|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
torm ~user

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 11:57 Temat wpisu: |
|
|
| basta napisało: | | Człowieku ,w jednym poście zaprzeczyłeś sam sobie.Specjalnie nie cytuję by kolega "torm" dokładnie przeanalizował to co napisał. |
No tak, twoja wypowiedz musi pozostac dla mnie enigmatyczna zebym zrozumial swoje bledy. doskonale wiem co napisalem, bo pisze to co mysle i nie widze potrzeby zeby to analizowac. Chcialbym tez sie dowiedziec o jakim zaprzeczeniu mowa.
| basta napisało: | | Wykazał się zupełną nieznajomością tematu (chodzi mi o wiedzę na temat byłych i obecnych opcji politycznych ,które są u władzy) |
Ze niby wczesniej byl uklad a teraz przyszlo wybawienie? a moze zupelnie inna skrajnosc? oswiec mnie bo jakos nie wyjasniles mi czemu to ja nie jestem zaznajomiony z tematem a nie na odwrot? W ten sposob sobie nie podyskutujemy, jesli twoje jedyne argumenty sa takie, ze to ja jestem glupi a ty wiesz lepiej.
| basta napisało: | | Jak ma się Twoje stwierdzenie (popularne swego czasu oczywiście) ,że "Czy się stoi czy się leży to się należy" do tematu tej dyskusji? |
Byl to tylko pretekst do tego by udowodnic, ze ludzie zajmujacy najwyzsze urzedy panstwowe nadaja sie co najwyzej do stania przy tasmie produkcyjnej. Zajmuja sie przez wieksza czesc obrad patologiami ktore WIEKSZOSCI spoleczenstwa nie dotycza. Jednym slowem sie OPIERDALAJĄ i tak też traktuje te ich wszystkie pomysly powiazane z tematem calkowitego zakazu aborcji. Mysle, ze jest normalne rozwiniecie tematu i dyskusja nie zbiega z wyznaczonego pola o aborcji, eutanazji, karze smierci. Wystarczy, ze wezmiesz pod uwage, ze obecny rzad jest jednym z glownych czynnikow ktore powoduja, ze te tematy sa ostatnimi czasy takie glosne (czyli dokladnie to o czym pisalem) i od razu masz swoja odpowiedz.
| basta napisało: | Druga sprawa:Co to znaczy ,że rząd zajmuje się mniejszościami?
Może chciałeś powiedzieć ,że rząd zajmuje się tematami zastępczymi a nie nie sprawami istotnymi dla rozwoju państwa.Nie wiadomo.Ale wątpię ,że o to chodzi. |
Jezyk polski jest na tyle elastyczny, że slowo mniejszosc jest jak najbardziej logiczna w tym przypadku. Chyba nie kazdy kogo spotkasz na ulicy ma doczynienia bezposrednio z aborcja lub eutanazja?
| basta napisało: | | Mniejszością w parlamencie jest np."Mniejszość Niemiecka. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ile oni mają do powiedzenia. Wątpię,po treści wypowiedzi. |
6, moze 7 poslow? Do powiedzenia moga miec naprawde sporo ale poki nie znajda wiekszosci do swoich pogawędek to na gadaniu sie skonczy.
| basta napisało: | | P.S. Widać ,że w temacie organizacji typu "Greenpeace" i jej podobnych też nie masz pojęcia. |
Czy to dlatego, ze nazwalem ta organizacje gownem? to moja subiektywna opinia.
