|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kisioł ~user

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 9:03 Temat wpisu: |
|
|
Sam nie wiem, co to jest, raczej mi to podchodzi pod charkot. Nazwa jest nieistotna, liczy się MOC. ;p _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 7:02 Temat wpisu: |
|
|
| właśnie jest taka moda na charkot, ale to jest raczej błędne, powinien być ryk |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:00 Temat wpisu: |
|
|
masz racje tu słychać piękny ryk (moim zdaniem) http://www.youtube.com/watch?v=yqjtV6stY-0 a co do przepony:
1. śpiew w chórze albo w czymś podobnym nie mówiąc o zespołach
2. gra na instrumencie dętym
3. starać sie oddychać samym brzuchem _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
;..;Lunatyk;..; ~user

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 3:31 Temat wpisu: |
|
|
No to zaczynam ćwiczyc. mój wokal jest załosny i musze go doprowadzić do stanu przynajmniej akceptowalnego przez społeczeństwo. (braci i sióstr w wierze) _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 3:36 Temat wpisu: |
|
|
Skoro dobrze napisałeś "mój", to będą z ciebie ludzie.
Żart.
Ćwicz, ćwicz jeszcze raz ćwicz. Szukaj swojego ulubionego głosu i "upgrede'uj" go.
| Cytat: | | (braci i sióstr w wierze) | Nigdy nie zniszczyłem cmentarza i nie zjadłem kota, więc nie jestem twoim bratem w wierze.  _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
bejcej ~user
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 4:07 Temat wpisu: |
|
|
Z growlem jest ogolnie sprawa ciezka, bo jak wiedza ci co potrafia growlowac, nie da sie tego tak prosto wytlumaczyc Jednak przede wszystkim, co bylo juz tu powtarzane wiele razy trzeba zwrocic szczegolna uwage na prace przepony. Nie mozna w zadnym wypadku skupiac powietrza w gardle, bo po pol minuty takiego growlowania beda trudnosci z mowieniem (pare takich przypadkow widzialem) a co dopiero z dalszym growlem. Mysle ze na poczatek dobrym cwiczeniem bedzie puszczenie sobie jakiejs piosenki z takim wokalem i sprobowac dostosowac krtan do takiego brzmienia, bez wydawania dzwieku (cos jakby growl szeptem). Do tego caly czas trzeba pamietac o przeponie. Moze to zabrzmi smiesznie, ale jak dla mnie najlepszym okresleniem jest nieuzywanie gardla Cos jakby ustawienie strun glosowych w odpowiedniej pozycji i wydychanie powietrza przepona.
Zanim sie nauczylem na prawde growlowac zaczalem robic te cwieczenia:
http://www.torrentz.com/96d79418a7b5fe10f627adaf76a7066bfcc79511
Bardzo pomagaja, bo ucza podstaw kontrolowania przepony i strun glosowych co bardzo pomaga w "zdrowym" growlowaniu, bez dewastowania krtani.
Moze to byc wszystko niejasne, ale jesli komus to pomoze i bedzie sie chcial dowiedziec wiecej z checia jeszcze cos napisze.
Zeby nie byc goloslownym mojego growlu mozna posluchac na myspace.com/thestraightline (troche przydlugie intro, wiec cierpliwosci) |
|
|
|
|
|
|
Morgray the Dark ~user
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 5:07 Temat wpisu: |
|
|
wow nawet dość oryginalna barwa D
no cóż musze powiedzieć że mój jest nieco głębszy ale wszystko da się zrobić
po pierwsze przepona jest faktycznie bardzo ważna. nie chodzi o to żeby zrypać głos i za 5 lat nie móc mówić. są zespoły, w których wokal i growluje i śpiewa normalnie.
po drugie unikać w ogóle używek jeśli komuś zależy na głosie a nawet tylko na tym żeby jego growl był dłuuugi wiadomo, papierosy to śmierć dla płuc i głosu, a alko tez nie za dobre na głos
ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć, kolega powyżej dał link do ćwiczeń, a growluje zacnie D wiec widzicie
można modulować głos za pomocą odpowiedniego zacisku krtani, tak też unikam zdzierania gardła, tak jakby ułatwia mi to używanie przepony. zaciskam tak jakbym chciał przecisnąć jajko przez gardło nie pogryzione. krtań się zwęża, język cofam jakby trochę do tyłu i wychodzi. spróbujcie sobie, to ni jest łatwo opisać  _________________ High in the sky where eagles fly
Morgray the dark enters the throne
Open wide the gate, friend
The king will come
Blow the horn and praise
The highest Lord |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|