Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Piotr Rubik
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wisienka91
~user

Wpisów: 6
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 7:14    Temat wpisu: Piotr Rubik  Zacytuj zaznaczone      

Urodził się 3 września 1968 roku w Warszawie. Miłość do muzyki zaszczepił mu dziadek, którego szczególnie zachwycała muzyka Mozarta I Beethovena.
Za Jego osobę na arenie kompozytorskiej winniśmy dziękować przede wszystkim rodzicom Piotra, którzy jeszcze zanim zaczął naukę w szkole podstawowej wysłali go na konsultacja szkole muzycznej. Przez pierwszy egzamin przeszedł celująco i dostał się do klasy wiolonczeli prof. J. Ługiewicza. Liceum muzyczne, do którego następnie uczęszczał teraźniejszy kompozytor skończył pod opieką prof. A. Zielińskiego, u którego uczył się aż do ukończenia Akademii Muzycznej.
Oprócz wiolonczeli Piotr Rubik uczył się gry na fortepianie, którą opanował w niemal tak samym wirtuozowskim stopniu. Umiejętność gry na instrumentach zagwarantowała rozwijającemu się talentowi alternatywne źródło dochodu. Kariera kompozytorska rozpoczęła się na studiach, a trwa do dziś, przez co możemy się zasłuchiwać w kolejne piękne oratoria - "Tu es Petrus", "Świętokrzyska Golgota" i ostatnio "na fali" : "Psałterz Wrześniowy", o których więcej na www.tu-es-petrus.pl .

na podstawie www.rubik.pl Smile

P.S. do Adminów: własne artykuły są równie dobre jak te przerabiane

~user

Wpisów: 78
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 7:58    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Rubik = komercha. Taki talent gnoje schrzanili, zrobili z tego paszę dla mas.
Przejadło mi się słyszane w radiu czasem nawet kilka razy dziennie "Niech mówią że to nie jest miłość, że tak się tylko zdaje nam". Naprawdę.

torm
~user

Wpisów: 270
Miasto: Łódź
Solówki: 1
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 8:15    Temat wpisu: Re: Piotr Rubik  Zacytuj zaznaczone      

wisienka91 napisało:
możemy się zasłuchiwać w kolejne piękne oratoria

ahahahahahahh nie no, prosze cie...
Ogląda profil użytkownika   
Kisioł
~user

Wpisów: 78
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 8:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Kurde - my tu o szatańskiej muzyce, a tu nagle Rubik i jego piękne oratoria. Very Happy
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 569
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 9:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

hahahahahahahaha RUBIK MAIDEN hahaha ... sory ale tak mnie troche to smieszy
@Naczelny

Wpisów: 445
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Wto Maj 01, 2007 6:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

schudł, zmienił fryzurkę i już jest guru połowy narodu. Szczerze, to nic do jego kompozycji nie mam, ale na dłuższą metę przejadło mi się juz słuchanie tego w radiu i telewizji. Z reguły wyłączam odbiornik lub zmieniam kanał.
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
wisienka91
~user

WpisWysłany: Sro Maj 02, 2007 1:27    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Rubik = komercha

Może teraz tak, ale zanim wszedł na ten wąski stołek kariery już umiał robić to co robi obecnie... tworzyć naprawdę fajną (przynajmniej dla mnie) muzykę i miał talent, bo napisać 3 - godzinne oratorium na orkiestrę symfoniczną (około 100 instrumentów) i chór nie jest rzeczą błahą.

Może i faktycznie trochę przesadzają z tym puszczaniem go w radiu niemal co godzinę, ale mi wystarczył jeden koncert, legalne płyty w domu i naprawdę bardzo go podziwiam

~user

WpisWysłany: Sro Maj 02, 2007 6:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

wisienka91 napisało:
napisać 3 - godzinne oratorium na orkiestrę symfoniczną (około 100 instrumentów) i chór nie jest rzeczą błahą.

rozjebales mnie... to co robi pan rubik jest w stanie napisac kazdy przecietny absolwent szkoly muzycznej 3 st. OCzywiscie dla kogos kto gowno wie na ten temat jest to cos zajebistego i wielkiego, no bo w koncu skoro cos jest grana przez orkestre symfoniczna to z zalozenia musi byc wspaniale. Akurat to co rubik nazywa oratorium jest mocno spierdoloną szmirą nie mającą nic wspolnego z prawdziwym oratorium.
wisienka91
~user

WpisWysłany: Czw Maj 03, 2007 12:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
gowno wie na ten temat

na jakiej podstawie tak twierdzisz ? chodzę do muzycznej 6 lat, mam jedne z najlepszych ocen i dalej uważam, ze to co robi jest wspaniałe... to jest dla mnie rzecz gustu, a jak mówili już dawno o gustach sie nie dyskutuje... tylko jak wpada tu taki co to przeklinać potrafi
Cytat:
rozjebales mnie
Cytat:
zajebistego
itd to nawet tematu gustów nie zaczynam bo chyba tam gdzie jest chamstwo nie ma gustów....

pozdrawiam i kultury życzę

~user

WpisWysłany: Czw Maj 03, 2007 1:36    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

wisienka91 napisało:
Cytat:
gowno wie na ten temat

na jakiej podstawie tak twierdzisz ? chodzę do muzycznej 6 lat, mam jedne z najlepszych ocen

Wlasnie na tej. Ludzie ucza sie kompozycji na 3 stopniu, z tego co wiem to pan rubik nie ukonczyl tego wydzialu (ma tytul w klasie wiolonczeli). Koles jest po prostu lansowany na mistrza w dziedzinie w ktorej, mimo, ze jakas wiedze ma, to nie moze sie liczyc w porownaniu do innych polskich kompozytorow, jak np. penderecki. Obecnie jest po prostu moda na kicz a rubik dostarcza tego swojej publicznosci w wystarczajacej ilosci. Dla niektorych szczytem ambicji jest wlasnie to jego sacro polo. Mi wystarcza fakt, ze ja sam oraz wszyscy muzycy ktorych znam uwazaja to co robi za gowno. Jesli ktos mi mowi, ze rubik to jego idol, a to co robi to genialna kompozycja, to po prostu ciezko mi traktowac taka osobe powaznie.

