| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Heretyk ~user
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 2:03 Temat wpisu: Efekt w PC |
|
|
Ahoj
To może ja dziabnę topica, bo o tym chyba nie było, a by mi się sprzydało
Otoż, chciałem ponagrywać u siebie w domu gitarkę do naszych kawałków, ale mam problem - przester
Jak podłączam wiosło - piec - komp, to mój zachwyt przeradza się w zażenowanie jakością materiału. Dlatego moje pytanie, czy są jakieś programy imitujące kostkę na kompie?
Nagrywam w audacity, nie mam swojego mica jeszcze, tz mam, ale na nim wokal już do dupy brzmi, a co dopiero gitarka
Ave _________________ Brak bo był za duży i się systemowi nie podobało  |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 8:21 Temat wpisu: |
|
|
tez nagrywamy na audacity, i to na gowniany mikrofon; moze dlatego mamy podobną jakość  |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 7:47 Temat wpisu: |
|
|
Pewno że są i to setki, każdy lepszy program do nagrywania ma takie możliwości. Polecam guitar riga, to jest taki line6 ale na kompa jak masz jakiś program co obsługuje wtyczki VST to będzie idealny  |
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 2:43 Temat wpisu: |
|
|
| Jak masz dobry przester w piecu to wystarczy tylko użyć symulacji kolumny gitarowej. Jak już Jaj0 wyżej powiedział - program guitar rig2 ma bardzo dużo efektów. Jedyna heca jest taka że musisz posiadać program który obsługuje wtyczki VST |
|
|
|
|
|
|
Heretyk ~user
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 7:24 Temat wpisu: |
|
|
| Przede wszystkim to nie dopasowałeś chyba poziomu sygnału. Jest za wysoki |
|
|
|
|
|
|
Jafet ~user
Dołączył: 03 Lut 2007 Wpisów: 39 Miasto: Nowa Ruda Kapela: Trepanacja
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 7:33 Temat wpisu: |
|
|
| ja jak próbowałem robić takie coś na kompie to albo miałem opóźnienie niesamowite, albo nigdy nie brzmiało to tak jak chciałem... Ale jest wyjście jak ktoś myśli o takim nagrywaniu a nazywa sie behringer iaxe 393, jest to gitara do podpięcia przez usb i od razu dostajemy jakieś programiki z efektami, myśle że to taka zabawka ale sami zobaczcie http://pl.youtube.com/watch?v=ubp_b-Z8wn8 . i w sumie nie jest to drogi sprzęt |
|
|
|
|
|
|
|