|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 9:59 Temat wpisu: Metal, hip hop, stereotypy i tolerancja |
|
|
Widzę że w wielu tematach pojawia się kwestia wyższości jednego stylu nad drugim więc naskrobałem nowy wątek dot. tylko tego tematu.
Sadam - wrzucasz na wszystkich niesłuchających metalu mówiąc że są głupi, puści, niedorozwinięci muzycznie [...] A tak naprawdę jest wiele metalowych kapel które tak samo trącą kiczem (w wersji szatańskiej), członkowie zespołu to mordercy, gwałciciele, głąby zarówno pod względem muzycznym jak i ogólnie "życiowo", po prostu MARGINES SPOŁECZNY. Teraz już mi się nie chce szukać, ale mam gdzieś w archiwum linka do opisu zespołu metalowego na wikipedii. I czytając o takich zespołach nie dziwota że metal dostaje baty na osiedlu
Skończę wypowiedź jutro, muszę się wreszcie cholera wyspać Dobranoc  |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

Dołączył: 14 Cze 2006 Wpisów: 91 Miasto: Łódź Kapela: The Cada
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 11:14 Temat wpisu: |
|
|
ja nie trawie "rasizmu muzycznego"...
nie lubię też podziału na takich i innych
i ostatnio popularnej mody na bycie Emo pozerstwa itd
i wydaje mi się że każdy może się tutaj wypowiadać jak chce tylko tak żeby nie urażać innych ew. nie narzucać im zdania
tyle _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 11:48 Temat wpisu: |
|
|
Boshe ludzie....... Dobra aby bylo jasne. Wszystko jeszcze raz od nowa. Wiec:
Slucham muzyki ciezkiej tj: metal (raczej wszystkie gatunki od hardcoru az po black i death) oraz gotyku i ostatnio troche punku i oi punku. W wielu postach napisalem ze nie lubie sluchac muzyki HH wpienia mnie i nudzi bo jest beznadziejna. Raczej nie przypominam sobie abym wjezdzal na ludzi sluchajacych tego ale jesli nawet to nie mam zamiaru nikogo za to przepraszac. Zupa piszac o metalowych kapelach:
| Cytat: | | A tak naprawdę jest wiele metalowych kapel które tak samo trącą kiczem (w wersji szatańskiej), członkowie zespołu to mordercy, gwałciciele, głąby zarówno pod względem muzycznym jak i ogólnie "życiowo", po prostu MARGINES SPOŁECZNY |
rowniez masz racje. Poniewaz nie wszystkie one sa dobre. W swiecie w jakim sie obracam widze od zajebania ludzi ktorzy maja gitare 2 miesiace i chca zakladac zespol HM bo mysla ze sa boscy. Inna sprawa jest taka ze kapele metalowe moga smierdziec ci kiczem bo poprostu nie lubisz tego stylu a tak naprawde graja np swietnie.... Powtarzam jeszcze raz dla mnie HH jest beznadziejny ale jesli ktos uwaza ze metal jest chujowy to MU TEGO NIE ZABRONIE, NIE ZGNOJE GO I ZOSTAWIE BIEZNIKA NA MORDZIE ROZMIAR 44. Ja nie jestem skinem aby napierdalac ludzi za wszystko za co tylko sie da... Wybaczcie za moja nienawisc do tzw drechow itd ale to bierze sie z braku zrozumienia.... Mozecie powiedziec ze owy przemawia i przeze mnie ale zrozumcie ze gdyby nikt nie czepial sie tego ze mam dlugie wlosy, chodze na czarno i slucham tego czego slucham, nie krzyczal z daleka SZATAN!! albo sie nie nabijal no to qrwa bym mial na to normalny poglad a nie rasiztowski.... Ile mozna sluchac jak ludzie ponizaja metal i ludzi tego pokroju za to ze chca byc tacy a nie inni?? Totalny brak zrozumienia. Zupa widziales kiedys aby metal dojebal sie do jakiegos drecha i zaczal mu wrzucac tak bez przyczyny?? Bo ja tego nigdy nie widzialem... a na odwrot sytulacji jest od zajebania.... Moj poglad muzyczny jest jaki jest i niech kazdy ma swoj. Bron Boze nie neguje muzyki jezzowej albo blusowej czy nawet M.Jacksona bo to ma dla mnie jakas dusze a nie swieci tandetnym podkladem z kompa i wymowionymi jakimis najczesciej podkreslam naj czesciej tandetnymi slowami. To jest moja opinia na ten temat i szczerze mowiac mam w dupie to co o niej myslicie bo jest MOJA...
