Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Dlaczego gitara?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Juhas
+Redaktor

Wpisów: 410
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Pon Maj 21, 2007 3:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

SadaM napisało:
A co ze spiewaniem??? Jako mlody spiewales smerfne hity a pozniej kolega pozyczyl CI plytke slipknota i pomyslales sobie, pie**ole i zaczales wydzierac morde skaczac po ,, kanapie" hahahaha

Smerfnych hitów zawsze nie znosiłem
Ale, jak byłem mały....(głupio mi trochę)... nie wiem, 7 - 10 lat, to sobie Jacksona śpiewałem Potem był taki bardzo lajtowy rock(typu Lady Pank, Perfect, Budka), a przełomem była Nirvana i Cradle of Filth

~user

Wpisów: 56
Miasto: Ząbki k/W-wy
Kapela: Rest
Solówki: 1
WpisWysłany: Pon Maj 21, 2007 8:12    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Jakoś na początku la 90 - tych byłem na wakacjach "u babci" i w graciarni znalazłem mandolinę mojej matki.Miałem z sobą kasetę Kinga Diamonda "Conspiracy" i usilnie próbowałem grać razem z nimi.Makabrycznie to wtedy musiało wyglądać.Parę miesięcy później ,ojciec
nie mogąc patrzeć co wyprawiam z tą mandoliną ,sprezentował mi akustyka od RUSKICH z bazarku Shocked .Tak się zaczęło i trwa do dzisiaj.
Ogląda profil użytkownika   
SadaM
+Redaktor

Wpisów: 569
Miasto: Zgierz
Kapela: Northern Lights
Solówki: 3
WpisWysłany: Pon Maj 21, 2007 9:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

tez pieknie. Ja natomiast najpierw zakochany wielce w klawiszach pozniej zaczalem dostrzegac piekno tego instrumentu. Moja siostra kiedys uczyla sie grac na pudle no ale pozniej zrezygnowala wiec od czasu do czasu dla odmiany zaczalem sobie na nim pobrzdakiwac. Nie wiem czemu ale nadchnelo mnie cos aby sprobowac sobie gry na basie. No i kupilem bas. Podczas grania na nim, hmm jakis rok, zabralem bratu ciotecznemu gitare elektryczna ktora przezyla za jego kadencji 2 chamskie, jak to on okreslil, kapele punk rockowe i jedna metalowa hahahaha. Ma nawet z tylu fajne naklejki np: UWAGA!!! przed wejsciem sprawdz czy za drzwiami jest kabina, jest tez Anarcha i niszcz nazizm wiec gitara hardcorowa tym bardziej ze juz staroszek z niej. Po pewnym czasie bas sprzedalem bo jakos nie moglem sie odnalexc z nim do konca no i teraz zostalem z pudlem i elektrykiem na ktorych hahaha cos tam pogram ale nadal zadne rewelacje hahaha
~user

Wpisów: 18
Miasto: Skawica
WpisWysłany: Pon Cze 04, 2007 12:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

dlaczego? bo to najpiękniejszy instrument na świecie... czy trzeba coś dodawać? tak poprostu być musiało
~user

Wpisów: 1
Miasto: Wojnicz
WpisWysłany: Wto Lip 10, 2007 1:45    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Siema...to mój pierwszy post na tym forum Very Happy więc witam wszytkich!!
Dlaczego gitara?? Hmm... jak dobrze pamiętam gitara w moim domu była od zawsze. Zawdzięczam to mojemu tacie, który zapoczątkował moją przygodę z gitarą W wieku 10 lat tata zaczął mnie uczyć na swoim akustyku...to były męczarnie dla moich biednych paluszków Smile hehe mijał czas a ja nabywałem nowe umiejętności. Aktualnie mam 18 lat i (teraz się pochwale...hehe) ... Ibaneza , Fendera, Corta (akustyk) i Ovationa!! Moje zamiłowanie do muzyki jest już tak duże, że sprawiłem sobie nawet perkusje! Tak więc, podsumowując, gitara jest prawie całym moim życiem!! Pozdrawiam!!

