| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Eddie_de_la_Vega ~user

Dołączył: 18 Kwi 2007 Wpisów: 12 Miasto: Chełm Kapela: DreamFaller
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 5:42 Temat wpisu: |
|
|
| Jesli masz mały budżet to nie decyduj sie na elektryka bo oprocz samego wiosla pamietaj ze bedziesz musial jeszcze kupic piec (zeby czyms to wzmocnic). a na to wydasz juz troche hajsu. Kup sobie klasyka/akustyka (zaleznie od tego co chcesz grac), jak sie nauczysz grac dobrze na pudle to wtedy sie ewentualnie przerzuc na elektryka. Poza tym nie obczajaj gitar przez internet bo to ci niczego nie rozjasni. Idz z kims obeznanym do sklepu (najlepiej zabierz jakiegos muzyka) i wez gitare w łape. proste. |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 441 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 10:40 Temat wpisu: |
|
|
Torm ma całkowitą rację. Za 400 to elektryka nawet "w miarę" nie kupisz. Jeśli chcesz grać w przyszłości na elektryku to polecam zakup akustycznej(nie elektroakustycznej, tylko akustycznej gitary). Albo dozbieranie drugich 400
I ja też bym się nigdy nie połasił o kupno gitary w necie... Chyba, że wiedziałbym, że nie będę na niej raczej grał
A jeśli chodzi o akustya to poleciłbym firmę Marita. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Eddie_de_la_Vega ~user

|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 2:28 Temat wpisu: |
|
|
Elektroakustyk to głupi pomysł, według mnie, bo w tej półce cenowej (gdzie liczy się każdy grosz!), lepiej zapłacić więcej za dobre pudło (jeśli się uda - z frontem z litego drewna), niż za układ elektryczny. Tak więc ja bym stawiał sprawę: akustyk albo elektryk. Jeśli akustyk ma być tylko gitarą "przejściową" to lepiej od razu kup elektryka! Takie jest moje zdanie Bez pieca też da się żyć, przynajmniej jakiś czas! Możesz się podpinać np. do wieży, poza tym ja np. w domu prawie zawsze gram "na sucho" (choć mam możliwość podpięcia).
Aha... ten elektryk za 400 zł to oczywiście tylko i wyłącznie używki wchodzą w grę  _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Eddie_de_la_Vega ~user

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 2:52 Temat wpisu: |
|
|
No tak ale jeśli chodzi o używaną to co byś mnie polecał... Chodzi oczywiście o elektryka bo akustyk ma być gitarą przejściową... _________________ =Long live Rock'n'Roll'n'Eddie Hunter'n'White Stripes= |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 4:27 Temat wpisu: |
|
|
Ja bym polecił z tych tanich Squier Strat (byle nie bullet) lub Cort. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Eddie_de_la_Vega ~user

|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 7:25 Temat wpisu: |
|
|
czlowieku widze, ze nas nie bardzo sluchasz... albo nie bardzo jestes jeszcze zorientowany w temacie. Nie wklejaj co chwile linkow ze sklepow internetowych, nie napalaj sie na cos czego na oczy nie widziales i nie slyszales. w internecie wszystko pieknie wyglada. co ci po brzmieniu jesli ty chlopie jeszcze nawet nie umiesz grac. Kup sobie gitare do nauki a nie do "robienia masakry". A tak na marginesie to gitara za 500 zł do tego drugiego sie nie za bardzo nadaje. Nie mowiac juz o zestawie gitara+piec za te sama cene, ktory jedyne do czego sie nadaje to do kominka na rozpałkę
Elektryk do grania "na sucho" to tez nie jest najlepszy pomysl na poczatek. Osobiscie jestem przeciwnikem uczenia sie od razu na elektryku. Potem wychodza rozne kwiatki w nauce, jak ci daja gdzies pudlo do reki i nie wiesz co z nim zrobic. To nie tylko moja opinia ale tez wielu innych osob, o wiele bardziej doswiadczonych ode mnie. Wprawdzie to i tak zalezy tylko od ciebie i od tego czego oczekujesz od instrumentu. Ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze czlowiek czesto zmienia oczekiwania i upodobania w czasie nauki. over. |
|
|
|
|
|
|
Eddie_de_la_Vega ~user

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 7:58 Temat wpisu: |
|
|
No więc.... co mam robić...
Co do robienia masakry to nie po to jest mnie potrzebna gitara...
Powiedzcie właściwie mi tylko jedno:
Czy opłaca mi się brać Cort Stat 2 lub 3 i do tego wzmacniacz 10 - 15 Wat.??? _________________ =Long live Rock'n'Roll'n'Eddie Hunter'n'White Stripes= |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 8:04 Temat wpisu: |
|
|
To są właśnie świetne gitary do robienia masakry!
Bierzesz taką i rozwalasz o wzmacniacz/perkusję/kolegów/publiczność. Masakra!  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Eddie_de_la_Vega ~user

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 8:14 Temat wpisu: |
|
|
tiaaa no ale tak na poważnie...
No a jeżeli miałbym kupować używkę to gdzie szukać??
opłaca się brać taką z np. allegro _________________ =Long live Rock'n'Roll'n'Eddie Hunter'n'White Stripes= |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 10:18 Temat wpisu: |
|
|
Czasem na allegro możesz coś ciekawego wyczaić. Ale pod warunkiem, że przed zakupem zobaczysz tą gitarę z kimś, kto się trochę zna i ograsz ją. Jeśli chodzi o piec 10, 15 Watt, to do domu może być. Ale nigdzie indziej. Najlepiej pójdź z kimś bardziej doświadczonym do sklepu muzycznego i tam sobie oblookaj. Jeśli elektryka(chociaż ja też nie polecam elektryka jako pierwszej gitary) to tak, jak mówiłem. Squier(byle nie Bullet) albo Cort. Squiery wcale nie są takie drogie. Za 800 zeta wyczaisz. Może nawet mniej. Oczywiście mówię o nowym.
Jeśli jednak zdecydujesz się wybrać jako swoją pierwszą gitarę akustyka(polecam tak zrobić), to zastanów się nad firmą Marita. Wybulisz za to jakieś 400 zeta, może z malutkim hakiem, ale gitara jest naprawdę fajna.
A, no i oczywiście nie leć na promocje: gitara + piec + pokrowiec + kostka + jeszcze Ci loda zrobimy i to wszystko za jedyne 500 zetów, bo takim zestawem naprawdę możesz zrobić jedynie masakrę(jak napisano wyżej ) _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Eddie_de_la_Vega ~user

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 2:18 Temat wpisu: |
|
|
ej a co myślicie o firmie APOLLO i ich DSG 1200 i DLP 1100(1200)
to są przeróby Gibsonów SG i LP'ka _________________ =Long live Rock'n'Roll'n'Eddie Hunter'n'White Stripes= |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:44 Temat wpisu: |
|
|
| mysle, ze powinienes przeczytac pare poprzednich postów. |
|