Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Muzyczna, czy nie?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy chodzisz/chodziłeś do szkoły muzycznej
Tak
10%
 10%  [ 3 ]
Nie
90%
 90%  [ 27 ]
Wszystkich Głosów : 30

Autor Wiadomość
Jaj0
+Redaktor

Wpisów: 70
Miasto: Kraków
Solówki: 2
WpisWysłany: Nie Sty 20, 2008 9:21    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A ja, uczyłem sie z 2 lata może mniej na gitarze klasycznej u pewnego kolesia co II stopień szkoły muzycznej ukończył, studia pedagogiczne ma itepe. czyli wsio co zrobić żeby uczyć w szkole muzycznej. Uczy on w jednym MDKu w Krakowie za naprawde małe pieniadze (200zł za ROK!) a uczy cholernie dobrze i jest naprawde spoko człowiekiem. Od początku zamierzałem sie wybrać na bas, ale pan Krzysiek polecimi żebym na początku pograł na klasyku dla poznania teorii i akordów. Po tych latach przerzuciłem sie na bas, także pod okiem pana Krzyśka, uczył mnie ćwiczeń na rozruszanie ręki i teori dalej. Do teraz gram wtam w MDKu w paru kapelach, które grają różne style i rozwijam swoje umiejetności. A w domu ćwicze swoje techniki tkaie jakie chce. Raz na jakimś konkursie muzycznym zdarzyła sie chwila przerwy w trakcie której moglismy "pojammować" z absolwentami szkoły muzycznej jazzu i ich jamm wyglądał tak że chcieli grac standardy jazzowe. Myśle se fajnie :S Uważam jednak ze szkoła muzyczna przydałaby mi sie dla samego papierka, poznałbym troche historii muzyki i jeszcze lepiej teorie. Ale hmm, szkoła muzyczna nawet jazzowa wydaje mi sie taka trudna w rozwijaniu skrzydeł. Dlateog sie ciesze ze ucze sie u pana Krzyska a nie w szkole
Ogląda profil użytkownika   
wesi
~user

Wpisów: 80
Miasto: Kraków
Solówki: 1
WpisWysłany: Nie Sty 20, 2008 10:17    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ahhh, stare dobre czasy pod okiem pana Krzysztofa Very Happy Może i chodziłbym do niego dalej, ale jakoś nie w tym kierunku muzycznym chciałem się rozwijać. W sumie rzeczy nie narzekam. Też uczyłem się 2 lata na klasyku potem z jakiś rok, może dłużej grałem w zespole utworzonym w MDK'u. Od jakiegoś roku jestem wolnym strzelcem
mystery
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Pon Sty 21, 2008 10:20    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A ja jestem klasycznym samoukiem Smile Dostałam kartkę z rozpisanymi akordami i jazda... Fakt, było ciężko, ale nauczyłam się i gram jak trzeba ( i jak nie trzeba to też Very Happy ).
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: