| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 1:06 Temat wpisu: Do użytkowników |
|
|
| Drodzy stali użytkownicy portalu NewBandz. Zwracam się do was z pytaniem o pomysły dotyczące portalu. Co moglibyście zrobić dla NewBandz i jakie korzyście ten protal mógłby dać wam. Powiem szczerze, ze troche inaczej wyobrazalem sobie ta strone. Chcialem, aby ta żyła, tymczasem wyglada to tragicznie. Mamy stosunkowo dużo odwiedzin, natomiast mało kto zostaje tu na stałe. Jest ktoś chętny do pomocy? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 4:22 Temat wpisu: |
|
|
Myśę że strokę mogła by ożywić mozliwosć downloadu. Jest wiele świetnych utwoków na stronie i fajnie by było gdyby mozna było sobie je pobrać a nie tylko odsłuchać na portalu. Rozumiem ze wiąże się to z konsekwencjami prawnymi, chodzi mi o prawa autorskie. Myślę że autorzy któży umieszczają swoje nagrania w portalu mogli by wyrazić zgodę albo nie do pobierania ich utworu. Na pewno wiekszość by się zgodziła bo była by to możliwość do dalszego promowania ich zespołu. Przykładowo ktoś pusci ich utwów na imprezie albo w samochodzie a może sie komuś spodoba i wten sposób zwiększy się grono ich fanów a chyba każdemu zespołowi na tym zależy. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 3:40 Temat wpisu: |
|
|
a do tego pare programów do tworzenia i obróbki muzyki _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
Kisioł ~user

|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 7:17 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | a do tego pare programów do tworzenia i obróbki muzyki |
http://instalki.pl, http://dobreprogramy.pl, wymieniać dalej?  _________________ Ten post posiada atest PZH
Był testowany na zwierzętach |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 12:47 Temat wpisu: |
|
|
| No nic, niedlugo postaram sie coś ruszyc.. Jak widac zostalem sam, wiec licze na jakas pomoc. Zupy juz dawno nie widzialem.. |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 4:23 Temat wpisu: |
|
|
A czy nie byłoby lepiej żeby wszystko dyło w jednym miejscu??
[ Dodano: Minutę temu ]
Może powstał by dział w którym było by soć o podstawach muzyki. Coś na wzrór krztałcenia słuchu i był adresowany do tych którzy chcą sie dowiedziać czegoś wiecej o muzyce ale nie maja czasu albo sa zastarzy do szkoł muzycznej albo po prostu troche wiedzy dla samouków _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 10:13 Temat wpisu: |
|
|
Jak dla mnie, bardzo dobry pomysl Smar tyle ze jak to widzisz??? Powiedzmy w kazdy piatek wieczorem wychodzic bedzie post o temacie powiedzmy "gra na gitarze lekcja x" gdzie x = ilsci lekcji. Przeciez na stronie jest tego od cholery... No ale w sumie, pomysl jest przedni bo mozna tym napewno zwerbowac wielu ludzi na forum no i kazdy moze by sie dowiedzial czegos nowego, wiedzy nigdy dosc  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sob Paź 13, 2007 3:07 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | tyle ze jak to widzisz??? |
Mój pomysł miał sie opierać na podstawowych informacjach o muzyce, np co to jest interwał, trójdzwięk; bo według ankiety która jest na tym forum to wiekszość z nas jest samoukami i myśle że każdemu przydały by sie przynajmniej podstawowe informacje na ten temat(nie każdy sie musi ze mna zgadzać). Ale to nie musi być sama teoria, mogły by sie tam pojawiać lekcje gry, jeśli ktoś by znalazł czas żeby taka napisać. Osobiście mógłbym napisać jakąś na klawisze _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Sob Paź 13, 2007 6:04 Temat wpisu: |
|
|
Zatem czekamy na efekty Twojej pracy  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sob Paź 13, 2007 8:21 Temat wpisu: |
|
|
Czekamy
PS: widze ze moje arty na temat gry i cwiczen na klawiszach pojda w odstawke...
heh... powodzenia _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sob Paź 13, 2007 8:53 Temat wpisu: |
|
|
niestety ja gram tylko na klawiszach a Ty o Wielki SadaMie jeszcze na basie i elektryku _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Sob Paź 13, 2007 9:18 Temat wpisu: |
|
|
na elektryku pogrywam, na basie gram troche a na klawiszach tez cos tam zagram. I co z tego ???? czasem zdazy mi sie pospiewac i ponapierdalac na perce. Jaki to ma zwiazek z tym tematem???? Przeciez mozna o klawiszach pisac od cholery duzo wiec pisz, pewnie i ja sie wiele naucze... Powodzenia! To tyle w tej kwestii...
PS: tylko naprawde zastanawiam sie po co te arty byly pisane...
nvm... powodzenia AvE _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Fury ~user
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 11:08 Temat wpisu: |
|
|
| Może jakiś zin? Każdy z userów mógłby przysłać jakiś art itp. potem ktoś by to pozkładał (poskładał?) i byśmy to promowali. Ja jestem do usług ;P. |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 2:10 Temat wpisu: |
|
|
| Przeciez kazdy juz od dawna moze byc autorem artykulow. Jesli ktos napisze jakiegos posta w formie arta, to ja moge jednym klikiem uczynic go artykulem, a co za tym idzie umiescic go na stronie glownej. |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 8:35 Temat wpisu: |
|
|
Zin zły pomysł, bo ludzie będą czytali gazetki, a nie stronę.
Pomysł z podstawami muzyki - bardzo dobry.
Możliwość ściągania utworów(tylko za zgodą autora) - bardo dobry pomysł
Co z tymi tekstami?
Mam jeszcze jeden pomysł, który być może przyciągnie kogoś.
Jest tu trochę zespołów, nie ma co.
Niektóre mniej, inne bardziej znane(więcej mogące). Wobec tego, niech zespoły zapraszają się nawzajem na koncerty. Ja wiem, że od tego jest forum, ale wiadomo, jak to z forami bywa
Chodzi o to, że jak zespół jakiś gra koncert, żeby umieścił informacje, że np. może zabrać jako support jeszcze jakiś jeden, czy dwa zespoły.
Jeśli ktoś ma możliwość organizacji koncertów to też niech organizuje. Bo jakby nie patrzeć koncerty są najważniejsze
Może jeszcze jaką pożyczalnia sprzętu?
Oczywiście osoba, która pożycza musiałaby podać swoje prawdziwe dane(nie wiem, jak to osiągnąć przez Internet). Chodzi o to, że zespół A ma mikser, zespół B nie ma miksera, a potrzebuje go powiedzmy na tydzień. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|