Ostatnio zmieniony przez torm dnia Sob Cze 30, 2007 12:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 12:01 Temat wpisu: |
|
|
Nie wiem, czy kara śmierci jest AŻ TAK potrzebna. Dużo skuteczniej podziałałaby sama nieuchronność kary, a nie jej dokładny wymiar. Nawet gdyby taka kara by była to co z tego, skoro bydlaki na nią zasługujące by się jej nie doczekały? Tortury w pewnym sensie sprawdzały się w średniowieczu - potencjalny przestępca, zobaczywszy, co robią z jego kamratem raczej zastanowiłby się dwa razy przed powtórką jego czynu. Ale mamy XXI wiek i od wyroków można odwoływać się w nieskończoność, a taka kara śmieci by taką możliwość odebrała (co w przypadku osób skazanych niewinnie - co się przecież zdarza - byłoby ,,trochę'' kłopotliwe). Tak w sumie to sam nie wiem, czy taką karę bym wprowadził. Najlepiej by było, gdyby nie trzeba było żadnych kar wprowadzać, ale to niestety nierealne. Ale można by na przykład znaleźć gen agresji i starać się go medycznie wykluczyć, to wydaje mi się niezłe na tą chwilę. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 56 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 9:40 Temat wpisu: |
|
|
Właśnie te dinozury z PRL-u ustanowiły kiedyś prawo do legalnej aborcji w Polsce.
I tak naprawdę to czy nam się to podoba czy nie,tylko ugrupowania postkomunistyczne mogły by tą możliwość przywrócić .
To jest to "zaprzeczenie i nieznajomość tematu" o którym napisałem.
A oni i tak nie wyginą.To tak jakbyś chciał powiedzieć ,że nagle "wszechpolacy" zmnienią swój swiatopogląd.Nie ma szans.
Mają swoich "przewodniczących" u koryta i będą kontynuować ich działania.
I tak w kółko.
A co organizacji, to skoro masz takie zdanie to w porządku.
Chociaż jest to zastanawiające.
p.s. to Ty na napisałeś,że jesteś głupi ,nie ja. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sob Cze 30, 2007 10:25 Temat wpisu: |
|
|
| basta napisało: | Właśnie te dinozury z PRL-u ustanowiły kiedyś prawo do legalnej aborcji w Polsce.
I tak naprawdę to czy nam się to podoba czy nie,tylko ugrupowania postkomunistyczne mogły by tą możliwość przywrócić . |
Hahaha to ciekawe bo:
| torm napisało: | | Aborcja byla, jest i bedzie. |
Z tego co widze to ja sie nie produkowalem o tym co sadze o legalnosci aborcji ani o przywroceniu jej do łask, naprawde mam gleboko gdzies czy bedzie legalna czy nie. Nie jest to rowniez aspekt ktory by cokolwiek zmienil, nie w odniesieniu do wiekszosci obywateli.
A zreszta obecne ugrupowania rządzące (na ktorych skupia sie dyskusja w tym temacie) nie sa lewicowe i chca abrocje zupelnie ZDELEGALIZOWAC. SLD swoje 5 minut mialo i i cale szczescie nie zawracali sobie tym dupy na taka skale. Rowniez watpie aby w przyszlosci jakos ich to specjalnie poruszalo, z tego co wiem to obecny wpis w konstytucji w tej sprawie jest dla nich dosc wygodny. No chyba, ze ty przyjmujesz za fakty, ze cos MOGŁOBY SIĘ stać.
| basta napisało: | | To jest to "zaprzeczenie i nieznajomość tematu" o którym napisałem. |
Nie ma w tym zadnych zaprzeczen, ja jestem przekonany, ze ludzie ktorzy wciaz zyja starym ustrojem nie sa w stanie przeprowadzic zadnych pozytywnych zmian. Sprawa aborcji (i nie tylko) w wykonaniu obecnych władz to cyrk na kołkach.
| basta napisało: | | A oni i tak nie wyginą |
No ja wiem, kaczynscy i giertych beda zyc wiecznie.
| basta napisało: | To tak jakbyś chciał powiedzieć ,że nagle "wszechpolacy" zmnienią swój swiatopogląd.Nie ma szans.
Mają swoich "przewodniczących" u koryta i będą kontynuować ich działania.
