| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Yamex ~user
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 9:27 Temat wpisu: Jak założyć strony do gitary? |
|
|
No wiec.... dostalem od cioci gitarke ! Tak fajnie, ale bez strun. A dla mnie to jest problem bo niewiem jak zalozyc. Kupilem w muzycznym struny ale niemam pojecia jak sie za to zabrac! bardzo prosze o pomoc lub jakis poradnik Ps niemam pojecia nawet gdzie maja byc struny grube a gdzie maja byc te chude! Z gory dziekuje !!!!! _________________ Jestem.. bo sie urodzilem!! I po co tu skamleć ? |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 10:35 Temat wpisu: Re: Znow mam problem ;) |
|
|
Nikt Ci nie powie, jak masz założyć struny, gdyż:
- nikt nie wie, jaką masz gitarę
- nikt nie wie, czy jesteś lewo, czy praworęczny
- i weź ogólnie najlepiej idź do sklepu, żeby Ci założyli i pokazali jak to się robi. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 10:43 Temat wpisu: |
|
|
| Na przyszlość lepsze tytuly tematow dawaj. Poprawilem. |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Sro Sty 23, 2008 10:46 Temat wpisu: |
|
|
| Pytanie po pierwsze jaką masz gitare? Jeżeli klasyczną (duże drewniane polakierowane pudło z takimi kolorowymi wzorkami dookola otworu rezonansowego, szeroki gryf, główka z wycięciami i tam takie klucze) to nalezy przez mostek kazda strune pokoleji przelozyc i zawiazac soecjalnym wiazaniem, struny nylonowe. Akustyczna (podobna do klasycznej tylko wezszy gryf i nie ma otworow w glowce na struny) to struny trzeba kupic metalowe i tam w mostku sa takie kołeczki i sie podnosi taki i wklada tam kółko struny i zaciska kołeczkiem. Elektryczna(deska zamiast pudla) to trzeba jakos przelozyc struny przez mostek, albo od tylu deski albo z przodu, zalezy jaki masz mostek. |
|
|
|
|
|
|
Yamex ~user
|
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 9:01 Temat wpisu: |
|
|
Sorki Mam klasyczna ! Z zalozeniem strun juz sobie poradzilem ale teraz mam problem z nastrojeniem. Mam na kapie tuner, zrobilem wszystko wedlug instrukcji i niby jest nastrojona ale strasznie skrzeczy... Czy ktos moze wie gdzie tkwi problem ? _________________ Jestem.. bo sie urodzilem!! I po co tu skamleć ? |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Pon Sty 28, 2008 8:38 Temat wpisu: |
|
|
Skrzeczy? w jakim sensie? moze to jest jakas stara gitara, ktrora nie jest pierwszej swiezosci i jest uszkodzona, dlatego skrzeczy, obejrzyj ja dokładnie, czy coś nie odstaje nie jest odklejone czy coś takiego co może skrzeczeć.
Ostatnio zmieniony przez Jaj0 dnia Wto Sty 29, 2008 9:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 445 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 10:04 Temat wpisu: |
|
|
| po raz któryś już piszesz słowo sens żle ;-) |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 9:43 Temat wpisu: |
|
|
Przepraszam panie naczelny zaraz szie zedytuje Taką jakaś mam przyware ze pisze to źle  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 2:42 Temat wpisu: |
|
|
Yamex looknij czy nie jest gdzies np peknieta albo wybrakowana itd... Moze twoja ciocia trzymala ja na strychu albo w piwnicy i tam zamoklo drewno albo cos takiego. Moze jeszcze byc wypaczony tzn krzywy gryf... PS: moze tez jakos zle zalozyles struny. Oblookaj i pisz  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 3:30 Temat wpisu: |
|
|
| Yamex napisało: | Sorki Mam klasyczna ! Z zalozeniem strun juz sobie poradzilem ale teraz mam problem z nastrojeniem. Mam na kapie tuner, zrobilem wszystko wedlug instrukcji i niby jest nastrojona ale strasznie skrzeczy... Czy ktos moze wie gdzie tkwi problem ? |
grasz palcami czy kostką? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 9:38 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | grasz palcami czy kostką? |
A jakie to ma znaczenie, raczejnie brzeczy mu gitara z powodu sposobu jakim na niej gra, chyba ?? _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 1:23 Temat wpisu: |
|
|
Może dodatkowo założył se metalowe struny.... _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 2:14 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | | Cytat: | | grasz palcami czy kostką? |
A jakie to ma znaczenie, raczejnie brzeczy mu gitara z powodu sposobu jakim na niej gra, chyba ?? |
ale jak jeździ sie kostką po górnych strunach to taki śmieszny dźwięk wydają |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 4:34 Temat wpisu: |
|
|
moze ma metalowe struny w sumie one moga przeczec ale bez przesady znowu... W sumie to moglby okreslic mniej wiecej jaki to dzwiek itd.... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|