Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
jak zrobić z akustyka elektroakustyka?

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
yehud
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Sob Kwi 28, 2007 5:41    Temat wpisu: jak zrobić z akustyka elektroakustyka?  Zacytuj zaznaczone      

mam pytanie. mam akustyka, lecz chciałbym z niego zrobić elektroakustyka. jeśli ktoś może, to niech napisze, jak to zrobić i ile by to mniej więcej kosztowało. za wszelkie życzliwe i serdeczne rady z góry dziękuję Smile
Ogląda profil użytkownika   
torm
~user

Wpisów: 270
Miasto: Łódź
Solówki: 1
WpisWysłany: Sob Kwi 28, 2007 6:20    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Znajdz jakiegos lutnika w swoim miescie i zapytaj sie czy moze ci wmontowac przetwornik, dobrze by bylo gdybys sie rowniez okreslil jaki to ma byc przetwornik (posrednio lub nie, bedziesz musial taki kupic). Najlepiej wczesniej zorientuj sie w roznych przystawkach (oczywiscie jesli nie masz o tym pojecia). Kumpel ode mnie ze szkoly sobie w ten sposob przerobil akustyka na elektroakustyka i jest bardzo zadowolony. Niestety nie jestem w stanie ci powiedziec ile lutnik wezmie za robocizne. Podzwon i sie popytaj.

aha fajnie gdybys napisal skad jestes, jesli z lodzi to moge ci dac pare namiarow na kilku lutnikow.
Ogląda profil użytkownika   
Capricorn
+Redaktor

Wpisów: 77
Miasto: Łask
Solówki: 2
WpisWysłany: Nie Kwi 29, 2007 6:58    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

To zależy jakiego masz akustyka bo jeżeli to jakiś badziew to daj sobie spokój. Za kasę którą wydasz na przerobienie kupisz sobie elektryka.
Jeżeli chodzi o samą przeróbkę to możesz sobie kupić zestawik (elektronikę) jest to pełny zestaw do przerobienia akustyka na elektryka, jednak sam raczej go nie zamontujesz chyba że? W taki zestawik wchdzi: przetwornik, przedwzmaczniacz, korektor i czasami tuner. Niestety koszt takiego zestawu to ok 800 zł (dobry)
Opcja nr 2. Możesz dokupić sobie pickup. Jest to przystawka mocowana do otworu gitary krórą w każdej chwili możesz ją zdjąć. Obejdzie się bez wizyty u lutnika ponieważ przystawka jest wpinana. Koszt to około 100 są też tańsze.
Jeżeli chodzi o producentów którzy bawią się w takie coś to znam tylko Fishman (model classic 4t), B-band albo Seymour Duncan,
tutaj możesz zobaczyć o co mi chodzi http://www.musicdealer.com.pl/sduncan/. Ale na allegro pewnie znajdziesz tego dużo.
Życzę udanego przerabiania.

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: