _________________
 |
|
|
|
|
|
|

Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 9:45 Temat wpisu: |
|
|
A dlatego ich nie ma, bo to jest portal MUZYCZNY!!!!! A techno to NIE JEST MUZYKA!!! tylko układ bitów elektronicznych (gotowców stworzonych przez informatyków) i nie ma to nic wspólnego z twórczością.
Sztuką jest tworzyć zespół. Uczestniczyć w grze. Czuć Muzykę.
I niech mi nikt nie mówi że nie rozumiem techna, ja słuchałem tego gówna przez rok (1993r/1994r) i nawet zaczeło mi sie podobać ale kiedyś zrozumiałem i wiem że to się nie nadaje do niczego.
Sory że trochę zmieniłem temat. Ale myślę że to jest ważny temat który może ktoś rozwinie. ( może znajdą się przeciwnicy mojego poglądu i udowodnią mi że techno jest " muzyką"?
Wracając do tematu, to chciałbym tylko,żeby było nam łatwiej szukać kapel, które mogą się nam podobać.
'sledz 'twierdzi że" jest tego od cholery"(różne gatunki) to po co do cholery,na nbandz przy rejestracji zespołu wprowadzamy gatunek (rodzaj muzuki)?
Jednak jest jakiś podział (a może musi być)
Metalu srakiego nie ma jak byś chciał wiedzieć śledziku, a progresiw, punk, doom, death. to wielka różnica , nie dzielą te gatunki drobne szczeguły.
Pozdrawiam i czekam na KONTROWERSJE:) _________________ METAL METAL I JESZCZE RAZ METAL |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 10:15 Temat wpisu: |
|
|
Jako redaktor apeluję o szacunek dla innych gatunków "muzycznych" i muzycznych. Tworzenie dobrej muzyki z sampli to też sztuka, fakt faktem, najczęściej jest zawsze odtwarzana z playbacku, ale ktoś kiedyś musiał nad tym usiąść i to zrobić.
Ale z drugiej strony techno zwierze, powiedzcie może coś o swojej muzyce? Bo ja słyszę tylko takie konfrontacje "metale śmierdzą i słuchają jakiejś jebanki"; "techno zwierze słuchają jakiejś młócki która nie jest muzyką nawet"
Podział na black, death, doom, srum, brum itepe nie ma sensu jest tego za dużo i ludzie by się tylko pogubili, popieram w tym zdecydowanie śledzia. Lepszy będzie podział Rock/Metal/Punk/Ska/techno/Rap/Hiphop/Jazz i tak dalej, każdy będzie wiedział gdzie czegoś szukać, bo chyba oczywiste ze takie np. Kredki nie będą ani w rocku ani w punku. |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 7:26 Temat wpisu: |
|
|
Ja ich nie deptam tylko mowie ze ich nie ma Chyba troche źle mnie zrozumieliście ;p |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 8:28 Temat wpisu: |
|
|
| Ja mówiłem do Andrzeja |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 8:58 Temat wpisu: |
|
|
| Ale Śledź mowił do mnie |
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 2:35 Temat wpisu: |
|
|
Tak, czyli podział miałby wyglądać mniej więcej tak:
• black metal
• metal chrześcijański
• death metal
• doom metal
• epic metal
• folk metal
• funk metal
• glam metal
• gothic metal
• grindcore (chociąz w zasadzie nie jest to metal)
• groove metal
• heavy metal
• industrial metal
• metalcore
• metal neoklasyczny
• NSBM
• nu metal
• NWoBHM
• pagan metal
• power metal
• metal progresywny
• sludge metal
• speed metal
• stoner metal
• thrash metal
• metal symfoniczny
• viking metal
Jakoś tego nie widzę Lepiej by już chyba było umówić się, żeby przy nazwie zespołu pisać dokładnie sprecyzowany gatunek muzyczny, np. umieszczając takiego Flkenbacha w dziale "Metal" można by temat z nim związany nazwać "Falkenbach [viking folk metal]" |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 5:16 Temat wpisu: |
|
|
wesi przepisales z wikipedii te wszystkie metale ?  |
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 8:40 Temat wpisu: |
|
|
Owszem ale nie jest to wersja szczegółowa
http://tnij.org/a17v |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 9:39 Temat wpisu: |
|
|
HEHE tego akurat nie widziałem  |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 11:19 Temat wpisu: |
|
|
Andrzej Pajor AMATHORY
Jak Jajo wspomniał, jest coś takiego jak tolerancja, którą powinieneś okazywać. Jeśli nie to tylko o Tobie to świadczy. Nawet jeśli mi się dany nurt muzyczny nie podoba, to nie mówię, że to gówno. To proste. A skoro tysiące ludzi słucha techno, to znaczy tylko tyle, że oni to traktują jako muzykę nie inną, niż my traktujemy swoich ulubionych wykonawców. Jeśli istnieje taka twórczość, to niech jej konstruktorzy znajdą się wśród innych muzyków! Obiektywna konfrontacja nikomu nie zaszkodzi (przy czym Twojej, Andrzeju, obiektywną nazwać nie można).
Co do wyszukiwarki, powtórzę się. Wyszukiwarka gatunków muzycznych ogólna: taka jak Jajo napisał. Do tego szczegółowa, znajdująca opisy kapel, gdzie można się dookreślić szczegółowo, wedle własnego widzi misie (jak to, psia krew, się pisze?). _________________
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 447 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 7:31 Temat wpisu: |
|