| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kirk1985 ~user
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 5:19 Temat wpisu: Rock on |
|
|
Zabieram sie zatem do roboty...  |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 442 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 5:47 Temat wpisu: Re: Deer Hunter |
|
|
Czy własne kompozycje też można tutaj walnąć? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
kirk1985 ~user
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 6:06 Temat wpisu: |
|
|
Nagranie pozostawia wiele do życzenia. Nagrywałem na mikrofonie komputerowym, stad rożne szumy, trzaski etc. Gitara jest produkcji ZSRR, jest bardzo stara ale jak słychac jeszcze gra Pozdrawiam!
[ Dodano: Minutę temu ]
Chce dodać moj plik z muzyka do konkursu i pisze mi ze nie okresiliem typu wpisu, wszystkie pola wypelnile,... wiec o co chodzi... ????? wie ktos? |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 7:14 Temat wpisu: |
|
|
Ja myślałem, że kategoria dotyczy kompozycji. Jak to w końcu jest? _________________
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 447 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 7:46 Temat wpisu: |
|
|
| Sam nie wiem w sumie. Ale jeśli już gramy jakiś kawałek z istniejącego już filmu, to przydalaby sie jakas wstawka, ktora sprawdzi, czy to nie jakiś zuploadowany plagiat. Zupa co ty na to? |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 8:30 Temat wpisu: |
|
|
| Dabroz napisało: | | Ja myślałem, że kategoria dotyczy kompozycji. Jak to w końcu jest? |
Mysle, ze nie musza to byc nuta w nute kompozycje filmowe, wazne zeby w utworze mozna bylo wylapac temat z soundtracka.
| quba napisało: | | Sam nie wiem w sumie. Ale jeśli już gramy jakiś kawałek z istniejącego już filmu, to przydalaby sie jakas wstawka, ktora sprawdzi, czy to nie jakiś zuploadowany plagiat. Zupa co ty na to? |
Mozna by bylo powiedziec na poczatku "nbandz" czy cos, ale wiadomo ze cos takiego latwo wstawic, wiec moze niech kazdy utwor zaczyna sie jakas melodyjka o takim samym ustawieniu barwy dzwieku jak poczatek utworu?? W zasadzie zero z tym klopotu i od razu mozna obczaic czy cos nie zostalo "na chama" wklejone. Co wy na to? (no i wypada jeszcze ustalic jaka melodyjka ) |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 10:39 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Swoje nagrania (i tylko nagrania - bez śmietnika) zamieszczamy w tym temacie |
| Cytat: | | W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszam do tematu poświęconego konkursom. |
Ech. Widać mało wyraźnie napisałem
Torm miał dobry pomysł - przed nagraniem musi być wypowiedziany swój login. Dla upewnienia sie czy wszyscy na pewno zrozumieli - ja powiedziałbym 'zupa', quba 'kuba' a Dabroz 'Dabroz'. Logiczne.
| Cytat: | | Ja myślałem, że kategoria dotyczy kompozycji. Jak to w końcu jest? |
| Cytat: | | Czy własne kompozycje też można tutaj walnąć? |
W tym konkursie chodzi o to by najlepiej zaprezentować motyw znany z filmu. Ważne jest żeby to uczestnik konkursu był odtwórcą nagrania.
W zgłoszeniu podajemy PEŁNĄ nazwę utworu i tytuł filmu (najlepiej w oryginale).
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania / chcecie zgłosić błąd / zapytać się o coś / skomentować - zapraszam do tego tematu.
Przepraszam za małe niedopatrzenie z tymi wysyłanymi mptrójkami, teraz powinno być już OK.
Jeszcze raz życzę powodzenia  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 599 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 7:05 Temat wpisu: |
|
|
Sory ze wtrace ale ludzie pomimo fajnych nagran no to jakos nie slyszalem tego waszego logina na poczatku jak mowili admini. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
kirk1985 ~user
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 11:59 Temat wpisu: i po problemie |
|
|
Dziekuje wszystkim forumowiczom za pomoc  |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 442 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 12:02 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | | Sory ze wtrace ale ludzie pomimo fajnych nagran no to jakos nie slyszalem tego waszego logina na poczatku jak mowili admini. |
Film ma się dopiero ukazać, nie?
A co do nagrań, pierwsze świetne, drugie takie sobie. Trzecie średnio, chociaż z filmem może się okazać zajebiszczaste
Słucham dalej. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 447 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 2:37 Temat wpisu: |
|
|
| Tutaj prosze komentowac kompozycje innych, jak i pytac co do zasad konkursu. Nie robmy smietnika. |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 8:58 Temat wpisu: |
|
|
A ja ponawiam pytanie, co z własnymi kompozycjami? Bo jeżeli chodzi mi po głowie motyw na soundtrack, to czy muszę kręcić aż film, żeby potem to zagrać?  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 9:14 Temat wpisu: |
|
|
Najpierw film, potem soundtrack Btw. zawsze chyba powstają najpierw filmy a potem ścieżki dźwiękowe DO filmu a nie... film DO soundtracku  |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 9:44 Temat wpisu: |
|
|
A co z filmami, które zainspirowała muzyka Stefana Wykyrktopka? No i nadal nie wiem, czy tu zawarła się odpowiedź na moje pytanie.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 9:53 Temat wpisu: |
|
|
| No jeśli nagrasz coś co nazwiesz soundtrackiem ale jeszcze nie ma do tego filmu no to chyba logiczne że soundtrackiem to nie będzie... W tym miesiącu w konkursie coś takiego raczej będzie wykluczone. |
|
|
|
|
|
|
|