I tak w kółko. |
No nie do konca, stare pokolenia rozdmuchuja to co bylo przed 89 i to wokol tego krazy obecne zycie polityczne. Jesli do sejmu wejda ludzie ktorzy nie pamietaja wydarzen z tamtego okresu to od razu zmieni sie tez mentalnosc i nastawienie do tego jak sie powinno rzadzic w panstwie. Obecnie nasz rzad jest posmiewskiem dla wielu krajow, no ciekawe czemu?
| basta napisało: | | p.s. to Ty na napisałeś,że jesteś głupi ,nie ja. |
napisalem tez z kilkaset innych slow ktorych ty nie napisales i co z tego? ja twoj post odebralem wlasnie w taki sposob. |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 3:04 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Kara śmierci - tak. Dla pedofilów, morderstw ze szczególnym okrucieństwem i terroryzmu nie powinno być litości. |
zależy kogo masz na myśli mówiac terrorysa. pirotechnika amatora który posiada ogromna wiedze z chemii i fizyki potrzebna do wyprodukowania byle jakiego materiału tylko dlatego, że chce sobie udowodnić, że umie go zrobić oraz dla "usłyszenia i zobaczenia" efektów własnej pracy, czy kogoś kto robi materiały tylko dla tego, że chce kogoś zabić albo karze mu to religia. Kara śmierci powinna być bo może powstrzymała by ludzi przed niektórymi rzeczami
Co do aborcji i eutanazji nie mam zdania. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 568 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 10:12 Temat wpisu: |
|
|
Torm wycziluj sie troche... strasznie sie pultasz o wszystko czlowieku looooz.... nikt nie ma zamiaru sie na Ciebie wpierdalac ani nabijac czy wtracac w to co piszesz....
Kara smierci jest potrzebna !!!!! _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Wysłany: Nie Lip 01, 2007 6:51 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | No nie do konca, stare pokolenia rozdmuchuja to co bylo przed 89 i to wokol tego krazy obecne zycie polityczne. Jesli do sejmu wejda ludzie ktorzy nie pamietaja wydarzen z tamtego okresu to od razu zmieni sie tez mentalność i nastawienie do tego jak sie powinno rzadzic w panstwie. |
Jest dokładnie na odwrót.
Osoby ,które zajmują się np.lustracją ,są w takim wieku ,że w tamtym okresie mogły by się bawić co najwyżej grzechotkami w kołysce (Kurski-krzykacz np.) a najwiecej mają do powiedzenia w tej sprawie.
Więc dlatego mówię ,że nie wyginą,bo zawsze znajdzie się w szeragach partii jakiś "szczaw" ideologiczny spadkobierca ,który na nowo będzie wszystko roztrząsał.
Oczywiście zgodzę się z Tobą ,że w młodych pokoleniach leży moc jakichkolwiek zmian,ale chyba jeszcze nie w tym pokoleniu ani nie w następnym. |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 402 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 11:05 Temat wpisu: |
|
|
Basta bardzo ładnie opisał już czemu "tak" na aborcję i ja się pod tym podpisuję wszystkimi kończynami.
Jeśli chodzi o eutanazję też jestem na tak. Czemu? Jeśli miałbym być warzywem i nic nie czuć, ani nie myśleć, nie mieć świadomości to po co mam żyć i utrudniać życie innym? Jeśli już nic nie da się zrobić....
Jeśli natomiast zachowana jest świadomość, to kurewsko ciężko chyba egzystowałoby się ze świadomością, że resztę życia przeleżysz w łóżku modląc się, żeby w końcu ktoś Cię przewinął. Dodatkowo świadomość bycia ciężarem... Zupełne gówno takie "nieżycie".
