| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 4:46 Temat wpisu: Mikrofon do 100zł |
|
|
Poradzcie mi jesli to nie problem jakis mikrofon do 100 zl ktory dawal by rade do growlu i screamu ale taz i do melodycznego spiewu. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 93 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 6:07 Temat wpisu: |
|
|
Eeeee
Może za te 100zl to sobie statyw kup? Nie no, za 100zł DA SIĘ kupić mikrofon, ale poza tym, że będzie to mikrofon, to innych wymaganych przez Ciebie kryteriów on nie spełni. Zbieraj na Betę 58  _________________ www.basoofka.net
www.theremovalmachine.go.pl
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 6:14 Temat wpisu: |
|
|
domyslam sie ze nie bedzie to najlepszy mikrofon na ziemskim padole no ale coz zrobic... brak salaty w kieszeni... W takim razie ile wyniesie mnie jakis przyzwoity w miare, chociaz sredniej polki mikrofon?? Prosze o jakies przyklady.
PS: looknalem sobie mikrofony SHURE - a i zastanawiam sie czy te za ok 130 zl beda juz jakies przyzwoite ?? Mysle tu o modelach:
PG 48 i C608
???????????? _________________ Where Death is Most Alive

Ostatnio zmieniony przez SadaM dnia Sob Lut 09, 2008 6:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 93 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 6:21 Temat wpisu: |
|
|
Pogadam z moim wokalem we wtorek, wiem, że on ma jakieś badziewie, a na salce mamy całkiem przyzwoity mikrofonik. Wtedy rzucę przykładem innym niż Shure Beta 58  _________________ www.basoofka.net
www.theremovalmachine.go.pl
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Sob Lut 09, 2008 6:27 Temat wpisu: |
|
|
spoko czekam wiec niecierpliwie  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
waldek89 ~user
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 3:40 Temat wpisu: |
|
|
ja mam do sprzedania shure pg58 jesli jest ktos chetny no to zapraszam g.kosmider@gmail.com tanio. moze ci sie przyda. _________________ www.streemo.pl Portal społecznościowy dający szanse młodym artystom na pokazanie się szerszemu gronu. Idealna strona dla osób blogujących. STREEMO |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Wto Lut 12, 2008 12:11 Temat wpisu: |
|
|
wesi ma shura jakiegos za 100zl zapytaj sie go jak to gada, jasie do niego darłem to nawet fajnie  |
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Wto Lut 12, 2008 4:17 Temat wpisu: |
|
|
| Nie mam zbytniego porównania z dobrymi mikrofonami, ale z moich osobistych odczuć mogę powiedzieć, że Shure C608 (którego to właśnie posiadam) daje rade przy nagrywaniu wokalu, a dokładniej darcia ryja. Mikrofon, przynajmniej z tego co szukałem po necie, cieszy sie opinią dobrego stosunku cena - jakość. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Sro Lut 13, 2008 5:09 Temat wpisu: |
|
|
Dzieki za pomoc wlasnie mam chyba w planach go nabyc a teraz te plany zwiekszyly sie jeszcze o mentalna pewnosc. THX _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Sob Lut 16, 2008 2:56 Temat wpisu: |
|
|
I pamietaj!: KABEL GRATIS 5metrów  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Lut 17, 2008 5:57 Temat wpisu: |
|
|
co do tego kabla to sie w sumie zastanawiam czy on jest jakis ok czy cos totalnie chujowego. Co myslicie ???? W sumie to wazne aby nie bylo trzaskow ani sprzezen. Pewnie nie bedzie to haha jakis wybitny kabel z pozlacanymi koncowkami no ale skoro to SHURE to powinni nie dac dupy w kablu
5 m to znowu nie tak malo heh poki co wystarczajaco na moja sale prob... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Nie Lut 17, 2008 9:00 Temat wpisu: |
|
|
| Wygląda całkiem wporzo, napewno nie będzie siał czy coś, taka jednoczęściówka xlr/jack |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pon Mar 17, 2008 7:10 Temat wpisu: |
|
|
No i jedzie do mnie C608, odpakuje, przetestuje, zalamka/radosc, i wystawie komenta. Oby wasze propozycje io rady nie okazaly sie zle... hahah nie to ze w wam nie ufam
zobaczymy...
\,,/AvE\,,/ _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Heretyk ~user
|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 2:10 Temat wpisu: |
|
|
i jak tam ta C608 bo ciekawy, sam muszę kupić
tak zapytam - miał ktoś do czynienia z tym modelkiem "SHURE C607N" ??
Ave _________________ Brak bo był za duży i się systemowi nie podobało  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 9:17 Temat wpisu: |
|
|
musze przyznac ze majkro jest zajebisty. Fakt dostalem jakis wadliwy model bo musialem wymienic koncowke w kablu ale jesli chodzi o mikrofon to musze przyznac ze naprawde kopie po dupach jak za taka cene. Glos jest wyrazny, nie tak jak w tych innych do 100 ze nie da sie odroznic wokalu innych. Naprawde jak masz do wydanie jakies 100 to zdecydowanie polecam majkro swietny. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|