|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 11:32 Temat wpisu: |
|
|
Bez qrwa sensu. Tak sie zastanawiam, ktos podal swoja wizje tekstu a wy piszecie nowy. Ta osoba nie wpadla tu aby prosic o nowy tekst tylko o ewentualna korekte jej fraz. Zajmijcie sie wiec tym bo to Jej tekst i nie napisala tego tu aby dostac zupelnie inny... To chyba nietrudne do pojecia... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 8:42 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | | Bez qrwa sensu. Tak sie zastanawiam, ktos podal swoja wizje tekstu a wy piszecie nowy. Ta osoba nie wpadla tu aby prosic o nowy tekst tylko o ewentualna korekte jej fraz. Zajmijcie sie wiec tym bo to Jej tekst i nie napisala tego tu aby dostac zupelnie inny... To chyba nietrudne do pojecia... |
Mój test mógłby być drugą zwrotką
OK, a teraz spróbuję rozkminić tekst całej w trawie:
| Cytat: | | Smutno mi, Boże, którego nie ma.. |
Niby ok, ale jednak nie.
Odwołujesz się do czegość, stwierdzając jednocześnie, że tego czegoś nie ma.
Może lepiej byłoby stwierdzić, że dla Ciebie go nie ma, a nie ogólnie, np:
"Smutno mi Boże, którego nie znałam", czy "którego szukałam", może coś w ten deseń
| Cytat: | | nikt juz nie koi mojego cierpienia |
Zbyt płytkie. I zbyt dosłowne, nie wiem, jak można poprawić ten wers
| Cytat: |
już nie obchodzę ludzi.Żadnych istot, |
J.w., może: "Nie ma mnie dla wszechstworzenia", czy "wszelkiego stworzenia", tak jak chyba Sadam proponował
| Cytat: | | ważne,żebym nie była zbyt blisko. |
A tu jest już coś bardzo złego, bo mam wrażenie wymuszonego rymu
Nie masz być zbyt blisko czego?
Jeśli ludzi i innych istot, no to jest pewna sprzeczność, bo najpierw mówisz, że ich nie obchodzisz, a potem, że nie możesz być blisko, czyli, że jednak w pewien sposób zwracają na Ciebie uwagę.
Jeśli chcesz zachować taki rym to z innym wyrazem, np: "wszystko". _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 7:11 Temat wpisu: |
|
|
Pierwszy wers moze byc np
Boze, smutno mi bo Cie nie ma...
W taki sposob zachowalismy sens, to o czym pisales Juhas, i zachowalismy wamire nie zmieniony zwrot wiec i Cala w trawie nie powinna sie zloscic
| Cytat: | | nikt juz nie koi mojego cierpienia |
Mowisz ze plytkie, jest takie jakby ktos chcial na sile jak najwiecej zwrocic uwagi na swoj smutek. heh...Jaki to on jest biedny bo ludzie maja go w dupie. W sumie moze byc ale jakby brzmial:
Nie moge znalesc ulgi w cierpieniach
to mysle jest mniej plytkie chodz osobsicie pierwotna wersja tez nie jest taka zla. Reszte moich pomyslow przedstawilem wczesniej jak cos
BTW: Juchas zapisz sie do konkursu hmm??  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 9:13 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | BTW: Juchas zapisz sie do konkursu hmm??  |
Jeszcze u mnie za słabo z wokalem, żeby się zapisywać
Ale pomyślę nad tym  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Czw Maj 29, 2008 9:17 Temat wpisu: |
|
|
coz, nie znasz konkurencji, moze sie okazac ze jednak wcale tak cienko z toba nie jest a po wokalu w Lamencie mysle ze mozesz troche pomacic, z pewnoscia w kwestiach wokalu melodycznego  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|