PS: Co do EMO to zastanawiam sie jak mozna byc ciota z wyboru hahahahahaha
ale ok, juz sie zamkne aby znowu nie bylo ze jestem jebanym rasizta muzycznym i zaliczam sie do marginesu spolecznego...  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 56 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 12:11 Temat wpisu: |
|
|
Zgodzę się w 100% ,że dresy to prymityw w większości.Powtarzam W WIĘKSZOŚCI,bo znam osobników którzy no ...można powiedzieć są ucywilizowani.
Ale ogólnie (jak mówił ojciec dyrektor) to szambo.Sam ostatnio prawie na własnej skórze odczułem brak tolerancji.Ale tak naprawdę takie mamy społeczeństwo.Wystarczy obejrzeć wiadomości ,albo przeczytać gazetę by się o tym przekonać.Każdy widzi czubek własnego nosa i uważa,że jest najlepszy.A przykład idzie z góry.Weżmy takiego Giertycha.Zobaczcie jak facet i jego popierdolona partia napiętnowała homoseksualistów.Jeszcze nie tak dawno nikt sobie tym głowy nie zawracał, a teraz? Ludzie po nich jadą i to ostro.Pedał = ZŁO.Zupełne upośledzenie umysłowe.Psychiczne kalectwo. |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 3:55 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | W wielu postach napisalem ze nie lubie sluchac muzyki HH wpienia mnie i nudzi bo jest beznadziejna. |
jeśli to można nazwać muzyka
| Cytat: | | Ile mozna sluchac jak ludzie ponizaja metal i ludzi tego pokroju za to ze chca byc tacy a nie inni?? |
zgadzam sie w 100%. A w muzyce M.Jacksona jest wiecej muzyki niż w technie czy HH _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Wysłany: Sob Cze 09, 2007 4:25 Temat wpisu: |
|
|
majkel jest ok
[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
trzeba przyznać,że można nie lubić jego twórczości ,ale nie można odmówić mu talentu kompozytorskiego.
[ Dodano: Minutę temu ]
Tak naprawdę to możemy sobie pogadać.Gówno mamy do powiedzenia ,a co powiecie o ociepleniu klimatu? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 10:15 Temat wpisu: |
|
|
Ciesze sie ze ktos przynajmniej chodz troche ma poglady w moim kierunku. PS: jak mam nie flugac na HH i techniaczy skoro qrwa dzis idac na koncert 6 chcialo mi najebac ??!! Wiec nie dziwcie sie ze mam to gdzies, jesli bedzie ogolna tolerancja to ok nie ma sprawy wtedy i ja nie bede nikogo krytykowal ale dopoki jej nie ma to sram na drechow itd...
PS2: M.Jackson naprawde jest ok, lubie go sluchac i jego muzyka jest naprawde dobra a nie tandetna jak ... dalsza czesc mojej wypowiedzi wszyscy napewno znaja....
PS3: Jedym z moich ulubionych zesplow jest Ektomorf, oni wlasnie spiewaja dokladnie o tym co i ja staram sie Wam przekazac w tych postach...
Widze ze przez moje poglady stalem sie skandalista na tym forum... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Wysłany: Sob Cze 09, 2007 10:59 Temat wpisu: |
|
|
| Sadam.Pieprzyć ich.Mamy tą przewagę ,że nie musimy zniżac sie do ich pozimu.NIE JESTEŚMY PRYMITYWNI.Muzyka metalowa ( i nie tylko) zmusza do myślenia. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:20 Temat wpisu: |
|
|
Dokladnie. Oni wygasna, zgina przez wlasna glupote. W sumie to mozna sie zastanowic czy to przypadkiem nie muzyka wplywa tak na tych ludzi wlasnie. W zajebiscie wielu kawalkach HH spiewaja o przemocy ( jako czyms dobrym) i sianiu postrachu, itd itp, osoba ktora ma slaba psychike sluchajac takiej muzyki po pewnym czasie staje sie taka. W tekstach HH czesto mowia tez o tym jacy to oni sa qrwa biedni, mieszkaja w kamienicach, qrwa nuie maja na chleb ze nikt ich nie rozumie i kazdy dzien to niby walka o zycie... no ja pie... przeciez to zalosne!!!!! Taki czlowiek sobie wmawia pozniej ze on tez taki jest, biedny poszkodowany i qrwa wszyscy sa wrogami i musi ich napieprzac. Bez sensu..... Czy ktos kiedys w Metalu uslyszal takie teksty??? W METALU podkreslam bo w punku i oi punku w sumie jest jeszcze bardziej gloszone zniszczanie innych. Ja nigdy nie slyszalem tekstow tego typu w muzyce metalowej jezelui juz to teksty w stylu aby sie nie poddawac, by brnac do przodu ale nie qrwa napierdalac wszystkich po drodze tylko w razie potrzeb sie bronic. To juz jak dla mnie zajebiscie przewyzsza Metal nad HH.
