|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
yehud ~user
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 5:41 Temat wpisu: jak zrobić z akustyka elektroakustyka? |
|
|
mam pytanie. mam akustyka, lecz chciałbym z niego zrobić elektroakustyka. jeśli ktoś może, to niech napisze, jak to zrobić i ile by to mniej więcej kosztowało. za wszelkie życzliwe i serdeczne rady z góry dziękuję  |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 6:20 Temat wpisu: |
|
|
Znajdz jakiegos lutnika w swoim miescie i zapytaj sie czy moze ci wmontowac przetwornik, dobrze by bylo gdybys sie rowniez okreslil jaki to ma byc przetwornik (posrednio lub nie, bedziesz musial taki kupic). Najlepiej wczesniej zorientuj sie w roznych przystawkach (oczywiscie jesli nie masz o tym pojecia). Kumpel ode mnie ze szkoly sobie w ten sposob przerobil akustyka na elektroakustyka i jest bardzo zadowolony. Niestety nie jestem w stanie ci powiedziec ile lutnik wezmie za robocizne. Podzwon i sie popytaj.
aha fajnie gdybys napisal skad jestes, jesli z lodzi to moge ci dac pare namiarow na kilku lutnikow. |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 6:58 Temat wpisu: |
|
|
To zależy jakiego masz akustyka bo jeżeli to jakiś badziew to daj sobie spokój. Za kasę którą wydasz na przerobienie kupisz sobie elektryka.
Jeżeli chodzi o samą przeróbkę to możesz sobie kupić zestawik (elektronikę) jest to pełny zestaw do przerobienia akustyka na elektryka, jednak sam raczej go nie zamontujesz chyba że? W taki zestawik wchdzi: przetwornik, przedwzmaczniacz, korektor i czasami tuner. Niestety koszt takiego zestawu to ok 800 zł (dobry)
Opcja nr 2. Możesz dokupić sobie pickup. Jest to przystawka mocowana do otworu gitary krórą w każdej chwili możesz ją zdjąć. Obejdzie się bez wizyty u lutnika ponieważ przystawka jest wpinana. Koszt to około 100 są też tańsze.
Jeżeli chodzi o producentów którzy bawią się w takie coś to znam tylko Fishman (model classic 4t), B-band albo Seymour Duncan,
tutaj możesz zobaczyć o co mi chodzi http://www.musicdealer.com.pl/sduncan/. Ale na allegro pewnie znajdziesz tego dużo.
Życzę udanego przerabiania. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|