Jesli chcesz uslyszec PRAWDZIWE oratoria to polecam formy J.S Bacha.
wisienka91
~user

WpisWysłany: Sob Maj 05, 2007 4:57    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
PRAWDZIWE oratoria to polecam formy J.S Bacha.

a ile z tych prawdziwych oratoriów rozumiesz.... ? mnie się podoba to co zrobił i to, ze jest to w formie przystępnej... że oprócz formy można zachwycać się treścią, czego przy niedoskonałej znajomości innych języków (łaciny czy niemieckiego w których Bach tworzył) niestety nie można zrobić.... tam istnieje forma i doskonałość treści, której my nie możemy pojąć... dzięki rubikowi może przy niedoskonałej formie mamy piękną treść i to jest jego wielkość

~user

Wpisów: 31
WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 7:34    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

torn -> nie przesadzaj! ja osobiście jakoś bardzo nie kocham rubika. ale to co piszesz jest kłamstwem i pewnie oparte to jest na faktach twojego wymysłu bo po prostu nienawidzisz Rubika. gdybyś był tak mądry jak piszesz to nie mówiłbyś

Cytat:
to co robi pan rubik jest w stanie napisac kazdy przecietny absolwent szkoly muzycznej 3 st.

TO NIE JEST ŁATWE. ja tez jak wisienka91 chodziłem 6 lat. wiem co to znaczy "utwór muzyczny" a ty sie nie wymądrzaj bo załoze sie że wymienił byś wszystkich epok muzycznych, albo nie wiesz jak sie buduje interwały czy trójdźwięki czy dominanty... pisze to by ci udowodnić że na muzyce klasycznej sie nie znasz, i odejdź z powrotem na tematy o deathmetalu bo wierzę że tam będziesz wiedział co piszesz

absolwent 3st. napisze jakis koncert ale nie taki jak rubik...

pozdrawiam!

~user

WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 9:29    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

dzięki za wsparcie, a już myślałem że na tym forum jestem sam z moimi przekonaniami...

może jest gdzieś jeszcze parę osób, które mimo "idealnych" - (sarkazm) symfonii Beethovena potrafią jeszcze docenić Rubika, z którego coś rozumieją...

pozdrawiam Smile

~user

Wpisów: 155
Miasto: Zawada
WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 12:19    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

a ciekawe do którego stopnia chodziłeś I??
Cytat:

na jakiej podstawie tak twierdzisz ? chodzę do muzycznej 6 lat, mam jedne z najlepszych ocen i dalej uważam, ze to co robi jest wspaniałe... to jest dla mnie rzecz gustu, a jak mówili już dawno o gustach sie nie dyskutuje... tylko jak wpada tu taki co to przeklinać potrafi
Cytat:
rozjebales mnie
Cytat:
zajebistego
itd to nawet tematu gustów nie zaczynam bo chyba tam gdzie jest chamstwo nie ma gustów....

to nie jest forum o gustach tylko o muzyce i jak sie to komuś nie podoba to niech zadzwoni do TVN to jak zwykle zrobią sensacje z byle gówna

~user

WpisWysłany: Wto Maj 08, 2007 3:05    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

lordlolek napisało:

a ty sie nie wymądrzaj bo załoze sie że wymienił byś wszystkich epok muzycznych, albo nie wiesz jak sie buduje interwały czy trójdźwięki czy dominanty... pisze to by ci udowodnić że na muzyce klasycznej sie nie znasz, i odejdź z powrotem na tematy o deathmetalu bo wierzę że tam będziesz wiedział co piszesz

widze, ze, jak przystalo na kazde dziecko neostrady, rozpoczales bezmyslny atak w nadzieji ze mnie zgasisz swoja wszechpotężną wiedzą.

Zacznijmy od tego, że nie slucham deathmetalu i naprawde nie mam za wiele do powiedzenia w tej kwestii.

Po drugie, ku twojemu zaskoczeniu, znam interwały, akordy, stopnie skal muzycznych i notacje, bo to jest akurat podstawowa wiedza (adekwatna zreszta do stopnia ktory ukonczyles)

Po trzecie, twórczosc klasyczna jest moim glownym zainteresowaniem jesli chodzi o muzyke, a takze gitarowa. Od poczatku mojej edukacji na tym instrumencie gram utwory tarregi, barriosa, sora, villa-lobosa ale takze bacha.

Po czwarte, uważam, że rubik robi gowno a ty chyba pomyliles miejsca skoro zamiast dyskutowac ze mna na temat jego muzyki, wjezdzasz na mnie.
Jak jestes taki napalony to idz na dziwki i ci chwilowo przejdzie.

Po piate, zycze milego dnia.
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: