| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 11:27 Temat wpisu: B.C. Rich |
|
|
Gitarzysta to ja raczej nie jestem ale z ciekawosci zapytam co sadzicie o gitarach tej firmy. WYglad maja wyrabisty ale cala reszta jak sie prezentuje?? _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 9:05 Temat wpisu: |
|
|
Firma bardzo znana nie jakiś krzak. Gitarki b.c. richa polecane są szczególnie do ciężkiego grania stąd też między innymi ich diabelski wygląd. Miałem kiedyś okazję dosiąść b.c richa i powiem tylko jedno: ZAJEBIŚCIE!!!! mi się podoba. Jeśli chcesz grać ciężką muzę to polecam, zresztą cenowo też nie jest źle. Od 1000 zł kupisz fajną gitarkę są też tańsze ale ... Te fajnie wyglądające kosztują trochę więcej. Tak czy owak z czystym sumieniem mogę ci polecić tego producenta. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 11:55 Temat wpisu: |
|
|
Hmm a ja z kolei nie polecę, przynajmniej tych gitar z serii "ekonomicznych". Mają (subiektywnie) mało wyraziste brzmienie a konstrukcja mostka sprawia, że przy niskiej akcji strun praktycznie nie da się ich podciągać. Elektronikę mają trochę niemrawą - wątpię, żebyś uzyskał na nich sound godny SLAYER.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 3:26 Temat wpisu: |
|
|
Niestety nie mogę się zgodzić z Dabrozem nie wiem na jakiej podstawie wystawił taką ocenę B.C. richowi, ja przynajmniej grałem na tej gitarze i wiem co ona potrafi co do modeli ekonomicznych to może mieć rację ale to chyba gitarki za 500 zł. A wogóle co to znaczy niemrawa elektronika?
Ja grałem na modelu Virgin Black z serii Platinum, cena to około 1500zł.
| Cytat: | | wątpię, żebyś uzyskał na nich sound godny SLAYER. |
Kerry King ze SLAYERA gra na B.C.richu zresztą Canniblal Corpse i Death też używają tych gitar. W polsce B.C. richa używa Jan Borysewicz a według mnie to na pewno nie jest gość który się nie zna na gitarach. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 4:37 Temat wpisu: |
|
|
Ta, King gra na B. C. Richu, ale tak dobajerzonym, że z tymi sklepowymi łączy je tylko nazwa. Niemrawa elektronika, znaczy się dźwięk przystawek (jak na mój gust) jest mało klarowny. Ja też grałem na takiej - inaczej bym mojej opinii nie wydawał - nie wiem, na jakim modelu (w każdym razie z designem a'la Warlock), ale według właściciela kosztował ok. 1000 zł. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
waldzio ~user
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 6:07 Temat wpisu: |
|
|
mój kumpel ma BC Richa ale nie pochwalałbym jakoś szczególnie tych gitar. nie brzmią zbyt wyraziście, sam wygląd gitary nie tworzy. za cenę 1000-1500 tak jak one kosztują można dostać o wiele lepszy sprzęt. np jakiegoś ESP'a czy coś z rodziny Jacksonów już nawet z jakąś lepszą przystawką wmontowaną. _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 9:31 Temat wpisu: |
|
|
Ludzie te gitarki jak wspomniałem są tworzone z myślą o muzykach grających ciężką muzę więc jeśli grasz black lub death metal to w dupie masz piękne brzmienie tzw. wyraziste wogóle jak słowami można opisac brzmienie: wyraziste ale w jakiej kategorii, co to wogóle znaczy? Dla większości black i death metalowców marka B.C.Rich jest kultowa i daje za to głowę bo znam wielu ludzi z tych klimatów i na pewno nikt nie powie złego słowa o tych gitarach.
Taka dygresja, uważam że to forum jest dla młodych wykonawców a nie wymiataczy z 30 letnim stażem dla których gitary poniżej 5000 sa nic nie warte. Bądzcie realistami kolesia który zaczyna grać nie interesują gitary z tej półki czy też customy, więc nie przeginajcie chwaląc się swoją znajomością sprzętu i masturbacją przy gitarkach których nigdy nie będziecie trzymac w ręku.!!!! _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 10:09 Temat wpisu: |
|
|
Ostre slowa ale sie z nimi zgadzam i przyznaje Ci racje... co do gitar Rich - a to tak jak napisales w pierwszej czesci twojej wypowiedzi. \,,/AvE\,,/
PS jak podkreslalem gotarzysta nie ejstem ale nie trudno obczaic ze te gitary sa robione z mysla dla ludzi pokroju metal i ciezej..... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 10:54 Temat wpisu: |
|
|
Czy ja się gdzieś chwalę znajomością sprzętu? Grałem na gitarze tej firmy, to napisałem, co o niej myślę. Myślę też, że nawet w muzyce death-metalowej klarowne i selektywne brzmienie jest pożądane, no chyba, że kogoś interesuje tylko robienie siary dla szatana.
Ale co tu gadać, trzeba wziąć gitarę do łapy i samemu posłuchać. W końcu każdemu co innego leży.  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Daniel ~user
|
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 9:53 Temat wpisu: |
|
|
Fajne gitary robi ta firma. Janek Borysewicz kiedys miał gitarę tej firmy : przezroczysta, koloru seledynowego ale niestety podarował ja do Hard Rock Cafe i teraz sobie wisi na scianie i mozna ja podziwiać _________________ This is only Rock'n'Roll |
|
|
|
|
|
|
|