|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Miodek ~user
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 9:33 Temat wpisu: Harmonijka ustna |
|
|
Ten temat powstal dla kazdego kto gra, chce grac lub interesuje sie harmonijka ustna. Wymieniajcie swoje spostrzezenia i uwagi.
Jak dla mnie harmonijka to doskonaly instrument. Sam jestem posiadaczem zwyklej, jednogamowej(C) harmonijki firmy Bluesband. Od poczatku sprawila mi wiele przyjemnosci, lecz jednoczesnie zmuszala moje pluca do niezlego wysilku, gdy chcialem wygrac co lepsze kawalki . Bylo to meczace, ale po pewnym okresie czasu dochodzi sie do jako takiej wprawy.
Ostatnio mialem okazji zagrac na drozszej harmonijce niz moja(przepraszam ze stosuje taki punkt odniesienia, ale nie zapamietalem nazwy filrmy) i przyznam, ze ta moja, mimo nazwy hmm niewiele ma z bluesowym brzmieniem:-). Ale nie powiem, gdyby wypluc pluca to naprawde mozna zagrac fest bluesa:-).Niektore harmonijki maja to we krwi, moja najwidoczniej nie  _________________ Jutro bede duzy, dzisiaj jestem maly |
|
|
|
|
|
|
sledz *Moderator

|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 9:48 Temat wpisu: |
|
|
Daawno temu dostałem od babci harmonijkę 48 kanałową - to jest hardkor! Nigdy specjalnie się tym nie interesowałem, ale parę rzeczy się umiało. Fajna rzecz - tym bardziej że można mieć zawsze przy sobie (: _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 9:52 Temat wpisu: |
|
|
| Osobiście lubie brzmienie harmonijki w bluesowych kawalkach, za to wlasnie lubie Dżem. Za tą harmonijkę, ale w sumie nie tylko ;p |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 6:02 Temat wpisu: |
|
|
Ja właśnie dostałam harmonijkę..Nie bardzo wiem jak mam zabrać się za naukę gry.Chęci mam,płuca też i cóż...Jakieś wskazówki?Do tej pory tylko śpiewałam,więc niewiele wspólnego..  _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
sledz *Moderator

|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 7:42 Temat wpisu: |
|
|
Patrz jaka fajna stronka o harmonijce! http://tinyurl.com/5ty8z3 _________________
 |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 1:41 Temat wpisu: |
|
|
Dziękuję,z pewnością skorzystam  _________________ Żyjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|