| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 5:26 Temat wpisu: Eurowizja 2007 |
|
|
Akurat warto byłoby rozpocząć takowy temat ;D
Ciekaw jestem co sądzicie o tej imprezie? Czy ma ona według Was cokolwiek wspólnego z muzyką? Czy powinna istnieć, czy może świat byłby lepszy bez jej egzystencji? Czy warto oglądać, czy jest to może tylko i wyłącznie strata czasu? A może powinno to być wręcz zakazane?  _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 5:38 Temat wpisu: |
|
|
Jak dla mnie to hmm raczej konkurst piosenki ( o ile to mozna nazwac muzyka) dla typowych pustych rozowych dziewczyn. Taka opinia
Wybaczcie ale Hip Hop, techniawki, popy i inne umcki odpadaja nie toleruje ich .... wywoluja u mnie odruchy wymiotne i mam ochote ciac sie w rytm kombi....  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 447 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 7:08 Temat wpisu: |
|
|
| eurowizja miala moze jakies znaczenie 20 lat temu, teraz juz zupelnie mnie nie wzrusza. Niby ma promowac zespoly, a tak naprawde daje tylko zarobic organizatorom.. |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 8:42 Temat wpisu: |
|
|
Nooo ale np. Lordi jednak się wybiło dzięki Eurowizji W Finlandii są prawdziwymi bogami, hyhy. Ponoć w muzeach w Helsinkach są już wystawiane stroje Lordiego
Najśmieszniejsza w tej imprezie jest tendencyjność głosowania Prawie zawsze wiadomo, które państwo zagłosuje na które (i nie zmieniło się to nawet kiedy wprowadzono głosowanie via SMS) To najlepiej świadczy o tym, jaką uwagę zwraca się tutaj na muzykę  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 8:46 Temat wpisu: |
|
|
hehehe Lordi wygralo bo sie wyroznilo Nie byl to kolejny wysysacz lez albo jakis kolejny umc... Hahaha muzyke co prawda maja dziwna ale mi sie osobiscie nawet podoba hahaha wiecie ze laska gra u nich na klawiszach?  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 8:55 Temat wpisu: |
|
|
No mi, w ramach rocka, też się bardzo podoba! Na pewno bardzo bym chciał aby taka muzyka leciała w radiu zamiast Britney itp. (tzn. wiedząc, że na nic mocniejszego w radiu i tak nie ma szans) Złośliwi powiedzą, że oprócz straszliiiwych strojów, zespół ten nie ma nic do zaoferowania... a to prawdą nie jest! Stroje po prostu pomogły im trochę (być może nawet bardziej niż trochę ) w ich karierze Myślę, że nawet bez nich mieliby duże szanse na wygranie Eurowizji 2006 - bo podejrzewam, że nie tylko my jesteśmy już znudzeni tymi cukierkowatymi blondyneczkami śpiewającymi o miłości Mam nadzieję, że na tegorocznym finale będzie już dużo więcej przesterowanych gitar!!!  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 9:12 Temat wpisu: |
|
|
Children of Bodom hahaha niech wystapi z Finlandi, z Polski Frontside\Behemoth\Pandemonium\Infinity , z Wegrzech Ektomorf i bedzie piknie hahaha _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 11:03 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | znudzeni tymi cukierkowatymi blondyneczkami śpiewającymi o miłości |
Wygląda na to ze chyba nawet cukierkowatym blondyneczkom sie to znudziło albo po prostu zostały wyparte przez prężących się lalusiów z nagimi torsami i różami w zębach. Kurde... Świat umiera. Zachwiała się różnica pomiędzy kobietami a mężczyznami. Nadchodzi era golenia torsów i pach Wystarczy się rozejrzeć. Faceci kręcą dupkami przy chodzeniu, wydają więcej kasy na ubrania niż dziewczyny, farbują się na seksi blondasków, golą pachy...
"No co no... Dziewczyny wolą jak mam wygolone..." - mój ulubiony tekst.
Lordi jest naprawde dobre, cieszyłem się ze wygrali
Jednak mimo to Eurowizja strasznie posysa. Nie lubie imprez gdzie najwiecej głosów dostają ci którzy zrobią z siebie największego pajaca na scenie, za głos sie płaci (ktos tu niezle zarobił...), a widzami są wesołe dzieciaczki (<15lat) i ich starzy (40lat>) i wszyscy podrygują w rytm strasznie miernej muzyki pseudo-tanecznej szczerząc kły i machając chorągiewkami. |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 11:09 Temat wpisu: |
|
|
No tak... nikt nie lubi Eurowizji To teraz może pytanie: czy jest szansa na zmiany w tej imprezie? Osobiście myślę, że jeśli po wygranej Lordiego nic się nie zmieni w repertuarze, tzn. jeśli w tym roku nie usłyszę na finale przesterowanych gitar to niestety..... nie ma już nadziei dla naszego bytu na tej ziemi
Hyhy...
