|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 10:52 Temat wpisu: Kara śmierci, aborcja i eutanazja |
|
|
Co myślisz o
1. Karze śmierci
2. Aborcji
3. Eutanazji
Zalegalizować? Dlaczego tak? Dlaczego nie? |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 11:14 Temat wpisu: |
|
|
Jeszcze dorzuć do tego kotlety sojowe, żeby było bardziej przekrojowo. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 12:31 Temat wpisu: |
|
|
Jak sobie życzysz. Soczysty kotlecik, tylko nie wiem czy sojowy. Nie próbowałem
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 1:35 Temat wpisu: |
|
|
MMMmmmmmmmmm coz za smaczny kasek hahahahaha mysle ze tortury nim sa lepsze niz kara smierci  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

Dołączył: 14 Cze 2006 Wpisów: 91 Miasto: Łódź Kapela: The Cada
|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 3:01 Temat wpisu: |
|
|
Zupa...
nosz fak... kończyłem obiad... przesmaczny był
był... _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 4:43 Temat wpisu: |
|
|
Kaprofilia? _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 7:57 Temat wpisu: |
|
|
całkowity odskok od tematu Zupa to Twoje??  _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Nie Cze 24, 2007 8:44 Temat wpisu: |
|
|
nosz ja pierdyle, mogles chociaz dac tego kloca w linku  |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 56 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:23 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli chodzi o aborcję ... uważam ,że powinna być zalegalizowana.
Mamy do cholery 21 wiek i w każdym cywilizowanym kraju jest to powszechnie dostępne.
Wiadomo,że mamy w tej chwili niemalże państwo kościelne i mocno zdeterminowanych obrońców życia poczętego, ale na szczęście kompromis aborcyjny został zachowany.
Oficjalne statystyki w Polsce mówią o jakimś śmiesznym odsetku wykonywanych zabiegów ,a prawda jest taka ,że podziemie aborcyjne kwitnie.
Zabiegi usuwania ciąży są często wykonywane w fatalnych warunkach ,które zagrażają życiu i zdrowiu kobiety.
Niestety ... nasze władze zmuszają kobiety do swoistych aktów heroizmu ,czyli rodzić bez względu na wszystko.
Nikt nie liczy się ze zdrowiem kobiety (przykład:Alicja Tysiąc ,która wygrała sprawę przed Trybunałem Praw Człowieka w Strasburgu.Kolejna ciąża groziła jej ślepotą, a w Polsce odmówiono jej zabiegu).
Nawet Irlandia ,która uchodzi za bardzo konserwtywny kraj pod względem wiary i wyznania dopuściła aborcję.
Cóż... w naszym kraju na aborcji zbija się kapitał polityczny.
Tacy chcą być pro-rodzinni ,tylko nikt nie bierze pod uwagę trudnej sytuacji materialnej ,braku społecznej akceptacji i konsekwencji z tym związanych.
Później wolontariusze chodzą z puszkami po marketach i zbierają pieniądze na dzieci niechciane z domów dziecka.
A późniejsza świadomośc tych dzieci,kiedy dorosną?
Kto z Was chciałby mieć taką świadomość?
Moja wyobraźnia pozwala na podstawienie się w tę rolę i muszę powiedzieć,że to nic przyjemnego.
Dlatego uważam ,że aborcja powinna być całkowicie legalna i wykonywana w cywilizowanych warunkach z całym wsparciem medycznym odpowiednim do naszej epoki.
Mam nadzieję ,że Was nie zanudziłem.
[ Dodano: Minutę temu ]
Widać,że ciekawe tematy pozostają bez odzewu.
Ale takie np. "gówno" wzbudza emocje.No cóż .... bez komentarza . |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 10:16 Temat wpisu: |
|
|
Ja mam swoje zdanie ale lepiej abym sie nie oddzywal. I tak narobilem juz niezlego skandalu na tym forum wiadomo w jakim temacie.
PS: Basta, zgadzam sie z tym co napisales _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 3:53 Temat wpisu: |
|
|
Nie no, temat ciekawy, ale zdziwiło mnie wrzucanie wszystkiego do jednego wora. A gówno, no to cóż, poniżej krytyki.
Ogólnie co do tej aborcji to się zgadzam. Bo skoro tak czy inaczej są przeprowadzone, ale nielegalnie (czyli gorzej), to po co ich zabraniać? Nie cierpię takiej hipokryzji, dlatego dałbym na to przyzwolenie. Ale też nie chciałbym (znaczy mi to jest tak naprawdę wszystko jedno, ja i tak dziecka żadnego nie będę rodził, ale patrząc z punktu widzenia takiej młodej kobiety), żeby ludzie zaczęli traktować aborcję jako środek antykoncepcyjny, bo to dwie różne rzeczy. Ale w tak bardzo "katolickim" kraju przecież nawet mówić o seksie nie wypada, bo to grzech, a co dopiero prowadzić jakieś akcje dokształcające potencjalnych "rodziców"... _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 10:50 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | Ja mam swoje zdanie ale lepiej abym sie nie oddzywal. I tak narobilem juz niezlego skandalu na tym forum wiadomo w jakim temacie.
PS: Basta, zgadzam sie z tym co napisales |
Jea, skandalisto Po to jest forum... Bez tego byłaby nuda. Bym musiał chyba zdjęcie kupki wklejać do każdego tematu, żeby się rozruszało
| Cytat: | | Nie no, temat ciekawy, ale zdziwiło mnie wrzucanie wszystkiego do jednego wora. |
Dlaczego? Wszystko dotyczy 'pozwolenia na zabijanie'.
