|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 8:21 Temat wpisu: Nagrywanie gitary |
|
|
Mam pytko, probowalem nagrac do mojej kapelki wiosla ostatnio i qrwa nie wiem czemu ale oczywiscie nagrywajac z efektem, wychodzi to wszystko jakby jeden wielki szum... Zastanawiam sie teraz czy to wina innych czynnikow, czy mojej karty dzwiekowej w kompie ktora nie jest jakims w sumie creativem ale raczej nizsza polka. Inne instrumenty ladnie mi nagrywa, wokal, bas, klawisz, wioslo niestety jest jednym wielkim szumem. Wszystko nagrywam oczywiscie z line out -a w piecu wiec powinno sie nagrac poprawnie. Dysponuje dosc dobrym kablem, przejsciowka z pozlacanym wtykiem, do tego BOSS MT2 metal zone no i wioslo z nieuszkodzonym i zawsze dobrze dzialajacym wejsciem. PS: nagrywam na Audacity i qrwa mi trzasku wiecej wychodzi niz grania. Dajcie jakies porady, thx... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
kubencjusz ~user
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 11:50 Temat wpisu: |
|
|
Jeżeli chcesz nagrać gitarę z fuzzem to proponuje nagrać przez mikrofon. Podpinasz gitarę do pieca przykładasz mikrofon ( tutaj już sobie musisz optymalne położenie mikrofonu sam dopasować) i nagrywasz jak w przypadku wokalu. Jest o wiele lepsza dynamika i power przy takim nagrywaniu. Z line`a ładnie wychodzą tylko czyste dźwięki i tak można nagrywać, nie powinno być żadnych problemów zwłaszcza, że mówisz ze inne instrumenty nagrywają sie ok. Popróbuj tak jak Ci mówię a na pewno będzie ok.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Ziobro ~user
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 10:16 Temat wpisu: |
|
|
| Jeśli chodzi o nagrywanie gitary przez mikrofon to polecam położyć piec głośnikiem do podłogi, zwłaszcza jak grasz mięcho. Kumpla alphard (80w za 550zł) zabrzmiał prawie jak lampa ;P Jeśli chodzi o głośność to daj wmiare cicho ale bez przesady i mikrofon na odległość ok 5-10cm od pieca. Pozdrawiam i owocnego nagrywania. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|