|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 6:42 Temat wpisu: |
|
|
No ale czajcie, że wam się te kolory podobają, a mi nie! A ja tu jestem tylko reprezentantem ogromnej rzeszy forumowiczów (tak, tak!). Jak znajdzie się grafik to nie będzie to dla WAS problemem, że ja (i wspomniana wyżej rzesza forumowiczów) będę mógł sobie oglądać stronę w kolorze chociażby błękitno-sraczkowatym.
Ale wróćmy do dyskusji na temat propozycji i pomysłów. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 7:19 Temat wpisu: |
|
|
| sledz napisało: | No ale czajcie, że wam się te kolory podobają, a mi nie! A ja tu jestem tylko reprezentantem ogromnej rzeszy forumowiczów (tak, tak!). Jak znajdzie się grafik to nie będzie to dla WAS problemem, że ja (i wspomniana wyżej rzesza forumowiczów) będę mógł sobie oglądać stronę w kolorze chociażby błękitno-sraczkowatym.
Ale wróćmy do dyskusji na temat propozycji i pomysłów. |
To może zrobić....eee...kurde...nie pamiętam jak to się po naszemu nazywa... Themes.
(style?) _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 7:29 Temat wpisu: |
|
|
do wyboru dla kazdego dla mrocznego satanisty motyw z kotem i szatanem ujezdzajacym koze a dla innego poganina albo wniebowzietego niebieskie obloki i promyczki sloneczka buahahahaha
nie no ogolnie zgadzam sie z Juhasem style do wyboru to najlepszy pomysl. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 9:43 Temat wpisu: |
|
|
Mroczno nie mroczno,żeby się tylko nam forum rozwijało _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 9:48 Temat wpisu: |
|
|
przydalo by sie zrobic jakas malo reklame forum...zeby bylo wiecej ludzi online..bo z tego co zauwazylem to kilka osob tylko pisze na forum... _________________ Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
Wyruszyliśmy ratować świat |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 9:55 Temat wpisu: |
|
|
dredziku,wcześniej było o tym pisane,ale ee.. _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 10:32 Temat wpisu: |
|
|
Widocznie przeoczylem ta propozycje...ale czy ktos zrobil w tym kierunku, zeby nasze forum bylo popularne
Moze by tak reaktywowac pomysl z radiem...zawsze jakies urozmaicenie na forum, przynajmniej by zagluszylo dzwiek komputera(wiem mozna wlaczyc winampa)
| Juhas napisało: | Może namówić na to jakąś kobietę o seksownym i ponętnym głosie?  |
Cala w trawie chcialabys zostac prezenterka naszego radia?
Jeszscze jedno mi sie przypomnialo..moze by zrobic dzial: Szukam opracowan |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 5:30 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Cala w trawie chcialabys zostac prezenterka naszego radia? Smile |
Ale się uśmiałam hłehłehłe  _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 8:06 Temat wpisu: |
|
|
Ja to mowie o powaznych sprawach a Ty mnie wysmiewasz..wiesz co jak mozesz  |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 9:00 Temat wpisu: |
|
|
Czy proponowanie kogoś na miejsce prezentera radiowego, od którego wymagacie seksownego głosu,jednocześnie nie słysząc go wcześniej,jest poważne??  _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 9:23 Temat wpisu: |
|
|
| cała w trawie napisało: | Czy proponowanie kogoś na miejsce prezentera radiowego, od którego wymagacie seksownego głosu,jednocześnie nie słysząc go wcześniej,jest poważne??  |
Wiesz, no nie tylko głos musi być seksowny. Ale trawa potrafi useksownić każdego
A tak poważnie, mam nowy(?) pomysł dotyczący tego "radia". Tzn. kilka nowych szczegółów, które wczoraj wymyśliłem, chociaż nie jestem pewien, czy już ich wcześniej nie mówiłem
1. Radio a'la last.fm, czyli nie zajmujemy nikomu czasu jako prezenterowi
2. Piosenki odtwarzają się losowo(myślę, że jest ich na tyle dużo, że nie ma niebezpieczeństwa, że będą ciągle te same leciały).
3. Podczas słuchania piosenki użytkownik widzi, które miejsce zajmuje ona na liście i może zagłosować na + lub na -. Od strony programistycznej wygląda to tak, że minus odejmuje po prostu jeden głos.
Niedobrą stroną tego rozwiązania jest to, że moim zdaniem może dojść do sytuacji, że niektóre piosenki będą znacząco odtwarzane częściej niż inne, a więc w najgorszym przypadu będą miały znacząco więcej głosów, dzięki czemu może to je troche niesprawiedliwie wywindować.
Więc, aby się tego ustrzec, można lekko wpływać na algorytm liczb pseudolosowych. Tzn. tak, żeby utwory, na które oddano mniej głosów były częściej odtwarzane.
Co o tym myślicie? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 10:40 Temat wpisu: |
|
|
Całkiem ciekawy pomysł,ale czy to nie aby zbyt skomplikowane na nasz(haha jak sobie przywłaszczam) portal..?
Wszystko jest do zrobienia-wierzę w Was:) _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 2:23 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | 1. Radio a'la last.fm, czyli nie zajmujemy nikomu czasu jako prezenterowi |
Zrobienie wlasnie go radia na last.fm niezla mysl.
Tylko mam pytanie..program ktory udostepnia strona musi byc wlaczony caly czas zeby radio chodzilo czy moze byc komp wylaczony? |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 2:52 Temat wpisu: |
|
|
| dredzik napisało: | | Cytat: | | 1. Radio a'la last.fm, czyli nie zajmujemy nikomu czasu jako prezenterowi |
Zrobienie wlasnie go radia na last.fm niezla mysl.
Tylko mam pytanie..program ktory udostepnia strona musi byc wlaczony caly czas zeby radio chodzilo czy moze byc komp wylaczony? |
???
Propozycje są dwie. Że "radio" odpala się od razu po wejściu na portal, a druga jest taka, że trza ściągnąć program(już typowo jak w Last FM). _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
dredzik ~user

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 4:05 Temat wpisu: |
|
|
No rozumie...moim zdanie pierwsza opcja bedzie lepsza...Na jakiej zasadzie dzala to radio z last.fm. wrzucasz do servera utworki, czy np: odpalasz ten program tworzysz radio i my sluchamy..a jesli wylaczysz kompa nadal bedze radio dzialac?
Pytam sie bo z tym programem nie mialem doczyniena
Edit:
Wlasnie odpalilem ten program i zeby stworzyc radio trza to badziewie oplacac...np: 12 miesiecy 30 euro |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|