| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 7:21 Temat wpisu: |
|
|
Super! _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
Bóg_Stworzył_Szatana ~user

Dołączył: 27 Wrz 2008 Wpisów: 17 Miasto: czechowice-dziedzice Kapela: Satanizator
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 2:42 Temat wpisu: |
|
|
niema czegoś takiego jak "chrypa"...jest Growl albo jest Scream. Posłuchajcie http://www.youtube.com/watch?v=Cv5uvikysvM to może się nauczycie czegoś. Tu nie potrzeba papierosów czy alkoholu chociaż jeżeli ktoś chce szybko i prosto do czegoś dojść to niech najlepiej zoperuje se gardło. Uczyć się trzeba długo i wytrwale ale nie na zasadzie "uczę się już 3 miesiące...nie idzie mi...to nie dla mnie" bo jeśli komuś zależy to bedzie sie starał. Ja sie uczyłem od 12 roku życia. Mam 14 i mogę wszystko z głosem zrobić. Jak tylko nagram to się napewno pochwalę  _________________ "On jest wygnańcem - wieczny bluźnierca" |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 441 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 8:44 Temat wpisu: |
|
|
| Bóg_Stworzył_Szatana napisało: | | niema czegoś takiego jak "chrypa"...jest Growl albo jest Scream |
Kto Ci takich głupot naopowiadał? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|

Dołączył: 27 Wrz 2008 Wpisów: 17 Miasto: czechowice-dziedzice Kapela: Satanizator
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 5:10 Temat wpisu: |
|
|
a jak wg. Ciebie nazywa się ta wszędzie popularna "chrypka rockowa"? _________________ "On jest wygnańcem - wieczny bluźnierca" |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 5:37 Temat wpisu: |
|
|
| Bóg_Stworzył_Szatana napisało: | | a jak wg. Ciebie nazywa się ta wszędzie popularna "chrypka rockowa"? |
Ma bardzo skomplikowaną nazwę: "Chrypa" _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 7:07 Temat wpisu: |
|
|
no to w takim razie growl jest "basową chrypą"? _________________ "On jest wygnańcem - wieczny bluźnierca" |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 8:09 Temat wpisu: |
|
|
Basowy głos z chrypą. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Deva ~user

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 8:44 Temat wpisu: |
|
|
| Dziwne pytanie.. skoro śpiewasz czysto to po co to psuć jakas chrypka?? |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 10:12 Temat wpisu: |
|
|
| Deva napisało: | | Dziwne pytanie.. skoro śpiewasz czysto to po co to psuć jakas chrypka?? |
Dziwna wypowiedź. Czystość śpiewania nie ma tu ic do rzeczy. Jeśli śpiewasz czysto, to zaśpiewasz czysto czy to z chrypą, czy to bez niej. Kwestia tylko wydobycia z siebie odpowiedniej chrypy.
Poza tym, Deva, śpiewanie chrypą to jest wyższa szkoła jazdy, więc nie wyrażaj się o tym jako: "psucie jakąś chrypą" _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 5:23 Temat wpisu: |
|
|
A nie można mieć po prostu głosu z chrypą? _________________
 |
|
|
|
|
|
|

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 6:09 Temat wpisu: |
|
|
jejku nie ma na to jakiejś mniej wiejskiej nazwy niż głos z chrypą? nie możemy nazywać tego poprostu Growlem? _________________ "On jest wygnańcem - wieczny bluźnierca" |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 6:42 Temat wpisu: |
|
|
| Na nogę też mówisz ręka? Nie, bo to dwie różne kończyny. Growl jest growlem, chrypa chrypą, to, że ktoś śpiewa chrypą nie oznacza od razu, że growluje. |
|
|
|
|
|
|

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 6:49 Temat wpisu: |
|
|
ja tego nie rozumiem...jak w takim razie śpiewa J. Davies w Somebody Someone? to jest "chrypa"? _________________ "On jest wygnańcem - wieczny bluźnierca" |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 7:00 Temat wpisu: |
|
|
| sledz napisało: | | A nie można mieć po prostu głosu z chrypą? |
Jeśli masz chrypę bez robienia czegokolwiek, to znaczy, że masz coś z gardłem i/lub ze strunami głosowymi.
Ale owszem, czasem wychodzi to zupełnie "naturalnie", ale nie znaczy, że dla zdrowia jest dobre. Bo po kilku latach śpiewania, będzie Ci coraz ciężej, zaczniesz po prostu tracić głos.
Taka poprawna chrypa powinna zostać uzyskana jakimiś "magicznymi" sposobami  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
rOck ~user

|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 11:16 Temat wpisu: |
|
|
hym...wysoko procentowymi miksturami? ...i treningami  |