| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
torm ~user

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 5:42 Temat wpisu: |
|
|
| lordlolek napisało: |
pierdol sie mały i poczytaj biblie |
| lordlolek napisało: | | jestem praktykujący, wierzący, i wierze że zasługuje w przyszłości na nagrode od samego Boga... |
to co piszesz jest żenujące... naprawde pomysl czasami dwa razy zanim sie wypowiesz na jakikolwiek temat.
| lordlolek napisało: | o qrva... ale ja jestem cham dla małych dzieciaków  |
z ciekawosci, ile ty masz lat? |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 5:51 Temat wpisu: |
|
|
coś cie boli torm? lat mam 22 jeśli cie to interesuje maluszku ( ) i niewiem oco ci chodzi w tym:
| Cytat: | | to co piszesz jest żenujące... naprawde pomysl czasami dwa razy zanim sie wypowiesz na jakikolwiek temat. |
ty sie zastanów... poczytaj spokojnie całego posta, wypij kawe pomyśl trochę, poczekaj aż do ciebie dojdzie to co przeczytałeś, i wtedy odpowiedz...  _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 6:00 Temat wpisu: |
|
|
Masz 15 lat, liczysz progi na stratocasterze, kazde kolejne zdanie kloci sie z poprzednim, robisz z siebie posmiewisko.
| zupa napisało: |
Przełomem było odkrycie zwojów z Qmran znad Morza Czarnego. Tam właśnie znaleziono Ewangelię wg św. Tomasza w której były słowa:
|
eee? Ewangelia Sw. Tomasza znana byla juz od czasów kształtowania sie chrześcijaństwa. W qumran znaleziono wiele gnostyckich tekstow i apokryfow ale wiekszosc z tych zwojow to byly albo czesci biblii albo inne pisma zaliczane powszechnie do apokryfów nowego testamentu.
Ostatnio zmieniony przez torm dnia Wto Maj 08, 2007 6:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 6:22 Temat wpisu: |
|
|
szukam tu przede wszystkim spokoju by mnie nie zaczepiały takie osoby jak ty, mam 22 lata i ogólnie przejdź sie do lekarza...
a tego forum nie opuszcze na rzecz takich jak ty...
mam pomysł torm... ja nie odpowiadam ci ty nie odpowiadasz mi i wszystko będzie w porządku... już sie nie gryziemy i prosze cie! nie odpowiadaj!
Pozdrawiam! _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Wto Maj 08, 2007 6:37 Temat wpisu: |
|
|
| lordlolek napisało: | | mam 22 lata i ogólnie przejdź sie do lekarza... |
Aha i pewnie Paweł to też nie twoje imie?
| lordlolek napisało: | tego forum nie opuszcze na rzecz takich jak ty... |
Ależ, a ja myśle, że z każdym kolejnym postem wychodzisz przed reszta userów na coraz to wiekszego debila. |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 7:41 Temat wpisu: |
|
|
Może nie offtopujcie? Spotkajcie sie na miescie i dajcie sobie w ryja - wszyscy na tym skorzystamy  |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

