|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jordan16 ~user
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 6:06 Temat wpisu: Pierwsze kroki... |
|
|
Hm, wychodzę z założenia, że skoro jest to mój pierwszy temat, to powinienem jakoś zabłysnąć Jeżeli tego nie zrobię, nie irytujcie się za bardzo
Od 8 lat gram na klawiszu. Nie chodziłem do szkoły muzycznej, tylko do ogniska. Trochę koncertów rozegrałem, co nie co wygrałem. Nieważne Niedawno chciałem spróbować swoich sił na perkusji, jako, że kocham ten instrument. Niestety warunki domowe nie pozwoliły na to, aby ją gdziekolwiek wstawić. Fakt, mógłbym wyremontować piwnicę, wyciszyć, ale to jednak będzie spory hałas. Postanowiłem, że zostanie ona tylko moją pasją. Jako, że słucham rocka i oprócz perkusji, uwielbiam także gitarę elektryczną, doszedłem do wniosku, że zacznę na niej grać. I tu powstaje problem...
Niebawem- za jakieś 2-3 dni- otrzymam gitarę firmy Fender. Nie wiem, czy to dobry sprzęt, czy nie, ale w tym momencie ważne jednak jest to, że będę ćwiczył. O czymś lepszym pomyślę, jak stwierdzę, że jestem dobry Domyślam się, że wielu z Was gra na elektryku i zatem proszę o pomoc. Powiedzcie, jaki sprzęt jest dobry, na co powinienem uważać stawiając pierwsze kroki, w co się zaopatrzyć. Na razie chciałbym swoje pierwsze lekcje brać, korzystając z kursu gry na gitarze elktrycznej na płycie CD. Zakupiłem jakiś tam na allegro, ale nie wiem, czy jest dobry, dlatego jak ktoś z Was zna jakiś taki dobry program i jest on sprawdzony, to proszę o dokładną nazwę itd.
Z góry wielkie dzięki za pomoc i dobre rady!  _________________ "Większość naszych błędów jest bardziej wybaczalnych niż środki, którymi staramy się je ukryć..." |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 408 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 6:37 Temat wpisu: Re: Pierwsze kroki... |
|
|
Fender jest ZŁY!!
Ale skoro już ten badziew zakupiłeś, to mogę Ci pomóc...
Oddaj mi go, a ja Ci dam w zamian innego elektryka
A tak poważnie to Fender robi najlepsze gitary(zależy jeszcze, czy masz Fender, czy np: Squier by Fender - czyli gitara robiona na licencji Fendera, ale oczywiście nie umywa się w ogóle).
W każdym razie z czego byś się nie uczył, to i tak się nauczysz tylko wtedy, jeśli chcesz i ćwiczysz. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
jordan16 ~user
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 6:45 Temat wpisu: |
|
|
Wybacz, ale na firmach produkujących gitary elektryczne się nie znam  _________________ "Większość naszych błędów jest bardziej wybaczalnych niż środki, którymi staramy się je ukryć..." |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 10:33 Temat wpisu: |
|
|
nie no fender jest na szczycie jesli chodzi o robienie gitar. w sumie nie wiem po co kupiles ten kurs. Napisz na forum tu a dowiesz sie czego chcesz, nie jedni juz pisali w podobnych sprawach jak twoja. poszukaj a bedziesz oswiecony, Jesli pomysl Smara wypali to moze w niedalekiej przyszlosci beda na Nbandzie lekcje wiec bedziesz mial sie skad edukowac. PS: powodzenia w meczarniach z gotara a przede wszystkim to wytrwalosci, klawisz to nie to samo co struny hehehehe  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
jordan16 ~user
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 10:59 Temat wpisu: |
|
|
Właśnie się tego obawiam
Co do tego kurdu na płycie. Wiesz, uznałem, że nie ma sensu brać na razie lekcji, bo nie mam nigdy pewności, czy po jakimś czasie mi się to nie znudzi, więc na razie będę zadowalał się tym xDDDD _________________ "Większość naszych błędów jest bardziej wybaczalnych niż środki, którymi staramy się je ukryć..." |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 2:19 Temat wpisu: |
|
|
zadowalanie sie plyta hahaha ciekawe hahahaha nie no na pwoaznie, jest to jakies wyjscie. Fakt masz racje moze CI sie znudzic i wtedy Juhas bedzie napieral na Ciebie bys mu oddal hahaha Fendera. Ogolnie to nie musisz brac lekcji od razu. Wez poszukaj kogos kto gra, moze masz jakis kumpli ktorzy graja ( rzecz jasna na jakims poziomie bo po co uczyc sie czegos zle ) i wpadnij do nich niech CI pokaza jakies podstawy co i jak chodz w sumie amsz je wypisane na forum ale w 4 oczy lepiej. A no i powodzenia  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 408 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 2:49 Temat wpisu: |
|
|
Ja, jak i pewnie większość uczyłem się sam. Po prostu dorwałem gitarę, miałem w domu jakąś staaaaarą księgę z chwytami i Internet
Nikogo(niczego) więcej nie potrzebowałem. Może nie wymiatam super świetnie, ale znam wymiataczy, którzy uczyli się tak samo jak ja  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Paź 15, 2007 9:40 Temat wpisu: |
|
|
podzielam poglad ze w domu tez mozna osiagnac duzo niz uczac sie gdzies. Hahaha i satysfakcja wieksza jak sie dojdzie samemu do czegos  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
mieszko ~user
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 4:43 Temat wpisu: |
|
|
| Ja gram na akustyku 3 tygodnie i biorę lekcje u nauczyciela ktury uczył, mnie uczył tez na klawiszasz.Uczę sie z też z filmików z yuotobe tam jest duzo lekcji i trochę już umiem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|