| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Smar ~user

|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 6:40 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | To ja inaczej. Otóż mnie irytują osobniki twierdzące, wręcz zapierające sie, że są "wierzącymi ale niepraktykującymi" . I tak mamy przykładowego Zdzisia który po pytaniu "Czy wierzysz?" stwierdza "oczywiście" a w rzeczywistości ani nie chodzi do kościoła ani się nie modli. Więc co to za wiara? Ja do pewnego okresu wierzyłem. Z czasem gdy poznawałem coraz więcej biologii, chemii i fizyki zaczynałem wątpić. Nie wydaje wam się czasem, że wam kit wciskają? że religia jest fikcyjnymi odpowiedziami na pytania których większość społeczeństwa nie zna? Pochodzenie świata, stworzenie człowieka... nawet jakby to metaforycznie wziąć... coś mi tu nie pasuje :F W każdym razie ja zamiast mówić że "nie praktykuje" mówię "nie wierze". A jakbym miał odpowiedzieć w co wierze to trudno byłoby mi odpowiedzieć. Może nauka... i w to że każdy się rodzi, żeby umrzeć |
Jeśli chodzi o fizyke chemie i biologie to sie z toba zgodze wykorzystujac tu teorie Darwina ale tu chodzi tylko o ciało a w bibli po głębszym rozmyśleniu tego zagadnienia chodziło o rozwój i powstanie duszy człowieka bo logicznie myśląc nie jest możliwe stworzenie świata i wszystkieco co nim kieruje i na nim żyje w ciagu 6 dni (według mnie chociaż dla Boga nie ma nic niemożliwego) a co do ludzi którzy wierza a nie praktykuja. Co to qurwa za wierzenie?! co jest w Dekalogu??
| Cytat: | Cytat:
A czemu? Nie masz żadnych wątpliwości?
To jest często zadawane pytanie. Odpowiedzi nie znam bo to przerasta ludzki umysł, ale Chrystus powiedział kiedyś "Błogosławieni ci którzy nie widzieli, a uwierzyli" |
tak to prawda jest to czesto zadawane pytanie. A co do mnie: jestem wierzący, prktykujacy i od 3 lat jestem lektorem a wcześniej byłem ministrantem. |
|
|
|
|
|
|
Fury ~user
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 2:45 Temat wpisu: |
|
|
| Osobiście nie wierzę w Boga. Moim zdaniem jest to wymysł ludzki, który pozwalał wielu mieć hm wiarę, że żyją po coś, a nie bez celu. Napewno istnieje coś nad nami, nie chcę w to w nikać, ale napewno nie interesuje się tym co dzieje tutaj, na ziemi. Co powiecie na to, że chór zawalił się na ludzi... było głośno o tym w tv.. where is god? w kościele? Bez wątpliwości jestem ateistą. Może i nie widziałem jeszcze dużo w swoim życiu, to zaledwie 16 lat, ale coś mi mówi, że zdania nie zmienię. |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 3:14 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | tak to prawda jest to czesto zadawane pytanie. A co do mnie: jestem wierzący, prktykujacy i od 3 lat jestem lektorem a wcześniej byłem ministrantem. |
wow....a ja się przyznać bałem |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 3:28 Temat wpisu: |
|
|
| ioper11 napisało: | | Cytat: | | tak to prawda jest to czesto zadawane pytanie. A co do mnie: jestem wierzący, prktykujacy i od 3 lat jestem lektorem a wcześniej byłem ministrantem. |
wow....a ja się przyznać bałem |
O damn Bo wiara to jakaś "wiocha"... No po prostu brak mi słów  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 12:08 Temat wpisu: |
|
|
| wiesz....mieszkam w takiej okolicy gdzie jak jesteś wierzący to lepiej z domu nie wychodzić....ale Murzyni i Żydzi mają jeszcze gorzej |
|
|
|
|
|
|
Fury ~user
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 1:05 Temat wpisu: |
|
|
| <lol2> To gdzie Ty mnieszkasz??!! Coś mi się wątpi w to... |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 7:47 Temat wpisu: |
|
|
on mieszka w czarnym miescie opentanym przez satanistow wyznajacych boga zdechlego kozla i pijacych krew z kotow a do tego wszystkiego nie lubia marchewki ... hahahahahaha
nie no tak na powaznie to ja nie wiedzialem ze w Łodzi jest tak wielka antyreligijnosc ale ok spoko nie wnikam...  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 7:56 Temat wpisu: |
|
|
| Do Torunia dość daleko.. |
|
|
|
|
|
|
Fury ~user
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 8:10 Temat wpisu: |
|
|
| Napewno nigdzie nie oberwiesz za to, że idziesz do kościoła! Żal mi osób, które mają taką bujną wyobraźnie... Oczywiście szacunek też się należy... |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 4:42 Temat wpisu: |
|
|
Rozumiem jesli bylbys raczej wysmiewany za to ze idziesz do kosciola czy wierzysz w Boga, ale zaraz aby dawali CI po mordzie?? Jak ktos mnie zobaczy to ma pewnosc ze na 100% jestem anty religijny i co ??? w tych 100% sie myli i jakos w morde nie dostaje hahaha za to ze wedlog nich nie jestem wierzacy ani za to ze tak naprawde jestem. Qrwa ale zagmatwalem no ale wiadomo o co c mon  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Ramirez ~user
|
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 6:43 Temat wpisu: |
|
|
Nie wierzę i nie cierpię fanatyków religijnych, ojca rydzyka i moherowych beretów. Tolerancja ma swoje granice  |
|
|
|
|
|
|
waldek89 ~user
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 4:04 Temat wpisu: |
|
|
Wierzę, choć nie uznaję wielu rzeczy. Trzeba odróżnić wiarę w Boga, od wiary w kościół, bibilię, którą tłumaczyli różni ludzie i różnie mogli ją zinterpretować niż chciałby tego bóg. Wierzę w Boga, ale o tym nie mówię głośno. _________________ www.streemo.pl Portal społecznościowy dający szanse młodym artystom na pokazanie się szerszemu gronu. Idealna strona dla osób blogujących. STREEMO |
|
|
|
|
|
|
|