| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
haxigi ~user
|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 3:07 Temat wpisu: Czy to Growl Czy Scream ? |
|
|
Witam. Tak ,jestem nowy. Przeglądając ten dział często trafiałem na posty typu, że to już było itp. Ja niestety widzę tylko 1 stronę tego działu (a może jestem ślepy ... nie wiem ) więc nic więcej nie znalazłem. Interesuje mnie natomiast co to za śpiew:
http://pl.youtube.com/watch?v=qyPVJYAoMQw
i jak można się tego nauczyć, jakie ćwiczenia stosować itp.
Thx  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 539 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 3:46 Temat wpisu: |
|
|
Po co chcesz to nazywac growlem albo screamem?? To jest cos hmmm cos posredniego. Mniej wiecej kiedy growlujesz wydajesz dosc basowe dzwieki bo o to chodzi w growlu. Twoje usta sa wtedy cos ala na ksztalt okregu, mowie o otworze miedzy nimi kiedy wydajesz dzwieki. Oczywiscie przepona i krtan czy jak ktos woli praca na gardle jest wykonywana bo inaczej gowno zrobisz. Aby osiagnac taki wokal wystarczy robic tak samo tylko powiekszyc przestren miedzy wargami co pozwoli na wydobycie wyzszego glosu. Rozumiesz??
Wiele ludzi myli scream deathowy od ze tak to hahaha ujme krzyku rockowego. Scream to wedlog mnie dosc wysoki zachrypniety glosik . Aby go zrobic trzeba rowniez otworzyc szeroko w miare usta i odpowiedzni uzyc krtani i przepony ale to juz sam musisz dojsc jak to zrobic. Co do cwiczen to oczywiscie przeponka no i probuj na poczatku nie spiewac lecz wydawac jakies gloski cos w stylu UUUUUUUUUU i ciagniesz az ci sie nie zesra powietrze w plucach do wywalenia. Pamietaj nie rob tego przez gardlo bo po 2 min bedzie Cie bolec i koniec ze spiewania. Co tez wazne nie mozesz sie zapowietrzac przy spiewaniu wiec zdaj sobie sprawe z tego ze niektorych rzeczy nie da sie zaspiewac cicho. Np tego co chcesz, co podales w linku mimo ze nie lubie tego syfu, nie uda Ci sie zrobic Cicho. Idz do lasu albo piwnicy i probuj. Reszty dowiesz sie w tematach o growlu i screamie w dziale WOKAL. ENJOY
\,,/AvE\,,/ _________________ Where Death is Most Alive |
|
|
|
|
|
|
haxigi ~user
|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 3:53 Temat wpisu: |
|
|
aa więc to ani scream, ani growl to mnie teraz zagiąłeś Z tym, że się po cichu nie da to właśnie zauważyłem, ale myślałem że coś ja źle robie ( huhu ), głośniej nie mogę śpiewać bo w bloku sąsiedzi pomyślą, że jakiś debil Do lasu to może zaraz zrobię wycieczkę Dzięki  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 539 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 7:29 Temat wpisu: |
|
|
zycze udanych prob, no i niestracenia gardla... cheers dude  _________________ Where Death is Most Alive |
|
|
|
|
|
|
jula_rock ~user
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 10:50 Temat wpisu: |
|
|
a ja chodze do muzyka i tam nie powiem co sie mozna nauczyc... pierwszy raz slysze o spiewaniu jakims growlem, ale to pewnie dlatego, ze jestem tu nowa... kto mi potrafi wyjasnic, na czym to polega? _________________ Co to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 8:29 Temat wpisu: |
|
|
Poczytaj na forum, dużo tu o tym pisze  |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
|
|
|
|
jula_rock ~user
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 12:52 Temat wpisu: |
|
|
povzytam, dzieki...  _________________ Co to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|