Jeśli natomiast chodzi o karę śmierci, to tutaj sprawa jest skomplikowana. Z jednej strony pozbywamy się notorycznych morderców itd., państwo zaoszczędza też pieniądze, bo ich nie utrzymuje. Ale z drugiej strony, należy się porządnie zastanowić, co byłoby większą karą. Pożyć tydzień ze świadomością, że zaraz się umrze, po czym szybko umrzeć(wykluczam tortury, bo jednak to w pewnym sensie cywilizowany kraj ), czy żyć kilkadziesiąt lat ze świadomością, że nigdy się już nie odzyska wolności... _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 568 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 5:44 Temat wpisu: |
|
|
szczerze mowiac nie obchodziloby mnie to co oni mysla a kara smierdzi bardziej dziala na psychike niz siedzenie w calkiem wygonej teraz juz celi gdzie robia za ciebie wszystko.  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Wysłany: Pon Lip 02, 2007 7:08 Temat wpisu: |
|
|
Jak słusznie zauważył wcześniej "torm" ,kara śmierci w naszym kraju nie przejdzie właśnie z powodu członkostwa w EU.
Już jakiś czas temu minister sprawiedliwości dał taki pomysł ,co spotkało się z natychmiastową reakcją unijnych komisarzy.Więc w tym temacie jest oficjalna "dupa".
Rzecz jasna ,że czasami słyszymy o przeróżnych przestępstwach,gwałtach,morderstwach ze szczególnym okrócieństwem,że myslimy sobie ,iż tylko kara najwyższa może spowodować zadośćuczynienie.Cóż ,świat zmierza ( a przynajmniej tak się wydaje decydentom) ku doskonałości ,między innymi przez wyeliminowanie z kodeksów karnych kary śmierci.Bo to takie (nie) ludzkie itd.
Ja osobiście się z tym zgadzam ,bo uważam,że nie ma potrzeby wyzbywania się resztek moralności i odpłacania tym samym.
Większość z Was powie : ale to jest wymierzanie sprawiedliwości i tym podobne rzeczy.
I teraz co?
Tortury raczej odpadają.
Dożywocie jest nieopłacalne ,więc?
Może ciężka praca na rzecz społeczeństwa ?
Euro 2012 zbliża się wielkimi krokami ,będzie obciach jak diabli,brakuje rąk do pracy.
Więc jazda z tymi wszystkimi wypaczeńcami do roboty.
Broń automatyczna i wagon ołowiu ,by towarzystwo respekt poczuło i jazda doły kopać.
Co Wy na to? |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 9:08 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | Euro 2012 zbliża się wielkimi krokami ,będzie obciach jak diabli,brakuje rąk do pracy.
Więc jazda z tymi wszystkimi wypaczeńcami do roboty. |
Wirzysz w cuda???? _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 402 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 1:12 Temat wpisu: |
|
|
Basta ma dobry pomysł, ale i tak się będą opierdalać.
Sadam, ja gdybym miał wybór - dożywocie, lub kara śmierci - wybrałbym dla siebie raczej karę śmierci. Szybko i bezboleśnie, a nie męczyć się latami w celi. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 1:48 Temat wpisu: |
|
|
To jest prawie to samo co samobójstwo tylko tutaj nie bedą cie już ratować bo po co _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 1:06 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | zależy kogo masz na myśli mówiac terrorysa. pirotechnika amatora który posiada ogromna wiedze z chemii i fizyki potrzebna do wyprodukowania byle jakiego materiału tylko dlatego, że chce sobie udowodnić, że umie go zrobić oraz dla "usłyszenia i zobaczenia" efektów własnej pracy |
Od kiedy to podwórkowy pirotechnik jest nazywany terrorystą? Chyba logiczne o których terrorystach mówiłem.
| Cytat: | | Ja osobiście się z tym zgadzam ,bo uważam,że nie ma potrzeby wyzbywania się resztek moralności i odpłacania tym samym. |
Przecież kara śmierci nie byłaby za kradzież cukierka w spożywczym... Kara śmierci byłaby za najgorsze, nieludzkie zbrodnie. Dożywocie? Przecież to komedia, ludzie skazani na dożywocie wychodzą po 25 latach na wolność. Wydupczony i z jeszcze gorszą psychiką niż przed więzieniem, a tego nie lubimy
Co do odpracowywania na rzecz społeczeństwa jestem za.
