| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SierraLeone ~user
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 4:28 Temat wpisu: Wycinanie instrumentów z muzyki |
|
|
Może ktoś z was wie jak usunąc m.in gitare z utworu?  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 9:09 Temat wpisu: |
|
|
raczej jest to niemozliwe... mozna ja co najwyzej troche znieksztalcic i przyciszyc ale to wszystko, nie da sie pozbyc tego. hahaha to tak jakbys najpierw posmarowal maslem kanapke a pozniej chcial sie tego masla pozbyc, jak widac zawsze cos zostanie hahaha... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 10:14 Temat wpisu: |
|
|
Sadam kłamie. Da się. Ale musisz mieć zapis ścieżkowy
A tak poważnie, to tak samo jak z wokalem.
Nie da rady. Tak działają filtry. Usuwają po prostu pewną część widma. Czyli jeśli wokal jest np. gdzieś po środku(tak zdaje się jest przeważnie) usunięty zostanie środek widma. A tam nie tylko wokal jest, więc jakość utworu się znacznie* pogorszy
*jeszcze zależy od piosenki, a właściwie chyba od sposobu nagrywania, nie wiem dokładnie.
W każdym razie jeśli nie chcesz gitary(tylko nie pamiętam, czy solowej, czy rytmicznej) to zapraszam na stronę: http://www.guitarbt.com/index.php
Po zarejestrowaniu się masz dostęp do utworów bez gitary. Free Guitar Backing Tracks _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SierraLeone ~user
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 11:46 Temat wpisu: |
|
|
Sadam, no ja kanapki zawsze jem z masłem ale dobre porównanie CHciałem usunąc gitare żeby sobie pocwiczyc na moich ulubionych utworach ,a Juhasowi wielkie dzięki za link.  |
|
|
|
|
|
|
Archive ~user
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 6:17 Temat wpisu: |
|
|
Juhas niezła stronka. Dzięki  _________________ Archive |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 97 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 12:04 Temat wpisu: |
|
|
Mają tam backtracki bez basu? Nie chce mi się w ciemno rejestrować  _________________ www.basoofka.net
www.theremovalmachine.go.pl
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
Ziobro ~user
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 10:12 Temat wpisu: |
|
|
| Jeśli chcesz sobie poćwiczyć to polecam guitar pro i tabki. Sam tak ćwicze i naprawde pomaga. Czasem się można naciąć na źle rozpisane tabulatury ale rzadko. |
|
|
|
|
|
|
|