|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 349 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 4:28 Temat wpisu: |
|
|
| dredzik napisało: | No rozumie...moim zdanie pierwsza opcja bedzie lepsza...Na jakiej zasadzie dzala to radio z last.fm. wrzucasz do servera utworki, czy np: odpalasz ten program tworzysz radio i my sluchamy..a jesli wylaczysz kompa nadal bedze radio dzialac?
Pytam sie bo z tym programem nie mialem doczyniena |
Nie tworzyłem nigdy radia, tylko słuchałem z programu. Jednak wszystko na bank jest na serwerach last.fm, więc nawet możesz młotkiem kompa rozwalić, a i tak będzie działało
Moim zdaniem program osobny mógłby być lepszym rozwiązaniem, bo:
1. Nie trzeba wchodzić na stronę, żeby słuchać
2. W związku z tym, można słuchać non-stop
Minusy:
1. Trza ściągnąć i zainstalować program.
Jeśli chodzi o kwestie napisania, to mógłbym się tego podjąć(jestem programistą Delphi), jednak tu trzebaby było streamować wszystko, a tym się jeszcze nigdy nie bawiłem  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 5:12 Temat wpisu: |
|
|
No napisasnie kodu zrodlowego troche by potrwalo...do tego szata graficzna...czy warto poswiecic tyle czasu? nie lepiej zeby muzyka leciala w tle forum, zeby juz nie pobierac zadnych programikow. tym co by muzyka sie nie podobala zawsze by mogli wylaczyc, lub przyciszyc _________________ Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
Wyruszyliśmy ratować świat |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 9:11 Temat wpisu: |
|
|
| dredzik napisało: | No napisasnie kodu zrodlowego troche by potrwalo...do tego szata graficzna...czy warto poswiecic tyle czasu? nie lepiej zeby muzyka leciala w tle forum, zeby juz nie pobierac zadnych programikow. tym co by muzyka sie nie podobala zawsze by mogli wylaczyc, lub przyciszyc |
No jedynym właściwie plusem używania programu jest to, że użytkownik może sobie go włączyć w każdej chwili bez wchodzenia na stronę. A szata graficzna... No grafikiem nie jestem
Ale można by coś pokombinować z kolorystyką strony. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 3:21 Temat wpisu: |
|
|
widzę,że poważne plany są..  _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 8:02 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | A szata graficzna... No grafikiem nie jestem |
Nie jestem programista a tym bardziej grafikiem...moja znajomosc jezyka c++ konczy sie na "podstawach"
Plany sa, checi pewnie tez, tylko brak na tyle znajomosci jezyka zeby napisac kod... _________________ Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 424 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 9:39 Temat wpisu: |
|
|
To pisania skryptów web-owych nie jest potrzebne C++, tylko PHP. A co do planów to się urzeczywistnią, gdy tylko będę miał trochę wolnego  |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 10:58 Temat wpisu: |
|
|
| dredzik napisało: | | Nie jestem programista a tym bardziej grafikiem...moja znajomosc jezyka c++ konczy sie na "podstawach" |
Ja jestem programistą
Ale jeszcze nie wiadomo, jaką formę wybierzemy. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 9:36 Temat wpisu: |
|
|
Co myslicie o tym zeby wlaczyc/zainstalowac funkcje "pomógł" na forum... _________________ Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 9:41 Temat wpisu: |
|
|
Nie. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 9:47 Temat wpisu: |
|
|
| moglbys uzasadnic dlaczego nie:) |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 9:57 Temat wpisu: |
|
|
Bardzo proszę.
Jestem na nie, ponieważ osoba, która potrzebuje pomocy, często jest osobą, która przysłowiowe gówno wie o rozwiązywanym problemie. Kombinując dalej, każdy mądry człek zauważy, że taka osoba uzna za pomoc cokolwiek, co jest obrane w piękne słowa, a nie rzeczywiście jest prawdziwą prawdą (przykładami są chociażby liczne krętactwa sprzedawców w sklepach muzycznych, którzy wciskają początkującym muzykom skyshity z uśmiechem na ustach i z uściśnięciem dłoni). Możesz powiedzieć - jasne, ale bez licznika "pomóc" (jak to, cholera, odmienić?), piękne słowa brzmią równie pięknie jak z. No i w tym sęk - skoro nie widać różnicy, po co przepłacać? Jeśli ktoś ma coś mądrego do powiedzenia, to to zwykle widać od razu. Jeśli plecie bzdury - zawsze znajdzie się ktoś mądrzejszy, kto obali jego błędne teorie. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|