| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 441 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 2:09 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: |
Juhas powiedz mi czy w growlu nie chodzi przeciez o to by zdezelowac sobie glos i nie moc spiewac lagodnie?? |
Chodzi o to, że growl wymaga też pewnych umiejętności. Inaczej. Growluj przez godzinę po wypiciu, a growluj przez godzinę na trzeźwo
| Cytat: | Co do tej przepony to sie z toba zgadzam tylko hahaha jak osiagnac skilla spiew z przepony hehe powodzenia !!! |
Albo dużo ćwiczyć, albo odnaleźć jakiś artefakt  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 2:23 Temat wpisu: |
|
|
hahahaha sowenira growlu
no wiem wiem cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc a growl na trzezwo hmm no ja wyrabiam ale po kilku utworach musze czyms przeplukac gardlo jak napisalem wyzej np miodem  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 10:40 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | PS2: kisioł moze nagraj jakas probke glosu ?? |
Nagrywamy niedługo z kolegą piosenkę white metalową z moim growlem (Czyt. "Zbawienie przyszło przez krzyż" podłożone pod "Pure Evil And Hate" Behemotha ), zobaczymy jak to będzie - jeszcze niegdy siebie nie słyszałem podgłośnionego lepszym mikrofonem niż komputerowe gównienko. _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 3:21 Temat wpisu: |
|
|
hahaha no to panowie do dziela niech rogaty ma was w opiece !!!!
Rozumiem ze jak odpale ten kawalek mam od razu sciszyc glosniki
nie no zajebiscie, nagrywajcie \,,/AvE\,,/ !!!!!  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 3:47 Temat wpisu: |
|
|
Może to zająć sporo czasu, ale mam nadzieję, że się uda.  _________________ Ten post posiada atest PZH
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

Dołączył: 14 Cze 2006 Wpisów: 94 Miasto: Łódź Kapela: The Cada
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 2:38 Temat wpisu: |
|
|
Ja słyszałem że skuteczne jest bieganie, ćwiczenie pojemności płuc...
i oto przykład: znajdź sobie miejsce w którym będziesz mógł robić z siebie kretyna bez spojrzeń przechodniów, jak znajdziesz to biegaj a biegnąć drzyj papę. Podobno bardzo skuteczne na wzmocnienie głosu i wytrzymałości gardła. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 10:01 Temat wpisu: |
|
|
hahahaha moze i tak tylko ja wiecej niz 200 m nie przebiegne wydzierajac morde hha bo na nia padne predzej wedlog mnie to najlepiej poprostu cwiczyc i zdzierac sobie gardlo, polecam tez pompki one pomagaja na rozrost klatki piersiowej co za tym idzie wiecej miejsca na pluca i lepiej.  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 7:14 Temat wpisu: |
|
|
ludzie to sie robi tak:
1.Naucz oddychać się przeponą
2.Naucz się śpiewac przeponą
3.Wprawiał struny głosowe w dodatkowe drgania
4.ćwicz, ćwicz i jeszcze raz |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 10:41 Temat wpisu: |
|
|
5.naucz sie latac
6.pij wodke 10 zl za litr
7.latwo Ci powiedziec
PS: w sumie to sie z toba zgodze ale z oddychaniem przepona to jest naprawde dziwna sprawa ale nie dlatego ze jakas nie wiem tylklo poprostu trzeba to chyba sobie jakos wyrobic. nvm bedzie dobrze. Cwiczyc !!!!! _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 441 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 9:17 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: |
PS: w sumie to sie z toba zgodze ale z oddychaniem przepona to jest naprawde dziwna sprawa ale nie dlatego ze jakas nie wiem tylklo poprostu trzeba to chyba sobie jakos wyrobic. nvm bedzie dobrze. Cwiczyc !!!!! |
Do tego oddychania trzeba się po prostu przyzwyczaić. Człowiek naturalnie oddycha przeponą, gdy leży na plecach. Od tego można zacząć, jak toś w ogóle nie potrafi. Po prostu obserwować co się dzieje, jak leżysz na plecach, a potem spróbować to przenieść na stojąco  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 9:22 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | PS: w sumie to sie z toba zgodze ale z oddychaniem przepona to jest naprawde dziwna sprawa ale nie dlatego ze jakas nie wiem tylklo poprostu trzeba to chyba sobie jakos wyrobic. nvm bedzie dobrze. Cwiczyc !!!!! |
tak cwicz, cwicz, bo przez płuca sobie zedrzeć gardło |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 12:30 Temat wpisu: |
|
|
A ja zaciskam brzuch i działa. ;[
Zaciskam go tak nieustannie od paru lat, nawet nie wiem czemu.
Haha! Dziś na próbie do bierzmowania zagrowlowałem "złoooo" do mikrofonu przy ambonie.
Wszyscy w śmiech, a ksiądz nic.  _________________ Ten post posiada atest PZH
|
|
|
|
|
|
Irmina ~user
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 5:33 Temat wpisu: |
|
|
A ja kiedys próbowalam i nawet mi wyszło ale teraz już nie wychodzi :[ dziwny ten "śpiew" jakiś. Niby co w tym trudnego zeby tak wrzeszczeć, a jednak... _________________ "...I thank God for the suffering..." |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 7:29 Temat wpisu: |
|
|
Bo to nie jest wrzask, raczej charkot.  _________________ Ten post posiada atest PZH
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 7:50 Temat wpisu: |
|
|
| Kisioł napisało: | Bo to nie jest wrzask, raczej charkot.  |
ale jest wielu wokalistów którzy ryczą (bo to oznacza z angelskiego słowo "growl", ale jest moda na charkot) np. Johan Liiva, Max Cavalera |
|
|
|
|
|
|
|