Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
FRONTSIDE - DM prosto z Polski ;]

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 599
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Pią Gru 08, 2006 4:14    Temat wpisu: FRONTSIDE - DM prosto z Polski ;]  Zacytuj zaznaczone      

ho ho ho tym razem chce przedstawic zespol FRONTSIDE i chyba obowiazkiem jest go znac jesli jestesmy Polakami. FS (Frontside) jest wedlog ankiet 2 najlepszym HM zespolem w Polsce. Ich muzyka jest specyficzna i wpada w ucho, wydali juz chyba 5 plyt nie liczac singli. Kazda z nich ma inny charakter. Np plytka ,, Zmierzch Bogów" jest w pelni ciezka ( same ostre kawalki ), nastepna to powiedzmy plytka ,, Nasze jest królestwo, potęga i chwała na wieki" gdzie bardziej slychac brzmienia czegos pomiedzy HM i Hardcorem. Ich najnowszy CD-ek to ,,Absolutus 2006" jedna z najlepszych plytek. Dolozono jeszcze jeden glos, piosnki same wchodza do glowy, teksty sa mroczne i zrozumiale. Jedna z najlepszych plytek jakie slyszalem. Najgorszy jest fakt ze nie moge nigdzie dostac ich pierwszej plytki (niestety jest to dosc trunedne w Polsce gdy zespol nie jest az tak bardzo znany...) bo reszta dyskografi lezy u mnie na polce . Powaznie i ze spokojem moge powiedziec ze jest to jak dla mnie najlepszy HM zespol w Polsce pomimo tego ze ludzie stawiaja Go za Behemothem ktorego wybaczcie ale osobiscie nie moge polubic, wole CC (Cannibal Corpse) . FRONTSIDE, naprawde najlepszy polski zespol HM !!!!!!

http://www.frontsiderocks.com/ tu znajdziecie wiecej inf!!!

Ostatnio zmieniony przez SadaM dnia Sob Lut 02, 2008 11:37, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
raiq
~user

Wpisów: 139
Miasto: Poznań
Kapela: Infinity
WpisWysłany: Pią Gru 08, 2006 10:56    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie lubię Frontside'a, za to lubię Behemotha ;P Frontside'a widziałem raz na żywo i słuchałem kilka razy jakiejś płytki, której nazwy już nie pamiętam, ale która nie podobała mi się... Nie moje klimaty po prostu - za dużo wpływów nu metalu i hardcore'u, gatunków których wprost nienawidzę...
Behemoth to bez wątpienia najbardziej profesjonalna i najbardziej znana na świecie polska kapela metalowa. Natomiast jeśli miałbym wybrać _najlepszą_ kapelę... hmm... sentyment oraz patriotyzm lokalny podpowiadają mi: Turbo Smile

SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Sob Gru 09, 2006 12:14    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

mi behemoth jakos nie pasi mowie jesli chodzi o cos podobnego to wole CC. To ma dusze, podobnie jak FS, kazdy ich kolejny krazek jest inny i ma cos nowego. Spoko raiq rozumiem Cie, jedni wola tosta z majonezem a drudzy z ketchupem albo wogole bez niczego hahaha wiec kazdy niech slucha tego co mu sie podoba najbardziej. Mowisz ze sluchales tylko jednej ich plytki wiec nie masz ogolnie duzego porownania, polecam Ci absolutus albo zmierzch bogow gdzie powinienes znalesc chociaz kilka kawalkow ktore przypadna Ci do gustu
~user

Wpisów: 11
Miasto: Rybnik
Kapela: Brain Contagium
WpisWysłany: Pią Lut 01, 2008 2:20    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

cc ma dusze
SadaM
+Redaktor

WpisWysłany: Sob Lut 02, 2008 11:41    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

grasz melodic death, zajebisty styl, ja rowniez z kapela gram wlasnie to ale mimo wszystko inne zespoly ktore nie sa w tym gatunku tez sa zajebiste. Cannibal Corpse na pierwszy rzut oka jest poprostu zwykla kapelka grajaca death. Widzisz jesli wsluchasz sie w ich gre to uslyszysz moc i jej hahaha piekno Malo tego jesli chodzi o stopien trudnosci to CC jest bardzo technicznie zlozony. Wsluchaj sie dobrze a sam to docenisz
\,,/AvE\,,/

+Redaktor

Wpisów: 70
Miasto: Kraków
Solówki: 2
WpisWysłany: Sob Lut 02, 2008 12:56    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

CC wymiata techniką. Ja mówie ze to takie Dream Theater tylko dwa razy szybciej Very Happy ale wokalu w CC nie tawie. Dobra nie oftopując. Frontside lubie ale z pierwszych płyt potem jakoś mi nie podpasiło mi to że zmienili wokaliste. Pozatym te pomysły z wydawaniem dwa razy tej samej płyty, tylko raz po ang a raz po pl.
Ogląda profil użytkownika   
Vulture91
~user

Wpisów: 7
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 8:34    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Znam FS od niedawna, ale uważam, że grają zajebiostycznie Very Happy Niewątpliwie najlepsza ich płyta to "Zmierzch Bogów". Polecam wszystkim, choc uważam, że Behemoth gra lepiej
Ogląda profil użytkownika   
Glizda
~user

Wpisów: 116
Miasto: okolice Bielska-Białej
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 8:58    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

dla mnie zajebisty zespol. absollutus (czy jak sie to pisze) to naprawde swietna plyta. napewno jeden z najlepszych polskich bandow

codo behemotha- tylko demigod i the apostasy. te dwa krazki sa wspaniale, reszta wogole mi nie podchodzi

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: