| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
sabre ~user
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 3:36 Temat wpisu: mozliwosci elektryka |
|
|
mozna nisko przestroic przecietnego elektryka, zeby uzyskac brzmienie ciezkiego rocka ?
jestem lama w swiecie sprzetu wiec sie nie smiac  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 12:11 Temat wpisu: |
|
|
z gitarkami nie mam wiele wspolnego ale wedlog mnie to przestrojenie strun nie da Ci efektu ,,ciezkiego rocka" tylko jakbys gral na basie za marne 2 bomby i to Sky way-owym . Jak chcesz miec brzmienie rockowe itd to najlepszym wyjsciem jest kupienie efektu typu distortion. I gwarantuje Ci ze twoja gitarka odleci hahaha. Podobne efekty sa w wiekszosci piecow gitarowych lecz raczej nie zachwycaja  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 1:28 Temat wpisu: |
|
|
To zależy jaki efekt i jaki piec ;P _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 4:38 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | mozna nisko przestroic przecietnego elektryka |
Jesli sam mówisz ze jestes lama to bym nie radził próbować tego typu rzeczy - rozstroisz sobie gitare i bedzie kupa
A tak swoją drogą to jesli grasz podłączony do kompa to wystarczy odpowiedni programik których pełno w necie. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 7:21 Temat wpisu: |
|
|
jest ich duzo ale zalezy jeszcze jaka masz k. dzwiekowa bo moja jest lipna i buuu szumi i sie jebie wszystko wrrr... . Chodz w sumie moze to i wina gitarki bo nowa nie jest i przezyla juz troche hahah 2 kapele punkowe zrobily swoje ze staruszkiem  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 7:53 Temat wpisu: |
|
|
| To raczej nie jest wina gitary, juz predzej przejsciówki lub tak jak wspomniałes - karty. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 7:59 Temat wpisu: |
|
|
pewie i tak tylko czemu jak podlaczylem tym samym kablem to tej samej k.dzwiekowej i uzywajac tego samego progsa , basie to wszystko dzialalo git?  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 8:22 Temat wpisu: |
|
|
Magic  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 9:40 Temat wpisu: |
|
|
ok wracajac do tematu aby bylo jasne, skoro SABRE jestes lama w tych sprawach to gitarke podlaczasz do kompa w nastepujacy sposob:
potrzebne beda: checi, gitara, 2 rece, kabel maly J maly J, jedna przejsciowka duzy J.
1. szukamy na naszej karcie dzw. wyjscia mikrofonowego
2. wkladamy tam jeden kabel ( maly J)
3. na drugi koniec tego oto kabla nakladamy przejsciowke (duzy J)
4. Kabel wczaepiamy do gitarki
5. odpalamy jakis tam progs z efektami i do dziela
a na koniec moge tylko powiedziec GL HF powodzenia
hahahahahahahahaha.............. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 10:47 Temat wpisu: |
|
|
| jemu chodzilo o przester, a nie jak podlaczyc gitare do kompa. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 10:51 Temat wpisu: |
|
|
chodzilo mu o brzmienie hard rockowe a nic nie wspominal o przesterze tylko o zmianie stroju strun jak co. My tylko powiedzielismy jak i co moze zrobic a instr jak podlaczyc gitarke do kompa moze sie komus przydac czasem jak jest poczatkujacy  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 10:56 Temat wpisu: |
|
|
tak naprawde to sam nie wiedzial o co mu chodzilo, ale zapewne mial na mysli przester tylko nie umial tego nazwac.
Sabre: Kup sobie kostke z przesterem, jak chcesz niedrogiego cos na poczatek to obczaj distorty bossa. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 11:03 Temat wpisu: |
|
|
zapewne o efekt mu chodzilo... No wedlog mnie to nie masz co kombinowac ze zmiana stroju strun. Kup sobie przester, jaki to Ci nie powiem, nie znam sie i jeszcze Ci zle doradze... w koncu Basia(bas) i Ela(elektryk) to dwie inne panie  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
sabre ~user
|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 3:37 Temat wpisu: |
|
|
no napewno nie wiem o co mi chodzi, bo nie mam zielonego pojecia co i z czym jesc ale dobrze ze mam Was
to moze inaczej sformuuje pytanie: jakie podstawowe elementy sa potrzebne zeby moc cos pograc? oprocz gitarki oczywiscie
napewno przester co napisaliscie, znalazlem cos jeszcze o piecach ale nie wiem po kiego wala dokladnie sluza. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Wto Gru 12, 2006 11:43 Temat wpisu: |
|
|
no wiec aby sobie pograc to generalnie wystarczy kabel, gitarka i jakies tandetne glosniki ale co to za granie . Poza gitarka musisz miec oczywiscie kabel no i najlepiej jakis piec. Nie wiem na poczatek kup sobie jakies combo 10/15 Wwystarczy Ci, buu ja musze swoja 30 zmienic bo moj bass jest za cicho ... . Aha no i jesli bedziesz kupowal piec to oczywiscie do gitary a nie do basu chodz w sumie na moim gitarka tez ladnie brzmi. No co tam jeszcze pasek by Ci sie jakis przydal do git i kostka. To sa najwazniejsze rzeczy, jak Cie nie stac narazie na efekt/przester (jak kto woli) to jakis pewnie bedziesz mial w piecu. No i to w sumie wszysko no chyba ze masz cos kasy jeszcze na tuner bo raczej Ci sie przyda na poczatku ( takie cos do strojenia)  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|