A jest na świecie w ogóle jakiś fajny festiwal, który można obejrzeć w TV?
PS. zupa: z tymi pachami to się zgadzam w 100% - koniec świata  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 11:22 Temat wpisu: |
|
|
wogole wszystko traci sens na tym swiecie, inna generacja ludzi, same drechy ktore jakby mogly to by sobie pierdolnely kolejne paski na spodniach i idac szelescily tym gownem z rynku na kilometr. Dajcie spokoj. Czasem sie zastanawiam jakby bylo pieknie jakby na calym swiecie byli sami metale i punki no i ludzie normalni sluchajacy muzyki typu rock? Pomyslcie czy nie bylo by zajebiscie?
A co do eurowizji to hmmm jest jak jest i jak mowi raiq jesli teraz nie uslyszymy zadnego distortiona i jesli nadal swiat bedzie rozwijal sie tak jak teraz to czeka nas jeden wielki armagiedon !!!!
.... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 11:42 Temat wpisu: |
|
|
Z tymi samymi metalami to trochę przesadziłeś... a z punkami to już w ogóle masakra  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 12:14 Temat wpisu: |
|
|
a co w nich zlego? Wiesz nie wiem jak Wy ale ja mam dosyc patrzenia na te .... ok opamietam sie, ale troche mnie juz wpieniaja ludzie ktorzy mysla ze sa bosami niby wszystko im wolna a sa puste i nic nie znacza. Zadnej duszy zadnego serca pusty umysl dla ktorego dres i hahaha sianie zniszczenia jest mysla przewodnia... az mnie zal sciska jak to widze. Jesli tak ma wygladac nasz swiat to ja wole sie powiesic....  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Pon Lut 05, 2007 12:35 Temat wpisu: |
|
|
Ejjj... to miał być wątek o Eurowizji  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 12:58 Temat wpisu: |
|
|
sorry...
A o eurowizji mysle ze po tym co napisalem to znacie moje zdanie... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Pon Lut 05, 2007 8:54 Temat wpisu: |
|
|
Nie no ludzie, nie przeginajcie znowu pały w druga strone. Wszystko jest dobre ale w odpowiednich dawkach. Sadam, takie samo myślenie jak dres - "tacy jak ja sa spoko, reszte wykosić". Nawet w popie znajdą sie perełki. Ważne żeby była ciekawie zagrana intrumentalnie i miała ciekawy tekst. Przykład? Depeche Mode.
| Cytat: | | czasem sie zastanawiam jakby bylo pieknie jakby na calym swiecie byli sami metale i punki no i ludzie normalni sluchajacy muzyki typu rock? Pomyslcie czy nie bylo by zajebiscie? |
A blues? Jazz? Słucham każdego rodzaju muzyki, w zależności od nastroju. Nie chodze w ciuszkach szufladkujących mnie z jednym stylem muzyki. A gdybym mial szanse zmienic coś w Eurowizji to bluesa, soft rocka i jazzu byłoby tam najwięcej. Delikatnie mówiąc... zdenerwowałbym sie... gdyby w kazdej rozgłosni radiowej i stacji telewizyjnej puszczali tylko agonalne wrzaski Slipknota czy innych słodkich. Pop nie drażni mnie samą swoją różowością tylko tym, że taki podkład do piosenki w pół godziny można zrobić na komputerze. Teksty lepsze przy obiedzie wymyślam. Nastolatki sie przy tym mokre robią, a w prasie można przeczytać frazy "geniusz muzyczny", "wspaniały artysta" przy nazwisku tego gwiazdora.
A wiecie skąd sie bierze taka różnica w gustach muzycznych? Otóż osoby które uczyły się grać na jakimkolwiek intrumencie używają innej części mózgu w czasie słuchania muzyki. Normalny człowiek słucha "biernie", muzyk (nieświadomie) analizuje każdy szczegół piosenki i porównuje ze swoimi umiejętnościami. Mnie teraz nudzą piosenki których słuchałem 2 lata temu.
Prawda, torm?
| Cytat: | | A jest na świecie w ogóle jakiś fajny festiwal, który można obejrzeć w TV? |
Festiwale robione są dla mas więc wątpie. Woodstock można zobaczyc w internecie na żywo, Rock am Ring w Niemczech jest całkiem niedaleko, można nawet ruszyć kiedyś dupe... Ale o festiwalu rockowym w "Wieczorze z Jedynka" zapomnij  |
|
|
|
|
|
|
|