| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 9:56 Temat wpisu: Growl |
|
|
Wiecie moze jakie cwiczenia robic aby hhaha wycwiczyc growl? Co zrobic, np w moim przypadku kiedy growluje i jest super i nagle czuje ze gardlo mi sie zdarlo i juz za cholere nie chce dalej growlowac tylko wychodza zwykle dzwieki no moze troszke podrasowane? pls halp!! _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 1:01 Temat wpisu: |
|
|
Moze staraj sie przy wrzaskach nie wypluwać z siebie całych płuc tylko próbuj "drzeć gardło" ale ciszej? Wtedy nie stracisz oddechu
BTW. weź nagraj jakąś próbe i wrzuc tu "WROOAR!" |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 2:59 Temat wpisu: |
|
|
Hahahaha chcesz posluchac mojego spiewu ( w sensie growlu) ?? to bedzie kielbasa dopiero hahaha. Niedlugo bedziemy nagrywac z ekipa kilka kawalkow to tam posluchasz calosci hahah ciagne zespol na zla strone mocy WROAR!!!! ( chce ich z punka przeciagnac na HM hahaha. jak co to probke glosu moge dac
PS: z tego co wiem to ponoc gardlo bez odpowiedzniego wydechu powietrza szybko sie zrabie i po 5 latach strace glos
Ponoc wazne jest aby nie growlowac z pluc a z przepony. Szczerze mowiac to nadal nie wiem jak to do konca zrobic no ale proby daja efekty. Codzienne zdzieranie gardla do Ektomorfu albo cannibala robi swoje
 _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 12:31 Temat wpisu: |
|
|
Nom, z przepony niby się powinno... Kiedyś kumpla black-metalowca spytałem, jak oni to robią A on mi odpowiedział, że sam tego nie potrafi wytłumaczyć, bo to chyba Szatan daje mu tę moc  _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Wto Sty 30, 2007 8:32 Temat wpisu: |
|
|
NIe ma to jak moc belzebuba hahaha To w koncu on dal nam szatanski napoj hahaha ognista woda po ktorej ponoc niezle growl wychodzi ;d . Mi ostatnio kumpel powiedzial ze aby dobrze growlowac trzeba duzo pic ( idac w jego slady wlasnie spijam leszka bo mam probe hehehe ) w sensie pifko przed proba pifko w czasie proby no i po mozna jakiegos kielona strzelic haha. Ponoc efekt murowany. Po kilku tygodiach , o ile nie staniemy sie pijakami, bedziemy mogli z miejsca cannibala pociagnac haahaha
PS: a co do probki hahhaa mojego growlu szatanskiego to juz niedlugo zlapie za mikrofon ;d WROOOARRR!!!!! haha _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Wto Sty 30, 2007 12:01 Temat wpisu: |
|
|
| raiq napisało: | Szatan daje mu tę moc  |
pozdrów kumpla a tak ogolnie to mi sie wydaje, ze to juz trzeba byc uwarunkowanym genetycznie zeby "prawdziwie" drzeć morde. |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 1:21 Temat wpisu: |
|
|
Z tym piciem alkoholu to, szczerze powiedziawszy, zabrzmiało to żałośnie... Znam kilku takich, co za cel bytu "hewimetalowca" uważają granie prób i koncertów na gazie... dla mnie to siara po prostu 1 piffcko to rzecz jasna nic złego, ale nawet takich ilości staram się unikać _przed_ (i tylko przed ;P) występami  _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 3:44 Temat wpisu: |
|
|
E, bez przesady, po jednym piwie od razu wydaje ci się, że grasz równiej i czyściej i w ogóle bardziej ci się twoja muzyka podoba.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 5:51 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Znam kilku takich, co za cel bytu "hewimetalowca" uważają granie prób i koncertów na gazie... |
A potem ludzie dziwią się skąd te stereotypy...
| Cytat: | | E, bez przesady, po jednym piwie od razu wydaje ci się, że grasz równiej i czyściej i w ogóle bardziej ci się twoja muzyka podoba. |
Ja nawet po 1 piwie czasem nie moge przycelowac w struny nie chodzi o to ze jestem spity, ale tak jakoś... inaczej palce chodzą  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Wto Sty 30, 2007 9:55 Temat wpisu: |
|
|
ehhh panowie panowie... Ja nie mam zamiaru hahaha napierdzielic sie jak szpadel przed proba ale alkohol pomaga na przepukanie gardla. Jednym slowem hahaha to jak zbierze sie jakas ekipa jadaca w tym roku na woodstock to trzeba bedzie sie spotkac i zbiorowo napic i wypogowac Co wy na to??
\,,/AvE tanie nalewki hahahaha
PS: hahaha soecjalnie dla ser zupy nagralem kawalek mojego growlu. Niedlugo go odpale na forufffffff ZUO!!!!!! _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

|
Wysłany: Wto Sty 30, 2007 10:19 Temat wpisu: |
|
|
| Dabroz napisało: | E, bez przesady, po jednym piwie od razu wydaje ci się, że grasz równiej i czyściej i w ogóle bardziej ci się twoja muzyka podoba.  |
To także jest _powód_, dla którego _nie_ piję przed koncertami Ale głównie chodzi o zimne palce ;P _________________ Sebastian
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 3:57 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | i juz za cholere nie chce dalej growlowac tylko wychodza zwykle dzwieki no moze troszke podrasowane? |
Mój sposób to wypicie gęstego soczku Kubuś, najlepiej jabłkowo-brzoskwiniowo-bananowego (mój ulubiony ). Wtedy w gardle robi się "glut" i można jechać. Niezła jest też czekolada.
Co do tego dawania z przepony... To nieprawda. ;p Czym oddychamy? Płucami? No tak. A co się dzieje przy każdym wdechu/wydechu? Przepona rośnie/kurczy się. Już lepiej to było nazwać "zaciskaniem brzucha", bo do tego to bardziej jest podobne. _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 8:36 Temat wpisu: |
|
|
Kisioł masz racje tylko ja ide tanszym i bardziej domowym sposobem hehehe mianowicie wpierdzielam troche miodu. Niestety po kilku piosenkach znowu musze cos takiego powtorzyc bo znow mi glos siada lecz nie jest to tak czesto jak kiedys a growl nie jest juz taki hmmm nazwijmy to po imieniu, chujowy, cos jak darcie kota . Teraz ogolnie jest niezle.
PS: jak sie rano obudzicie to wtedy zacznijcie growlowac haha ja mam najleopszy growl z samego rana i nawet wychodzi bez wysilku
PS2: kisioł moze nagraj jakas probke glosu ?? _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 441 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 10:56 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | | ehhh panowie panowie... Ja nie mam zamiaru hahaha napierdzielic sie jak szpadel przed proba ale alkohol pomaga na przepukanie gardla. |
Trochę to gówno prawda. Bo alkohol ma w sobie związki, które niszczą głos. I tak np. jeśli pijemy piwo dobrze jest dosypać do niego minimalną ilość soli, która niszczy te związki
A jeśli chodzi o przepłukiwanie gardła to woda oczywiście niegazowana z dużą ilością cytryny.
| Kisioł napisało: | | Co do tego dawania z przepony... To nieprawda. ;p Czym oddychamy? Płucami? No tak. A co się dzieje przy każdym wdechu/wydechu? Przepona rośnie/kurczy się. |
To też nie tak Przepona to jakby dolna część płuc. Normalnie oddycha się płucami z wyjątkiem przepony(chyba, że leżysz na plecach wtedy oddychanie przeponą jest naturalne). O jeśli powietrze wydobywasz z przepony to po prostu dźwięk jest lepszy z jakiegoś powodu. Tak więc trzeba zdobyć skilla "oddychanie przeponą"  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 2:02 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Trochę to gówno prawda. Bo alkohol ma w sobie związki, które niszczą głos. |
Juhas powiedz mi czy w growlu nie chodzi przeciez o to by zdezelowac sobie glos i nie moc spiewac lagodnie?? No chyba wlasnie tak wiec dlatego mowie o %% Ogolnie jesli ktos umnie growlowac i jednoczesnie spiewac ladnie dajmy na to w jednej piosence to jest juz wedlog mnie super. Co do tej przepony to sie z toba zgadzam tylko hahaha jak osiagnac skilla spiew z przepony hehe powodzenia !!! _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|