Co do polityki - Polacy nigdy nie potrafili dobrze rządzić. Historia Polski to pasmo wielkich porażek i straconych szans, a szczycimy się tak naprawdę wydarzeniami w których sami doprowadziliśmy do ruiny i w ostatniej chwili udało się to naprawić. I to się dzieje do dzisiaj - kiedy znowu dobijemy do dna, ludzie pomyślą, odbijemy się i znowu powoli będziemy się staczać.
| Cytat: | Jak ma się Twoje stwierdzenie (popularne swego czasu oczywiście) ,że "Czy się stoi czy się leży to się należy" do tematu tej dyskusji?
To po pierwsze.
Druga sprawa:Co to znaczy ,że rząd zajmuje się mniejszościami? |
Ja tutaj nie widzę nieścisłości...
| Cytat: | Druga sprawa:Co to znaczy ,że rząd zajmuje się mniejszościami?
Może chciałeś powiedzieć ,że rząd zajmuje się tematami zastępczymi a nie nie sprawami istotnymi dla rozwoju państwa.Nie wiadomo.Ale wątpię ,że o to chodzi.Mniejszością w parlamencie jest np."Mniejszość Niemiecka. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ile oni mają do powiedzenia. Wątpię,po treści wypowiedzi. |
Ej no tutaj to już przegiąłeś... Naprawdę nie zrozumiałeś tej wypowiedzi?
| Cytat: | | P.S. Widać ,że w temacie organizacji typu "Greenpeace" i jej podobnych też nie masz pojęcia. |
Greenpeace mi się osobiście z paleniem trawy kojarzy, ale... Widać nie łapiesz jego specyficznego poczucia humoru
_ _ _
| Cytat: | | Za powazne zbrodnie ktore zabraly zycie komus taka kara powinna byc dobra i to najlepiej w torturach jesli zbrodnia byla brutalna. |
| Cytat: | | Aborcja to cos co niestety w kazdym chyba spoleczenstwie jest potrzebne. Nie jednej parze albo i nie czasem sie ,,wpadnie,, i co maja niszczyc sobie cale zycie??? |
Icha, prowokacja?  |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Lip 04, 2007 4:36 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | Torm wycziluj sie troche... strasznie sie pultasz o wszystko czlowieku looooz.... nikt nie ma zamiaru sie na Ciebie wpierdalac ani nabijac czy wtracac w to co piszesz.... |
?? W calkowicie wyluzowany sposob staram sie podtrzymac swoja racje, ktora zawarłem w pierwszym poscie. Jesli sie z czyms nie zgadzam to daje to do zrozumienia (tak wogole, to wlasnie do tego sluzy forum dyskusyjne) Ja w przeciwienstwie do niektorych osob nie potrzebuje argumentu "zostawcie moje poglądy w spokoju" żeby skonczyc dyskusje
| zupa napisało: | Polacy nigdy nie potrafili dobrze rządzić. Historia Polski to pasmo wielkich porażek i straconych szans, a szczycimy się tak naprawdę wydarzeniami w których sami doprowadziliśmy do ruiny i w ostatniej chwili udało się to naprawić. I to się dzieje do dzisiaj - kiedy znowu dobijemy do dna, ludzie pomyślą, odbijemy się i znowu powoli będziemy się staczać.
|
Ciężko się z tym nie zgodzic, na przestrzeni XV-XVII w. szlachta powoli zmieniala zlota wolnosc w anarchizm. Dodatkowo przed rozbiorami dobiły nas germanskie pedały z saksonii (dynastia Wettinów). Trzeba jednak myslec z nadzeja, ze obecnie ludzie sa jednak ciut madrzejsi i nie mysla tylko przez pryzmat miodu piwnego 
Ostatnio zmieniony przez torm dnia Sro Lip 04, 2007 4:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|