Dołączył: 14 Cze 2006 Wpisów: 91 Miasto: Łódź Kapela: The Cada
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 7:47 Temat wpisu: |
|
|
nie no odpuście czasem sobie... wiem wiem łatwo mówić, ale nie musimy się od razu w detektywów zabawiać Dobrze, że torm nie leci z takimi popularnymi flugami... tylko tak inteligentnie wrzuca rozejm
___
edit by zupa:
| Cytat: | | ... tylko tak inteligentnie wrzuca |
ale żeś go po siusiaku wysmyrał  |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 5:40 Temat wpisu: |
|
|
Ciekawostka:
W Polsce 5 przykazanie brzmi: "nie zabijaj", nie zaś, jak w ogryginale, "nie morduj". Zabijanie na wojnie, w obronie własnej lub jako wykonawca wyroku grzechem nie jest, ba - jest prawem.
Jeżeli ktoś wyznaje jakąś religię bez żadnego pomyślunku, to moim zdaniem jest gorszy od ateisty z wyboru.
Należy odrzucać wszelkie nieudowodnione dogmaty i rozmaite pierdoły o wątpliwej autentyczności. Jeżeli przeżyje się życie w ten sposób (czyli na swój sposób dobrze) to pójdzie się do "nieba", jakie by ono nie było - każdy bóg doceniłby to, że ktoś był konsekwentny w swoich działaniach. _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Maj 09, 2007 6:36 Temat wpisu: |
|
|
Znane nam przykazania roznią sie od tych z biblii. Część została nawet nie włączona do dekalogu. Oto mały przykład:
Tak brzmią przykazania spisane w Księdze Mojżeszowej (V. Mojż. 5, 1-17).
A Pan mówił wszystkie te słowa i rzekł:
Jam jest Pan, Bóg twój, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewoli
Nie będziesz miał innych bogów obok mnie.
Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią
Nie będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja, Pan, Bóg twój, jestem bogiem zazdrosnym, który karze winę ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, ktorzy mnie nienawidza.
A okazuje łaske do tysięcznego pokolenia tym, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań.
Dopiero po tym pojawiaja sie "wlasciwe" przykazania:
Nie naduzywaj imienia Pana, Boga twojego, gdyz pan nie zostawi bez kary tego, ktory naduzywa imienia jego.
itede. aż do wersetu 17.
Jak widać prawdziwe 2 przykazanie zostalo pominiete w formulkach koscielnych. |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 7:58 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią | Takie rzeźby i obrazy były bardzo opłacalnym interesem, więc przykazanie wywalono. Wg Biblii tacy kombinatorzy są przeklęci, czyli któryś tam papież.
Ja rozumiem, być katolikiem i zdawać sobie sprawę z tego, że i tak się na to nie wpłynie, ale żeby tych wszystkich k*tasów zaciekle bronić? _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
paciorek ~user

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 8:28 Temat wpisu: |
|
|
Ja osobiście chrzescijaninem nie jestem. Mam szczeże mówiąc w nosie te religie. Jest dla mnie zbyt ekspansywna itd. Sam katolicyzm nie pozostawia właściwie wiele do myślenia - wszystko musi być tak jak oni mówią. Mam w nosie takie podejście jestem z natury ludzi którzy sami chcą do niektórych rzeczy dojść. Również moim zdaniem postrzeganie Boga jako miłośiernego, miłościwego itd. jest głupotą. Dlaczego? Według mnie Bóga nikt nigdy nie pojął bo jest dla nas nie pojęty. Zauważcie, że umysł ludzki widzi tylko dualizmy (przeciwienstwa ) - widzi dobro i zło, widzi, że ktoś jest brzydki, a ktoś ładny. Moim zdaniem Bóg nie składa się z przeciwieństw i pojmiemy go pewnie dopiero po śmierci
Musze przyznać, że właściwie jestem Deistą. Wierze w Boga, ale twierdze, ze stworzył świat i teraz ma go w nosie i tak naprwdę czego bym nie zrobił to zrobie dobrze.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
;..;Lunatyk;..; ~user

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 2:13 Temat wpisu: |
|
|
ja jetem sobie ateistom. W nic nie wierze. W Boga nie wierze bo nie ma dowodów na to ze kiedykolwiek coś wspaniałego zrobił (podchodze do sprawy wiary czysto naukowo) w sztana tez nie wierze bo nie ma dowodów, w budde tak smao i innych bogów.
Zato niektóre mądrosci zyciowe zawarte w bibli sa warte aby ich przestrzegać. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 2:44 Temat wpisu: |
|
|
ja w Boga wierze a z szatana sie nabijam czy jest czy nie, ROGATY jest postacia z ktorej mozna drwic taka moja opinia . Jesli Bog jest ze mna i mi pomaga to sram na szatana tak jak na skinow i drechow  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 9:08 Temat wpisu: |
|
|
| ;..;Lunatyk;..; napisało: | ja jetem sobie ateistom. W nic nie wierze. W Boga nie wierze bo nie ma dowodów na to ze kiedykolwiek coś wspaniałego zrobił
|
Za to stwierdzenie katolicy rżnęliby Cię, aż miło
Z drugiej strony nie ma też dowodów na jego nieistnienie, prawda?  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
;..;Lunatyk;..; ~user

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 9:33 Temat wpisu: |
|
|
W sumie tak, ale należe do sceptyków wiec ja raczej wszystko na "nie". O dowodach mozn gadac bez konca. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
|