Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Wasi ulubieni wykonawcy
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 549
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Czw Lut 08, 2007 11:58    Temat wpisu: Wasi ulubieni wykonawcy  Zacytuj zaznaczone      

Powiedzcie, Kogo najbardziej cenicie, z kogo bierzecie przyklad, dlaczego akurat ten? Krotko mowiac, kto jest waszym guru jesli chodzi o muzyke? mowie tu ogolnie o wszystkich instrumentach.

~user

Wpisów: 129
Miasto: Puławy
Kapela: Red Town
Solówki: 2
WpisWysłany: Czw Lut 08, 2007 4:52    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

witam po przerwie Smile
-----------------------

U mnie bedzie mniej wiecej tak:

Gitara:

rock - Matthias Jabs(Scorpions), Angus Young(ACDC), Michael Schenker(UFO, MSG)
metal - Dimebag Darrel(Pantera, DamagePlan)
inne - Gary Moore, Jurek Styczyński

Perkusja:

Mike Mangini, James Kottak

ich najbardziej lubię, cenię - dobrze grają, mają osobowość Very Happy

Wpisów: 324
Miasto: Łódź
Kapela: Testowy
WpisWysłany: Sob Lut 10, 2007 11:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Krotko mowiac, kto jest waszym guru jesli chodzi o muzyke?

Oj różnie... Chyba nie ma takiej osoby. Nie można powiedzieć że 'kocham tego, on jest w 100% zajebisty, chce być taki jak on'... To by było głupie Smile Ja bym zrobił taki mix kilku muzyków Smile

Napewno w czołówce byłby John Frusciante z Red Hotów: za styl gry, charakter, zachowywanie sie na scenie... Chłopak jest orginalny, gra 'na luzie', i to mu sie chwali

Z perki bardzo imponuje mi Travis Barker - za styl gry i tatuażami Smile Wkurza mnie troche ze zdjęc to on ma wiecej z paris hiltonami niż przy perkusji... Ale no cóż. Sława. Confused

Wokalista - Jonathan Davis z Korna - głównie dlatego, że śpiewa emocjonalnie. Muzyka powinna wywoływać emocje Smile No, śpiewa zajebiście, ale niepotrzebnie zakłada spódnice na koncerty Confused

Ulubionego basisty nie mam Smile
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 549
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Sob Lut 10, 2007 5:09    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No to teraz ja :

Basik to oczywiscie Sam Rivers z LB. Niedosyc ze zajefajnie gra to jeszcze na scenie sie zachowuje jakby byl na fazie...

Klawisz no to rzecz jasna ze Janne Warman z CoB-a. Jesli chodzi o gre to jest wymiataczem, idol wiekszosci klawiszowcow znaczy tych nie jezdzacych po weselach

No i jeszcze wokal
Ziomus z FF ( Fear Factory ) ma genialny wokal. Potrafi sie niezle wydzierac, czasem growluje, czasem walnie taki grobowy pomruk hahaha ale np refren zaspiewa zajebiscie czystym i melodyjnym glosem. Poprostu geniusz

[img]http://images.vpro.nl/images/3958486+s(468)[/img]

to moi faworyci

Ostatnio zmieniony przez SadaM dnia Pon Lut 12, 2007 3:27, w całości zmieniany 3 razy
zupa
~user

WpisWysłany: Sob Lut 10, 2007 9:09    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
na scenie sie zachowuje jakby byl na fazie...

Bo tak jest Smile Teraz już sie (podobno) uspokoił ale wcześniej kicał z tym basem równo naćpany... Zresztą zobacz sobie filmiki z ich starszych koncertów, radze przyjrzeć sie jego oczom
torm
~user

Wpisów: 270
Solówki: 1
WpisWysłany: Sob Lut 10, 2007 9:25    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

gitarzysta - Jason Becker
Jeden z pionierów muzyki neoklasycznej. Jest/był najlepszym technicznie gitarzysta jaki sie urodził i gdyby nie jego choroba to do tej pory wymiatał by równo.
Polecam obejrzec (dla tych co nie znaja) legendarne już nagranie - 3 kaprys paganiniego (tu link: http://youtube.com/watch?v=85Vwd8pP0KU)

kompozytor - Jesper Kyd
Dla mnie mistrz w tym co robi. Jego muzyka to w głównej mierze ambient, elektronika. Znany głównie z soundtracku do wszystkich części Hitmana. Utwór tytułowy z Codename 47 (pierwsza część) to chyba jego najgenialniejsze dzieło (uznane zreszta za najlepszy game soundtrack jaki kiedykolwiek stworzono).

Wokal - Dave Gahan
członek Depeche Mode, super głos, duża osobowość sceniczna, wedlug mnie jeden z najlepszych ówczesnych wokalistów.

i to na tyle Smile
Ogląda profil użytkownika   
spleen
~user

WpisWysłany: Sro Lut 14, 2007 11:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
kompozytor - Jesper Kyd

zaglebilem sie w jego tworczosc... i jestem pod wrazeniem. Na codzien nie slucham takiej muzyki, ale jego ambient jest niesamowity. Szczegolnie z pierwszej i trzeciej częsci Hitmana. W drugiej jest chyba wykorzystana 'zywa' orkiestra ale mimo tego nie wyszlo tak fajnie jak w w/w . polecam takze wszystkim tego pana Smile

WpisWysłany: Czw Lut 15, 2007 2:33    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No muzyka symfoniczna to juz zupelnie inna bajka (zreszta do klimatu hitmana jak najbardziej pasuje). orkiestra wcale nie zostaje w tyle za elektronicznym brzmieniem, kawalki Japanese Mansion (h2) lub Main Title (h4) to prawdziwe perełki.
spleen
~user

WpisWysłany: Czw Lut 15, 2007 4:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dla mnie teraz wszystko co stworzy Jesper będzie pasowało do Hitmana, bo to on stworzył ten świetny klimat.. i chwała mu za to Smile (tak apropos, Hitman 1 to jedyna gra oprócz Vice City w którą się bardziej zagłębiłem)
najbardziej mi przypadły do gustu: Main Title(1), Harbor(1), Exploration(2), Streets Of Hong Kong(3), Budapest(3), Vegas(4) i Main Title(4) - to są niesamowite utwory Smile

WpisWysłany: Czw Lut 15, 2007 6:32    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

spleen napisało:

najbardziej mi przypadły do gustu: Main Title(1), Harbor(1), Exploration(2), Streets Of Hong Kong(3), Budapest(3), Vegas(4) i Main Title(4) - to są niesamowite utwory Smile

Smile Polecam ci przesluchac wczesne demówki ostów z hitmana1, zwlaszcza Hotel Music (w h3 odpowiednio - Budapest Bath Hotel). Fajny kawalek z zajebistym wejściem, w ostateczniej wersji wykorzystano tylko pare motywów.

spleen napisało:
tak apropos, Hitman 1 to jedyna gra oprócz Vice City w którą się bardziej zagłębiłem

ostatnie zdanie wypowiedziane przez ort-meyera jest chyba najgenialniejszym objasnieniem sensu pierwszej czesci gry
morfi-nka
~user

Wpisów: 15
WpisWysłany: Wto Lut 27, 2007 8:19    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

wiecie co, a ja tak naprawde nie mam ulubionego/ulubionej itp. moze dlatego ze nie grywam na zadnym instrumencie:P
kiedys gralam na fortepianie...ale to zamierzchle czasu, paluchy sie za grube zrobily (hahahahahha).
lordlolek
~user

Wpisów: 31
WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 8:00    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

wokal: James hetfield. uważam że jest świetny. ma bardzo dobry głos a w dodatku gra na gitarze
gitara: powyższy, i kirk hammett. kirk za niesamowite solówki. uważam że najlepszy gitarzysta wszechczasów.

ogólnie:
mój idol to James Hetfield. za gre na gitarze i wokal.

bardzo też cenie tankiana (nie pamiętam nazwiska...)

~user

Wpisów: 142
Kapela:
WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 9:18    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

1.wokal-Max Cavalera-nie wiem, ja to poprostu łykam, ale mu jakiś kretyn na koncertach za wysoko mikrofon ustawia! No a takto jeszcze
2.gitara-Mac Rizzo-można się troche pośmiać jak gra...bo niecodziennie gitarzysta skacze w kółko. No i jeszcze zapomniałem o Michaelu Ammocie.
3.bas-Paulo Xisto Pinto Junior- marka mówi sama za siebie
4.perkusja-a któż by inny jak nie Igor Cavalera?...Rob Bourdon

ale jedno gościom z LP trzeba przyznać....jak sie czyta wywiady to lepiej miec na sobie pieluche
zupa
~user

WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 9:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
bardzo też cenie tankiana (nie pamiętam nazwiska...)

Sejr Tankian z Systema? No całkiem nieźle śpiewa...

Cytat:
James Hetfield

On to ma dziwne fazy. Czasem śpiewa naprawde zajebiście, z uczuciem, bez błędnie, a czasem to aż się smutno robi

Cytat:
bo niecodziennie gitarzysta skacze w kółko. No i jeszcze zapomniałem o Michaelu Ammocie

Angus Young mi się przypomina - ten to dopiero kicał Poszukajcie sobie na youtube jakiś filmików z jego koncertów. Ciekawe czym go karmili Confused
lordlolek
~user

Wpisów: 31
WpisWysłany: Pią Maj 04, 2007 10:27    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Sejr Tankian z Systema

właśnie o tym mówie. napisał bym wiecej ale mi sie komp ściął Smile

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: