| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Rock`ingMeg ~user
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 9:17 Temat wpisu: Jak zacząć czysto śpiewać? |
|
|
Jestem nowa i nie wiem czy taki temat tu był ale jeśli był administrator ten temat wykasuje ... Mam pytanko bo zaczęłam się interesować śpiewaniem już w wieku 12 lat no a mam 17 już, ale chodzi mi o to że śpiewam nie najgorzej tylko mam problem, naśladuje (za)bardzo piosenkarzy/rki i niestety przy tym strasznie fałszuje(włosy się jeżą ). I mam prośbę, doradźcie mi jak mam zacząć czysto i troszkę wysoko podśpiewywać?
Z góry dziękuje i pozdrawiam  _________________ Wszędzie mam ze sobą mp4...
Nie wiem dlaczego ludzie się tak dziwnie na mnie patrzą, muzyka jest dla mnie czymś co wypełnia moją pustkę...;-) |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 97 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 11:35 Temat wpisu: |
|
|
Stały patent na podciąganie do słyszanej wysokości - zatkaj sobie jedno ucho Ot tak palcem, w momencie kiedy musisz wyżej wyciągnąć albo kiedy nie jesteś pewna czy nie fałszujesz.
Zaprawdę działa, i nawet profesjonaliści się tego nie wstydzą  _________________ www.basoofka.net
www.theremovalmachine.go.pl
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
Rock`ingMeg ~user
|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 12:45 Temat wpisu: |
|
|
Hmm, niestety to nie wychodzi bo jak zatykam uszy czy ucho to nie wiem dokładnie jak głośno spiewam i w tym momencie kompletnie fałszuje _________________ Wszędzie mam ze sobą mp4...
Nie wiem dlaczego ludzie się tak dziwnie na mnie patrzą, muzyka jest dla mnie czymś co wypełnia moją pustkę...;-) |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 12:51 Temat wpisu: |
|
|
Jedno ucho, koniecznie jedno
Jednym kontrolujesz głośność, drugim - tym zatkanym - jesteś w stanie usłyszeć czy fałszujesz czy nie. Próbuj na jakichś prostych rzeczach, np puść sobie jeden przedłużony dźwięk ( dajmy na to z pianina ) , zatkaj jedno ucho i próbuj zaśpiewać równo do tego dźwięku.
Jeśli zatkasz obydwa to faktycznie nie wiesz czy śpiewasz głośno, za głośno czy tylko mruczysz sobie pod nosem.
EDIT: I jeszcze jedno. Nie wiem jakim cudem można śpiewać "nie najgorzej" fałszując "aż włosy się jeżą"  _________________ www.basoofka.net
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
eNzOo ~user

Dołączył: 30 Mar 2008 Wpisów: 21 Miasto: Gliwice Solówki: 2 |
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 4:55 Temat wpisu: |
|
|
mazdah to jest Polska Wuwaj nie ma rzeczy niemożliwych a co dotego patentu tozgadzam sie że działa tlyko jak byś miała tak przez cały np koncert śpiewac z palcem w uchu to albo by Ciręka odpadła abo by pomyśleli ze jesteś nie normalna hehe.... dużo ćwicz z tym w domu a póxniej już samo przyjdzie i nie bedziesz musiała sie babrać w uszach  |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 9:10 Temat wpisu: |
|
|
No owszem, ale przecież nie każę koleżance tego stosować przez cały koncert tylko w domu Do ćwiczeń _________________ www.basoofka.net
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 7:38 Temat wpisu: |
|
|
mazdah, zaczął o pianinie..Trochę śpiewam i najpewniejsze,przynajmniej dla mnie, jest "strojenie" się z instrumentem muzycznym-nastrojonym oczywiście
Rozśpiewywuj się MiiiIiiiii...La-la-la-la
..na stojąco
[ Dodano: Minutę temu ]
Jak nie chcesz śpiewać z zatkniętym uchem,to spróbuj do kubka. Trzymaj go w małej odległości od części ciała,z której wydajesz dźwięk tym sposobem głos będzie odbijał się od naczynia i powinnas słyszeć jak śpiewasz;] _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
Karolcia ~user
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 6:52 Temat wpisu: |
|
|
Ja też mam problem z czystym śpiewaniem. A największy z wiarą w siebie,zawsze wstydzę się wystąpić.Ale teraz po 10 koncertach (ze szkołą muzyczną) nie przejmuje się jak się pomylę albo coś. tego po prostu nie będze słychać.więc po prostu nie załamuj się : |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 7:17 Temat wpisu: |
|
|
jak się śpiewa z chórem to nie słychać..Chociaż w sopranach(śpiewałam swego czasu ) różnie bywa...Zależy w jakiej partii utworu  _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
|