|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
fala17 ~user
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 5:34 Temat wpisu: Kto jest waszą inspiracją i natchnieniem? |
|
|
Z tego co czytałam dowiedziałam się że znaczna część jak nie prawie wszyscy graja na jakimś instrumencie bądź śpiewaja. Chciałabym się dowiedzieć, jak w temacie, kto był wasza inspiracją do nauki na jakims instrumencie bądź do śpiewu, może ktoś was zachęcał? Czekam na odpowiedzi ;P
Moim natchnieniem do nauki gry na gitarze byli gitarzyści moich ulubionych zespołów, gdy oglądałam ich teledyski i fragmenty z koncertów myślałam wow też tak chcę Juz w wieku 10 lat błagałam rodziców o gitare ... ahh długa historia nie dostałam jej. Niedawo kupiłam sobie wreszcie moja wymarzana gitare narazie akustyczna ale już zbieram na elektryczna pilnie sie ucze i wierze w to że kiedys bede tak szaleć na scenie jak moi idole zreszta chce też kiedyś spróbować grac na perkusji ale to potem kurde troche się rozpisałam wprawdzie nie do konca na temat babka z pola zawsze mnie za to upomina ale cóż nie miałam się z kim tym podzielic ;P
Czekam na wasze odpowiedzi pozdrawiam  |
|
|
|
|
|
|
Heretyk ~user
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 6:27 Temat wpisu: |
|
|
Ja na obozie harcerskim 5 lattemu zobaczyłem że mój kumpel uczy się grać na giatarze - wtedy stwierdziłem że nie będę gorszy i też zacznę grać
Kupiłem klasyka i ciupałem na nim ostro, po 2 latach umiałem zagrać 2 piosenki Potem czasem siadałem z gitarką i sobie grałem solówki - ale na klasyku wiadomo, nawet bendingu się zrobić porządnego nie da o ile w ogóle. Przeszedł czas, że gitarkę elektryczną kupił sobie mój kumpel z klasy -ja wtedy do niego że zakładamy zespół, on na to że ok Zabrałem wtedy na jakiś wyjazd mojego 3 strunowego klasyka, przestrojonego na "bas", on wziął elektryka i tak powstały pierwsze kawałki pierwszego zespołu - Nie miałem wtedy nawet pojęcia o akordach mocy on grał akordami a ja na 2 strunach Potem kupiłem pierwszego elektryka i rozkręciliśmy trochę pierwszy zespół - znaleźliśmy wokalistkę i perkusistę Trochę pociągneliśmy, ale to nie było to. Na wokalu wtedy pojawiłem się ja i pewnego styczniowego dnia stwierdziłem, że zakładamy nowy zespół, zmieniliśmy perkusiste, znaleźliśmy basistę i gramy. A morał co do natchnienia jest taki, że gdyby nie Ci różni ludzie, to w życiu by mi się nie chciało grać na gitarze A teraz nie robię praktycznie nic innego
Ave _________________ Brak bo był za duży i się systemowi nie podobało  |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:50 Temat wpisu: |
|
|
| Oto kilkoro muzykow, ktorzy swoją grą wielce mnie zafascynowali, sprawiając tym samym, ze sam zacząłem grać: Jimmy Page (Led Zeppelin), Kirk Hammett i James Hetfield (Metallica), Slash (Guns'n'roses) Adrian Smith i Janick Gers (Iron Maiden), Dimebag Darrell (Pantera), Kerry King (Slayer), Dave Mustaine (Megadeth), Zakk Wylde, Randy Rhoads oraz gitarzyści z Lynyrd Skynyrd. |
|
|
|
|
|
|
Somefour ~user

|
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 11:09 Temat wpisu: |
|
|
Sam nie wiem czy mam jakiś konkretnych idoli, mógłbym wymienić ludzi których podziwiam. Moja przygoda zaczęła się od klasyka, bo fajny mi sie wydawał i nadal jest fajny dla mnie No i tak grałem, chodziłem na lekcje, ale tak na prawdę się nie przykładałem. Potem był czas kiedy go nie dotykałem, aż w końcu przyszła jakoś nagle ochota na basówke ;d Długo, bo i ponad rok od starych żuliłem (bo u mnie ze zbieraniem to ciężko, a po za tym kieszonkowego nie mam, to tym bardziej) No i jest bass Aktualnie gram i się przykładam i z tego coś tam będzie myślę. Raczej nie skończę tak jak z klasykiem na chęciach.
A co do idoli, no widzi się różne filmiki na youtube, słyszy się instrumenty w bendach i często imponują mi i chce grać tak fajnie jak oni. Tak dla własnego prywatnego zadowolenia. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|