Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Kara śmierci, aborcja i eutanazja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Smar
~user

Wpisów: 155
Miasto: Zawada
WpisWysłany: Sro Lip 04, 2007 4:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Od kiedy to podwórkowy pirotechnik jest nazywany terrorystą? Chyba logiczne o których terrorystach mówiłem.

Niektórzy tego nie rozróżniaja

~user

Wpisów: 270
Miasto: Łódź
Solówki: 1
WpisWysłany: Sro Lip 04, 2007 4:51    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
zależy kogo masz na myśli mówiac terrorysa[...]

Cytat:
Od kiedy to podwórkowy pirotechnik jest nazywany terrorystą? Chyba logiczne o których terrorystach mówiłem.

Cytat:
Niektórzy tego nie rozróżniaja

Masz na mysli siebie, czy po prostu to pytanie ktore zadales bylo czysto retoryczne?
Ogląda profil użytkownika   
Smar
~user

Wpisów: 155
Miasto: Zawada
WpisWysłany: Sro Lip 04, 2007 5:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Bardziej to drugie ale pierwszego nie zaprzecze
~user

Wpisów: 7
Miasto: łódź
WpisWysłany: Wto Lip 10, 2007 8:34    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

aborcja... jestem na nie... wierzę, że każdy jest po coś... każdy znajduje się na świecie w jakimś celu... i kiedy zabije się choćby zarodek niszczy się jakąś historię, która miała zaistnieć na świecie w jakimś celu, żeby komuś pomóc, kogoś zniszczyć... zarodek jest już kimś... może nie człowiekiem, ale początkiem życia i nie można tego niszczyć... a przynajmniej nie powinno... jasne, że zdarza sie wiele przypadków... niechciane ciąże, ciąża z gwałtu... ale kiedy już coś takiego się stanie nie można myśleć o sobie... choć przez chwile trzeba przestać być egoistą... po za tym większość kobiet mimo wszystko pokocha swoje dziecko... sama zawsze mówię, że nigdy bym nie usunęła... ale oczywiście... nie mogę wiedzieć co bym zrobiła gdyby stało sie cos nieoczekiwanego...

kara śmierci... tutaj już trudniej... choć też jestem na nie... i będę zawsze... kiedy ktoś będzie miał umrzeć to umrze... nikt na ziemi nie może decydować o niczyim końcu...

eutanazja... jak dla mnie każdy powinien podpisać taki papierek co zrobić kiedy będzie w takim stanie, że nie będzie zdolny do samodzielnego życia w ogóle... ale generalnie też jestem przeciwna...
ioper11
~user

Wpisów: 146
Miasto: Łódź
Kapela:
WpisWysłany: Czw Paź 11, 2007 7:36    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

jeśli chodzi o aborcje-nie popieram jej, ale moim zdaniem powinna być legalna, każdy powinien mieć prawo do decyzji o swojej przyszłości

kara śmierci-no nie wiem....w sumie można by przywrócić dla seryjnych morderców, heretyków i czarownic (układajmy stosy bracia!)

eutanazja-oczywiście tak, jak napisałem już w aborcji, każdy może decydowac o swojej przyszłości
waldek89
~user

Wpisów: 40
Miasto: Warszawsa
WpisWysłany: Nie Lut 10, 2008 4:02    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

aborcja jesli ciążą zagrozona lub z gwałtu - jestem na tak, kara smierci - smierc za smierc, eutanazja - tak ale dla staruszków i "roślinek" jesli rodzina wyrazi zgode
~user

Wpisów: 18
Miasto: okolice Katowic
WpisWysłany: Sob Mar 22, 2008 5:43    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

1- jestem za
2- jestem za
3- jestem za
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Heretyk
~user

Wpisów: 65
Miasto: Kraków
Kapela: BIOT
WpisWysłany: Sob Mar 22, 2008 6:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ioper11 napisało:
kara śmierci-no nie wiem....w sumie można by przywrócić dla seryjnych morderców, heretyków i czarownic (układajmy stosy bracia!)

Jakieś ale???

Aboracja - decyzja należy do matki, chociaż nie jestem za Smile

Kara śmierci - jeżeli są niezbite dowody i nie ma szans na recydywę

Eutanazja - takich przypadków jest drastycznie mało, a wielkie halo z tego zrobili Smile

Ave

@Naczelny

Wpisów: 445
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Sob Mar 22, 2008 7:08    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

To może ja w końcu się zbiorę i wypowiem swoje zdanie na ten temat. Smile
Ad. aborcji. Myślę, że nie powinna być ona dozwolona. Nie naszym prawem jest decydować o czyimś życiu. W wątpliwość podawałbym tylko takie przypadki, kiedy ciąża zagraża zdrowiu matki. Wtedy trzeba by było się poważnie nad tym zastanowić. Wydaje mi się, że w tym przypadku dopuszczam takie rozwiązanie.

Eutanazja - wg mnnie to sa bardzo rzadkie przypadki i sam bym raczej pozwolil, jednak tylko w przypadku stwierdzenia przez lekarza braku szans na poprawe stanu zdrowia. Sam jednak nie poddalbym sie.

Co do kary śmierci - w uzasadnionych przypadkach ciężkich przestępstw i braku szans na resocjalizację - TAK. Trochę odciążylibyśmy przy tym budżet i tak już biednego państwa. Smile
Żela.
~user

Wpisów: 38
Miasto: #.nightclub.`
Kapela: UNDER PARENTAL ADVISORY
WpisWysłany: Pon Sie 04, 2008 5:53    Temat wpisu: Re: Kara śmierci, aborcja i eutanazja  Zacytuj zaznaczone      

zupa napisało:
Co myślisz o

1. Karze śmierci
2. Aborcji
3. Eutanazji

Zalegalizować? Dlaczego tak? Dlaczego nie?

1. nie. bo to nie załatwia sprawy.
2. nie. bo dziecko można oddać. no, chyba, że aborcja w uzasadnionych przypadkach [ np zagrożenie utraty życia przez matkę ]
3. tak. chociaż w sumie to nie wiem do końca... <myśli>
bo gdybym jednak stała przy łózku, na którym mój np pradziadek schorowany błagałby o śmierć, i widziałabym jego cierpienie, nie wiem, czy wolałabym go zostawić w męczarniach czy pozwolić umrzeć. i tak, i tak, miałabym wyrzuty sumienia.

tępa próba żyletki,
wpierdol od taty,
ajajaj...`

ps. a kiedy umieram, czuję się jak nowonarodzona.
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: