| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy chodzisz/chodziłeś do szkoły muzycznej |
| Tak |
|
10% |
[ 3 ] |
| Nie |
|
90% |
[ 27 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 30 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Smar ~user

|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 11:00 Temat wpisu: |
|
|
ale z tymi 30 zł to prawda uczyłęm sie u kolegi mojego wójka _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 6:17 Temat wpisu: |
|
|
Chodziłem przez rok na zajęcia z keyboardu, ale to jak byłem jeszcze w podstawówce Co do gitary to jestem samoukiem.
Trochę zazdroszczę dzieciakom które uczą się od 10 roku grać na gitarze w szkole muzycznej - po paru latach ładnie muszą zapieprzać... Moja siostra jest w pierwszej podstawówki (od rana zwykła szkoła, po południu muzyczna) i po roku gry naprawdę daje rade. A przecież to dopiero 8 letnie dziecko  |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 7:47 Temat wpisu: |
|
|
tylko że takie dzieci maja wiecej czasu bo w szkole nie siedza dłużej jak 13 _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
;..;Lunatyk;..; ~user

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 7:49 Temat wpisu: |
|
|
No własnie. Tez tak chce. Godzina 13 i w domku na gitarce przez reszte dnia... Ech... No ale cóż. Starośc nie radość....  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Maj 23, 2007 9:05 Temat wpisu: |
|
|
| zupa napisało: | Trochę zazdroszczę dzieciakom które uczą się od 10 roku grać na gitarze w szkole muzycznej - po paru latach ładnie muszą zapieprzać... Moja siostra jest w pierwszej podstawówki (od rana zwykła szkoła, po południu muzyczna) i po roku gry naprawdę daje rade. A przecież to dopiero 8 letnie dziecko  |
hmm to nie do konca tak jest, dzieci na pierwszym stopniu szkoly muzycznej przez pierwsze cztery lata ucza sie grac TYLKO w 1 pozycji, nie sa to tez jakies specjalnie ladne utwory (chodzi w nich w zasadzie tylko o to zeby usztywnic reke).
Mam znajomych ktorzy sa obecnie na 4 roku II stopnia i tylko jeden z nich uczy sie juz grac barriosa (katedre tak dokladnie), reszta gra to co po prostu musza umiec zagrac, czyli sonaty/etiudy bacha, sora etc. Nie sa to jakies specjalnie zajebiste utwory ale w szkolach muzycznych ludzie w
glownej mierze ucza sie grac a vista, a nie "zakuwac" utwory na pale.
Poza tym nie nalezy tez ujednolicać przyswajalnosci wszystkich instrumentow, fortepian opanowywuje sie duzo szybciej od gitary lub skrzypiec. Wszystko zależy oczywiscie od osoby, niektorzy np. juz po pierwszym stopniu graja koncert d-dur vivaldiego a niektorzy tylko Lagrime.
Szkoła muzyczna jest o tyle dobra, ze cie przypilnuje w nauce instrumentu. Ucząc sie samemu nie wyczuwasz zadnej presji i dlatego niektorzy nawet po 4 latach gry nie potrafia niczego zagrac od poczatku do konca (nie mowiac juz o złym ulozeniu rąk itepe.) |
|
|
|
|
|
|
rider ~user

|
|
|
|
|
;..;Lunatyk;..; ~user

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 3:31 Temat wpisu: |
|
|
???????????? Ale o co ci chodzi rider??????????????????? Ktos tu napisał ze chodzi do szkoły muzycznej?? NIE. Więc czemu piszeszze jestesmy ciency?? _________________
 |
|
|
|
|
|
|
karol133 ~user
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 3:54 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | a ja sie sam uczę hahaha cieniarze z was |
a qurwa co mnie to obchodzi że sie uczysz sam i tak naprawde to pewnie nic nie umiesz |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 3:56 Temat wpisu: |
|
|
sorki to byłem ja ale pisałem z konta kuzyna _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pią Cze 01, 2007 4:01 Temat wpisu: |
|
|
| rider napisało: | | a ja sie sam uczę hahaha cieniarze z was |
bedziesz moim kolegą? |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 4:57 Temat wpisu: |
|
|
| Żadna duma być samoukiem. No i nie offtopujcie! |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 9:24 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | a ja sie sam uczę hahaha cieniarze z was |
To pokaż co potrafisz Wtedy przyznam Ci rację. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 2:46 Temat wpisu: |
|
|
BTW: Czy jest jakies ograniczenie do pewnego roku zycia w chodzeniu do szkoly muzycznej oczywiscie panstwowej. tzn, jesli mam 17 to juz nie m,oge sie tam zapisac?? _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sob Cze 02, 2007 3:15 Temat wpisu: |
|
|
| Na kazdym amuzie jest wydział I stopnia i II stopnia. Nie ma zadnych wymagan jesli chodzi o wiek. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 6:32 Temat wpisu: |
|
|
ej a duzo sie buli za muzyczna ???? _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|