Coz nie wiem czemu ale zalozyciel tego tematu tak na mnie najechal w pierwszym poscie a teraz sie nie oddzywa. hmmm.... nvm..... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 7:17 Temat wpisu: |
|
|
Taaa... to ja już chyba wolę, żeby kogoś ukształtowały teksty HH niż np. CC :-P _________________
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 7:20 Temat wpisu: |
|
|
| a mi sie hiphop podoba. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 8:32 Temat wpisu: |
|
|
okej fajnie sluchaj sobie go Tylko ze drech nie powiedzialby sluichaj sobie metalu ok, tylko by mi zajebal. Taka mala roznica
| Cytat: | | Taaa... to ja już chyba wolę, żeby kogoś ukształtowały teksty HH niż np. CC :-P |
haha ok tyle ze mowimy o metalach a nie o satanistach i ludowpierdalaczach  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 8:40 Temat wpisu: |
|
|
Ja osobiście raczej nie przepadam za takimi klimatami.
W pracy jestem zmuszony do słuchania RMF-u ,i tam ostatnio pojawił się właśnie hiphopowy utwór.Strasznie go tam wałkują i może dlatego zapadł mi w pamięci,ale jest całkiem ok. To jest jakaś rodzima kapela,ale nie wiem jak się nazywa.
Ale jak słucham wypocin z "Warszawskiej Pragi" o ziomalach i innych fiutach ,to na rzyganie mi się zbiera.
Teksty "baaaaaaardzo ambitne" ,nie wspominając o warstwie muzycznej.która jest dnem totalnym.
[ Dodano: Minutę temu ]
W metalu teksty też są osobliwe.
A jak ci się wydaje SadaM,do czego może doprowadzić człowieka o słabej psychice muzyka i teksty np.Decide z wokalistą na czele ,którego znakiem firmowym jest wypalony centralnie na czole odwrócony krzyż? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 8:53 Temat wpisu: |
|
|
Bez paniki, nie wiem czy zauwazyles ze teksty jakie on spiewa sa raczej nie zrozumiale. To jaki on jest, jaki jest jego znak to juz jego osobista sprawa. Pamietaj ze nikt nie karze nikomu go sluchac, robisz co chcesz. O ile mi sie dobrze zdaje to nawet jesli rozumialby teksty to nie rozkopywalby grobow, nie wpierdalal kotow, nie rysowal pentagramow na scianach i nie rozcinal nozem niewiast. Jak wyjdziesz na ulice to chyba takich nie zobaczysz. A drechow od zajebania. Czlowiek ktory robi to co spiewaja w tych kaplach jest chory, nawiedzony a drech jest poprostu ...... ok nie bede nikogo urazal i tak kazdy wie co tam bedzie  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 9:20 Temat wpisu: |
|
|
Oczywiście,że nikt nikogo nie zmusza do słuchania Decide.Ale fan to fan i kaplica.Utożsamiają się z swoimi idolami i często ludzie młodzi podatni na wpływ z zewnątrz są zdolni do robienia wyżej opisanych rzeczy.Jasne ,że nie jest to regułą,ale takie historie miały ,mają i będą miały miejsce.
Muzyka jest dla wielu ideologią i pomysłem na życie.
Metale noszą długie włosy ,ubierają się na czarno itd.Ale na ogół są spokojni i tolerancyjni.Bo ta muzyka wbrew wszelkim opiniom ,nie nawołuje do nienawiści ,nietolerancji itp.
A hiphop nagminnie.
Weż takich "kozaków" z dyskoteki...patrzą tylko komu by tu wklepać.
A na koncercie metalowej grupy ,raczej w zęby nie dostaniesz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|