Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Solówki wokalne i pomyłki

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolcia
~user

Wpisów: 2
Miasto: Dukla
WpisWysłany: Wto Maj 13, 2008 7:12    Temat wpisu: Solówki wokalne i pomyłki  Zacytuj zaznaczone      

Mam pewien problem Sad .Co mam zrobić jeżeli boję się solówek.Jak się pomylę zawsze to pokazuje jak tego uniknąć ? Proszę o rade '
z góry dzięki Very Happy
Ogląda profil użytkownika   
Jaj0
+Redaktor

Wpisów: 70
Miasto: Kraków
Solówki: 2
WpisWysłany: Wto Maj 13, 2008 8:28    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Chodzi Ci o takie solówki ze śpiewasz do mikrofonu bliżej nieokreślone dźwięki mieszcząc się w wybranej tonacji? najlepiej to ćwicz to często w domu, do tego do czego będziesz śpiewać, jeżeli nie czujesz sie pewnie, nie uważasz że sobie poradzisz z taką solówka to przygotuj sobie coś, jakiś temacik zaśpiewany na kilku dźwiękach. Musisz się przyzwyczaić do śpiewania przed ludźmi i pamiętaj że ludzie raczej nie wiedzą jak to miało iść więc nie zawsze zauważą twoją wpadkę.
Pozdro
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
+Redaktor

Wpisów: 402
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 2:09    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ludzie też nie zawsze zauważają fałsze. No chyba, że są to muzycy
Ale po prostu...no co zrobisz. Ćwiczyć musisz i nie bać się publiczności.

Musisz wyjść na scenę pewna, a nie: "A jeśli mi nie wyjdzie?". No to trudno. Najwyżej w najgorszym wypadku chwilę się z Ciebie pośmieją.

Musisz wyjść na scenę pewna i nie dawać po sobie znać, że się czegoś boisz. Bo ludzie to zauważą. A publiczność jest o tyle dziwnym zjawiskiem, że jeśli widzą, że wykonawca się boi, staje się okrutnym krytykiem. I będzie chciała sie zgnoić za najmniejszy nawet błąd.

No chyba, że publiczność to Twoi dobrzy znajomi

Bardzo ważny jest też kontakt, o czym miałem okazję się przekonać.

Jeśli masz dobry kontakt z publicznością(gadać, gadać, gadać) to nawet jakieś większe wpadki przechodzą bez większych(albo nawet żadnych) konsekwencji, bo wtedy ludzie widzą, że się nie boisz, że jesteś wśród nich, nie tylko na scenie i najwyżej ktoś pomyśli: "No i chuj, każdemu sie zdarza, fajny koncercik"

@Naczelny

Wpisów: 445
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 8:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Poprawiłem nazwę tematu. Następnym razem staraj się napisać tam coś ciekawszego niż 'HELP!!!!!' ;-)
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 568
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 10:06    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

BTW i ja mam podobny problem co do spiewania. W sumie jak to kazdy w domu umie spiewac tak przy innych dziwnie jakos mu nie idzie albo robi wszystko aby tylko tego nie zrobic. Prosto jest sobie wtedy powiedziec "pierdole, to moja sprawa jak spiewam i chuj z wami" no i jechac najlepiej jak sie umie. Nie wiem jak przekonac sie aby dac max pałera przy wlasnych nawet ludziach. Problem jest taki ze ludzie gdy slysza jak spiewam, idac ulica nawet to robie czasem hahahaha , mowia ze niezle czy cos takiego. Gdy growluje itd(robie rzeczy ktorych cicho sie nie da zrobic) sam jestem czasem w szoku ze jest naprawde zajebiscie mrocznie ale aby tak zaryczec na full mocy, jak robie to osamotniony w ustronnych miejscach, jakos nie moge. I tu jest problem...
@Naczelny

Wpisów: 445
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Sro Maj 14, 2008 11:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tak, tak, musisz zobaczyć film The Secret ;-)
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 568
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Czw Maj 15, 2008 3:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ok, zaraz bede go mial na dysku hahaha
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: