|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy chodzisz/chodziłeś do szkoły muzycznej |
| Tak |
|
10% |
[ 3 ] |
| Nie |
|
90% |
[ 27 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 30 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 9:21 Temat wpisu: |
|
|
A ja, uczyłem sie z 2 lata może mniej na gitarze klasycznej u pewnego kolesia co II stopień szkoły muzycznej ukończył, studia pedagogiczne ma itepe. czyli wsio co zrobić żeby uczyć w szkole muzycznej. Uczy on w jednym MDKu w Krakowie za naprawde małe pieniadze (200zł za ROK!) a uczy cholernie dobrze i jest naprawde spoko człowiekiem. Od początku zamierzałem sie wybrać na bas, ale pan Krzysiek polecimi żebym na początku pograł na klasyku dla poznania teorii i akordów. Po tych latach przerzuciłem sie na bas, także pod okiem pana Krzyśka, uczył mnie ćwiczeń na rozruszanie ręki i teori dalej. Do teraz gram wtam w MDKu w paru kapelach, które grają różne style i rozwijam swoje umiejetności. A w domu ćwicze swoje techniki tkaie jakie chce. Raz na jakimś konkursie muzycznym zdarzyła sie chwila przerwy w trakcie której moglismy "pojammować" z absolwentami szkoły muzycznej jazzu i ich jamm wyglądał tak że chcieli grac standardy jazzowe. Myśle se fajnie :S Uważam jednak ze szkoła muzyczna przydałaby mi sie dla samego papierka, poznałbym troche historii muzyki i jeszcze lepiej teorie. Ale hmm, szkoła muzyczna nawet jazzowa wydaje mi sie taka trudna w rozwijaniu skrzydeł. Dlateog sie ciesze ze ucze sie u pana Krzyska a nie w szkole  |
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 10:17 Temat wpisu: |
|
|
Ahhh, stare dobre czasy pod okiem pana Krzysztofa Może i chodziłbym do niego dalej, ale jakoś nie w tym kierunku muzycznym chciałem się rozwijać. W sumie rzeczy nie narzekam. Też uczyłem się 2 lata na klasyku potem z jakiś rok, może dłużej grałem w zespole utworzonym w MDK'u. Od jakiegoś roku jestem wolnym strzelcem  |
|
|
|
|
|
|
mystery ~user
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 10:20 Temat wpisu: |
|
|
A ja jestem klasycznym samoukiem Dostałam kartkę z rozpisanymi akordami i jazda... Fakt, było ciężko, ale nauczyłam się i gram jak trzeba ( i jak nie trzeba to też ). |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|