Kara śmierci - tak. Dla pedofilów, morderstw ze szczególnym okrucieństwem i terroryzmu nie powinno być litości.
Aborcja - najbardziej boli w tym wszystkim fakt, że to nie kobiety o tym decydują. Marek Jurek tak naprawdę chuj wie o rodzeniu a najwięcej miał do powiedzenia. Nawet katolickie państwo nie powinno ograniczać ludzi w takich kwestiach, katolicka praktykująca kobieta nie usunie sobie dziecka więc takie przepisy jej nie potrzebne. Niezależnie od przepisów postąpi zgodnie ze swoim sumieniem. Poza tym człowiek myślący nie potrzebuje religii żeby postępować moralnie. Te złamasy z LPR myślą chyba, że gdyby nie oni i zakaz wpisany w konstytucji to usuwanie sobie dzieci stałoby się hobby młodych kobiet To wkurza gdy politycy (w dodatku często bez szkoły) chcą myśleć za ludzi. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 9:33 Temat wpisu: |
|
|
Wszystkie te problemy sie ciagna od dawna ale wiekszosc osob (tych niezainteresowanych tematem) miala to gleboko w dupie bo wczesniejsze rządy nie robiły z tego takiej rozdmuchanej wiochy.
Kary smierci w polsce nie bedzie bo oznaczalo by to automatyczne wyjebanie kraju z unii a tego nie lubimy.
Aborcja byla, jest i bedzie. Najbardziej rozgniata mnie zreszta to zastanawianie sie nad tym czy płód jest już człowiekiem czy nie. Ludziom sie we lbach popierdolilo od humanitaryzmu, greenpeacu czy innego gowna.
Z eutanazja jest bardzo podobnie, wiekszosc przypadków nie jest rozglaszana przez media bo sa one przeprowadzane dyskretnie. Czasami ludzie dobrowolnie sie na to zgadzaja, czasami, jesli dana osoba jest juz warzywkiem, to decyduje za nia rodzina i ja osobiscie nie widze w tym nic złego. Wiekszosc przypadków to osoby ktore sa juz mentalnie nieobecne, nie poznaja osob i nie maja kontaktu z otoczeniem. Nietrudno sie domyslic, ze nikt by nie chcial w ten sposob zyc.
Te tematy wiekszosci obywateli nie dotycza, rzad zajmuje sie mniejszosciami bo tak jest wygodniej. Zreszta nie oszukujmy sie, pokolenie PRLu jest kurewsko tępe i niedouczone. Dopoki cale nie wymrze to nie ma co liczyc na zmiany w tym panstwie. Wiekszosc dinozaurów wciaz zyje starym ustrojem i zasada "czy sie stoi czy sie lezy, $$$ sie należy".
| SadaM napisało: | | lepiej abym sie nie oddzywal. |
faktycznie, zadne sekrety nie moga wyjsc poza mroczne bractwo. |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 56 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 10:54 Temat wpisu: |
|
|
"torm" jest typowym przykładem na to, jak nie należy sie wypowiadać.
Człowieku ,w jednym poście zaprzeczyłeś sam sobie.Specjalnie nie cytuję by kolega "torm" dokładnie przeanalizował to co napisał.
Powiem wiecej : Wykazał się zupełną nieznajomością tematu (chodzi mi o wiedzę na temat byłych i obecnych opcji politycznych ,które są u władzy).
Dalej.
Jak ma się Twoje stwierdzenie (popularne swego czasu oczywiście) ,że "Czy się stoi czy się leży to się należy" do tematu tej dyskusji?
To po pierwsze.
Druga sprawa:Co to znaczy ,że rząd zajmuje się mniejszościami?
Może chciałeś powiedzieć ,że rząd zajmuje się tematami zastępczymi a nie nie sprawami istotnymi dla rozwoju państwa.Nie wiadomo.Ale wątpię ,że o to chodzi.Mniejszością w parlamencie jest np."Mniejszość Niemiecka. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ile oni mają do powiedzenia. Wątpię,po treści wypowiedzi.
Pewnie się tego nie dowiemy.
I jeszcze jedna kwestia.
Jeśli masz ochotę porozmawiać na temat polityki ,ustroju itd. to załóż nowy temat.
P.S. Widać ,że w temacie organizacji typu "Greenpeace" i jej podobnych też nie masz pojęcia.
Pozdrawiam. basta |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 11:24 Temat wpisu: |
|
|
PS: no i panu tormowi ktos chyba troche utarl nosa ... brawo basta, nie lubie gdy ktos sie madrzy
Kara smierci to cos co wedlog mnie powinno byc. Za powazne zbrodnie ktore zabraly zycie komus taka kara powinna byc dobra i to najlepiej w torturach jesli zbrodnia byla brutalna. Ma to np takie plusy ze osoby pod obawa tego co ich czeka moze bardziej zastanowilyby sie nad tym co maja zamiar zrobic, co zmiejszyloby przestepczosc.
Aborcja to cos co niestety w kazdym chyba spoleczenstwie jest potrzebne. Nie jednej parze albo i nie czasem sie ,,wpadnie,, i co maja niszczyc sobie cale zycie??? w sumie dla jednej ze stron i tak bedzie ono juz takie...
eutanazja, coz niby cos co pomaga komus kto juz jest jedna noga w grobie ale czy to dobre.... na ten temat nie mam zdania.... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|