~user

Wpisów: 155
Miasto: Zawada
WpisWysłany: Wto Lip 10, 2007 6:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dlaczego klawisze?? Moim marzeniem zawsze byłą gra na klawiszach. Dlaczego?? Nie wiem, ale wiem że nigdy nie przestane grać.
~user

Wpisów: 7
Miasto: łódź
WpisWysłany: Wto Lip 10, 2007 8:12    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

czemu gitara? ... dziwna sprawa... nie słuchałam muzyki ani takiej w której używa się gitary ani żadnej innej... nie ciągnęło mnie do tego... tylko po prostu... przyszła do szkoły nauczycielka i mówi, że będzie uczyła grać na tym instrumencie... no to ja poszłam do taty "kup mi gitarę" i tak do teraz gram... z tym, że teraz już wiem, że chcę grać bo uwielbiam jej dźwięki, bo pięknie brzmi, bo niesamowite jest uczucie kiedy można wydobyć z niej dźwięki... teraz tylko, żeby klasyk zamienił sie na elektryka....
filip666
~user

Wpisów: 3
Miasto: lubań
WpisWysłany: Pon Wrz 24, 2007 2:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

nie mam bladego pojęcia dlaczego gitara uwelbiam jej dzwięk Smile
czarny_kurier
~user

Wpisów: 9
WpisWysłany: Pią Paź 12, 2007 11:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Mnie gitara pochłonęła kiedy byłam w 4 klasie podstawówki, i nadal jest całym moich życiem po tych 6 latach. Ma w sobie to coś co mnie przyciąga, kiedy na nią patrzę, kiedy gram... czuję się szczęśliwa i spełniona i mogłabym zawsze taka być... dlatego gitara jest tym instrumentem które jest obecne w moim życiu na każdym kroku:)

[ Dodano: Minutę temu ]
właśnie ta gitara powyżej to moja pierwsza elektryczna i mam do niej ogromny sentyment, ale klasyka też kocham:)

~user

Wpisów: 3
Miasto: Poznań
WpisWysłany: Czw Gru 20, 2007 9:32    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A ja zacząłem grać tak od samego siebie ...
Potem zainspirowała mnie Metallica... I tak się dzieje...
Coraz więcej, coraz lepiej .
Pozdrawiam.
Juhas
+Redaktor

Wpisów: 410
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Pią Gru 21, 2007 10:21    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Bądźmy szczerzy. Raz na zawsze. Po co FACECI uczą się grać na gitarze? No po co? Po co się zostaje gwiazdą rocka? Żeby zarywać dupy! Very Happy
~user

Wpisów: 9
WpisWysłany: Wto Gru 25, 2007 9:19    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

W sumie nigdy sie nad tym nie zastanawiałam poprostu kiedys usłyszałam jakąs piosenke rockową , zaczęłam słuchac takiej muzy i tak jakos wyszło ze "zakochałam sie " w gitarce elektrycznej ,a juz wogóle po tym jak kumpel dał mi troszke pobrzdękac na swojej .
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Andrzej Pajor AMATHORY
~user

Wpisów: 22
Miasto: Limanowa
Kapela: AMATHORY
Solówki: 3
WpisWysłany: Sro Sty 09, 2008 9:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Gitara i MUZYKA KLASYCZNA
http://www.funportal.pl/film/87dac351/podglad.html
TO MÓWI SAMO PRZEZ SIEBIE.

~user

Wpisów: 5
Miasto: Zabrze
WpisWysłany: Sob Sty 19, 2008 12:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Sami panowie się wypowiadają?Smile
Ja zaczęłam grać na gitarze jak miałam 8 lat, ale szybko mi się znudziło byłam bardzo niecierpliwa, a jak wiadomo gitara jest wymagającym instrumentem. Nie wiem nawet te moje nieudane próby można nazwać początkiem:) Po instrument sięgnęłam kilka lat później Dlaczego gitara? Cudownie brzmi. Zawsze pasjonowała mnie muzyka rockowa, w tym duchu zostałam wychowana. co prawda teraz eksperymentuję z nowymi brzmieniami,elektroniką, ale szeroko pojęta muzyka gitarowa to nadal moja ulubiona:-) Uwielbiam tez perkusję, grałam kiedyś w zespole na tym instrumencie, ale to niestety była to krótka przygoda i jak poprzednicy wspominali wcześniej, niesamowicie drogi sprzęt, na który nie mogę sobie pozwolićSmile

~user

Wpisów: 11
Miasto: Jelenia Góra
Kapela: DEEP THROAT
WpisWysłany: Sob Sty 19, 2008 6:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

dlaczego NIE gitara? bo bass Smile
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: