|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Smar ~user

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 4:38 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Od kiedy to podwórkowy pirotechnik jest nazywany terrorystą? Chyba logiczne o których terrorystach mówiłem. |
Niektórzy tego nie rozróżniaja _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Lip 04, 2007 4:51 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | zależy kogo masz na myśli mówiac terrorysa[...] |
| Cytat: | | Od kiedy to podwórkowy pirotechnik jest nazywany terrorystą? Chyba logiczne o których terrorystach mówiłem. |
| Cytat: | | Niektórzy tego nie rozróżniaja |
Masz na mysli siebie, czy po prostu to pytanie ktore zadales bylo czysto retoryczne? |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 5:24 Temat wpisu: |
|
|
Bardziej to drugie ale pierwszego nie zaprzecze _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
me ~user
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 8:34 Temat wpisu: |
|
|
aborcja... jestem na nie... wierzę, że każdy jest po coś... każdy znajduje się na świecie w jakimś celu... i kiedy zabije się choćby zarodek niszczy się jakąś historię, która miała zaistnieć na świecie w jakimś celu, żeby komuś pomóc, kogoś zniszczyć... zarodek jest już kimś... może nie człowiekiem, ale początkiem życia i nie można tego niszczyć... a przynajmniej nie powinno... jasne, że zdarza sie wiele przypadków... niechciane ciąże, ciąża z gwałtu... ale kiedy już coś takiego się stanie nie można myśleć o sobie... choć przez chwile trzeba przestać być egoistą... po za tym większość kobiet mimo wszystko pokocha swoje dziecko... sama zawsze mówię, że nigdy bym nie usunęła... ale oczywiście... nie mogę wiedzieć co bym zrobiła gdyby stało sie cos nieoczekiwanego...
kara śmierci... tutaj już trudniej... choć też jestem na nie... i będę zawsze... kiedy ktoś będzie miał umrzeć to umrze... nikt na ziemi nie może decydować o niczyim końcu...
eutanazja... jak dla mnie każdy powinien podpisać taki papierek co zrobić kiedy będzie w takim stanie, że nie będzie zdolny do samodzielnego życia w ogóle... ale generalnie też jestem przeciwna... |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 7:36 Temat wpisu: |
|
|
jeśli chodzi o aborcje-nie popieram jej, ale moim zdaniem powinna być legalna, każdy powinien mieć prawo do decyzji o swojej przyszłości
kara śmierci-no nie wiem....w sumie można by przywrócić dla seryjnych morderców, heretyków i czarownic (układajmy stosy bracia!)
eutanazja-oczywiście tak, jak napisałem już w aborcji, każdy może decydowac o swojej przyszłości |
|
|
|
|
|
|
waldek89 ~user
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 4:02 Temat wpisu: |
|
|
aborcja jesli ciążą zagrozona lub z gwałtu - jestem na tak, kara smierci - smierc za smierc, eutanazja - tak ale dla staruszków i "roślinek" jesli rodzina wyrazi zgode _________________ www.streemo.pl Portal społecznościowy dający szanse młodym artystom na pokazanie się szerszemu gronu. Idealna strona dla osób blogujących. STREEMO |
|
|
|
|
|
|
fala17 ~user
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 5:43 Temat wpisu: |
|
|
1- jestem za
2- jestem za
3- jestem za |
|
|
|
|
|
|
Heretyk ~user
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 6:54 Temat wpisu: |
|
|
| ioper11 napisało: | | kara śmierci-no nie wiem....w sumie można by przywrócić dla seryjnych morderców, heretyków i czarownic (układajmy stosy bracia!) |
Jakieś ale???
Aboracja - decyzja należy do matki, chociaż nie jestem za
Kara śmierci - jeżeli są niezbite dowody i nie ma szans na recydywę
Eutanazja - takich przypadków jest drastycznie mało, a wielkie halo z tego zrobili
Ave _________________ Brak bo był za duży i się systemowi nie podobało  |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 7:08 Temat wpisu: |
|
|
To może ja w końcu się zbiorę i wypowiem swoje zdanie na ten temat.
Ad. aborcji. Myślę, że nie powinna być ona dozwolona. Nie naszym prawem jest decydować o czyimś życiu. W wątpliwość podawałbym tylko takie przypadki, kiedy ciąża zagraża zdrowiu matki. Wtedy trzeba by było się poważnie nad tym zastanowić. Wydaje mi się, że w tym przypadku dopuszczam takie rozwiązanie.
Eutanazja - wg mnnie to sa bardzo rzadkie przypadki i sam bym raczej pozwolil, jednak tylko w przypadku stwierdzenia przez lekarza braku szans na poprawe stanu zdrowia. Sam jednak nie poddalbym sie.
Co do kary śmierci - w uzasadnionych przypadkach ciężkich przestępstw i braku szans na resocjalizację - TAK. Trochę odciążylibyśmy przy tym budżet i tak już biednego państwa.  |
|
|
|
|
|
|
Żela. ~user

Dołączył: 04 Sie 2008 Wpisów: 38 Miasto: #.nightclub.` Kapela: UNDER PARENTAL ADVISORY
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 5:53 Temat wpisu: Re: Kara śmierci, aborcja i eutanazja |
|
|
| zupa napisało: | Co myślisz o
1. Karze śmierci
2. Aborcji
3. Eutanazji
Zalegalizować? Dlaczego tak? Dlaczego nie? |
1. nie. bo to nie załatwia sprawy.
2. nie. bo dziecko można oddać. no, chyba, że aborcja w uzasadnionych przypadkach [ np zagrożenie utraty życia przez matkę ]
3. tak. chociaż w sumie to nie wiem do końca... <myśli>
bo gdybym jednak stała przy łózku, na którym mój np pradziadek schorowany błagałby o śmierć, i widziałabym jego cierpienie, nie wiem, czy wolałabym go zostawić w męczarniach czy pozwolić umrzeć. i tak, i tak, miałabym wyrzuty sumienia.  _________________ `i znowu:
zamieszanie na chacie,
zarzygane żółcią szmaty,
tępa próba żyletki,
wpierdol od taty,
ajajaj...`
ps. a kiedy umieram, czuję się jak nowonarodzona. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|