|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Karolcia ~user
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 7:12 Temat wpisu: Solówki wokalne i pomyłki |
|
|
Mam pewien problem .Co mam zrobić jeżeli boję się solówek.Jak się pomylę zawsze to pokazuje jak tego uniknąć ? Proszę o rade '
z góry dzięki  |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 8:28 Temat wpisu: |
|
|
Chodzi Ci o takie solówki ze śpiewasz do mikrofonu bliżej nieokreślone dźwięki mieszcząc się w wybranej tonacji? najlepiej to ćwicz to często w domu, do tego do czego będziesz śpiewać, jeżeli nie czujesz sie pewnie, nie uważasz że sobie poradzisz z taką solówka to przygotuj sobie coś, jakiś temacik zaśpiewany na kilku dźwiękach. Musisz się przyzwyczaić do śpiewania przed ludźmi i pamiętaj że ludzie raczej nie wiedzą jak to miało iść więc nie zawsze zauważą twoją wpadkę.
Pozdro |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 402 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 2:09 Temat wpisu: |
|
|
Ludzie też nie zawsze zauważają fałsze. No chyba, że są to muzycy
Ale po prostu...no co zrobisz. Ćwiczyć musisz i nie bać się publiczności.
Musisz wyjść na scenę pewna, a nie: "A jeśli mi nie wyjdzie?". No to trudno. Najwyżej w najgorszym wypadku chwilę się z Ciebie pośmieją.
Musisz wyjść na scenę pewna i nie dawać po sobie znać, że się czegoś boisz. Bo ludzie to zauważą. A publiczność jest o tyle dziwnym zjawiskiem, że jeśli widzą, że wykonawca się boi, staje się okrutnym krytykiem. I będzie chciała sie zgnoić za najmniejszy nawet błąd.
No chyba, że publiczność to Twoi dobrzy znajomi
Bardzo ważny jest też kontakt, o czym miałem okazję się przekonać.
Jeśli masz dobry kontakt z publicznością(gadać, gadać, gadać) to nawet jakieś większe wpadki przechodzą bez większych(albo nawet żadnych) konsekwencji, bo wtedy ludzie widzą, że się nie boisz, że jesteś wśród nich, nie tylko na scenie i najwyżej ktoś pomyśli: "No i chuj, każdemu sie zdarza, fajny koncercik" _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 8:42 Temat wpisu: |
|
|
| Poprawiłem nazwę tematu. Następnym razem staraj się napisać tam coś ciekawszego niż 'HELP!!!!!' ;-) |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 568 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 10:06 Temat wpisu: |
|
|
BTW i ja mam podobny problem co do spiewania. W sumie jak to kazdy w domu umie spiewac tak przy innych dziwnie jakos mu nie idzie albo robi wszystko aby tylko tego nie zrobic. Prosto jest sobie wtedy powiedziec "pierdole, to moja sprawa jak spiewam i chuj z wami" no i jechac najlepiej jak sie umie. Nie wiem jak przekonac sie aby dac max pałera przy wlasnych nawet ludziach. Problem jest taki ze ludzie gdy slysza jak spiewam, idac ulica nawet to robie czasem hahahaha , mowia ze niezle czy cos takiego. Gdy growluje itd(robie rzeczy ktorych cicho sie nie da zrobic) sam jestem czasem w szoku ze jest naprawde zajebiscie mrocznie ale aby tak zaryczec na full mocy, jak robie to osamotniony w ustronnych miejscach, jakos nie moge. I tu jest problem... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 11:50 Temat wpisu: |
|
|
| Tak, tak, musisz zobaczyć film The Secret ;-) |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 568 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 3:24 Temat wpisu: |
|
|
ok, zaraz bede go mial na dysku hahaha  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Wokal |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|