| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
aquarius777 ~user
Dołączył: 25 Lut 2007 Wpisów: 8 Miasto: Dublin, IE Solówki: 3 |
|
|
|
|
keymaster ~user

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 10:15 Temat wpisu: |
|
|
jakoś od grudnia jestem posiadaczem czasrnego Jacksona Randy Rhoads 5, z wstawionymi EMG 85-81 _________________ \m/_ _\m/
budyń |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Czw Mar 15, 2007 6:17 Temat wpisu: |
|
|
To już trzecia gitarka w moim dorobku wcześniej był jakiś dziwny twór RINSTAR czy coś takiego, potem Mayones ale miał wypadek( pęknięta szyjka) teraz jest YAMAHA EG112 niby nic specjalnego ale gra się na niej nie głupio. Co do niej to: korpus- Agathis, dwa single-coil, jeden humbucker, mostek: vintage-type vibrato _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Mar 15, 2007 11:26 Temat wpisu: |
|
|
Ja ma Squier Strat.
Ładna, niebieska, 3x singiel, ogólnie bardzo wygodnie się na niej gra, jest dość lekka. Klucze bardzo dobrze trzymają strój. Na tyle, że jak na jednej próbie nastroję ze stroikiem, przeniosę w pokrowcu do domu, pogram trochę, pójdę na następną próbę - nie muszę właściwie stroić.
Jedyny mankament to to, że z jakiegoś powodu nie mogę nastroić menzury na górnym E(z dużymi problemami na A i D). A ogólnie to jestem z niej zadowolony, tylko przydałoby się piec wymienić
W przyszłości marzy mi się oryginalny amerykański Fender
Poza tym mam akustyka - Maritę. Bardzo dobra gitarka w swoim przedziale cenowym. Ogólnie polecam. Po ok. 2, 3 latach grania(gram dużo rzadziej niż na elektryku) na tych samych strunach nie trzyma stroju na wyższych progach, ale to chyba zaleta(że po takim czasie). Muszę w końcu wymienić te struny  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 10:36 Temat wpisu: |
|
|
keymaster: zajebisty sprzęt!!! Sam taki chciałbym (i przez długi czas bardzo chciałem) mieć! Uwielbiam kształt RR (to za sprawą pana Laiho ), poza tym zaczynam być fanem EMG (od kiedy sprawiłem sobie 85 - teraz poluję na 81 ). W końcu kupiłem LTD F-50 - kształt też jest super, a przynajmniej nie trzeba case'a na zamówienie robić oraz nie trzeba aż tak uważać na obijanie gitary o ściany (na ostre kształty trzeba uważać!). Ale nie wykluczam, że następna moja gitarka to będzie "fałka", najlepiej właśnie niesymetryczna Ale raczej ze stajni ESP/LTD, choć kto wie..... W najbliższym czasie jednak gitary zmieniać nie zamierzam [teraz trza wzmak porządny kupić ] _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Johnny ~user
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 4:23 Temat wpisu: |
|
|
Epiphone LP std+... Ale juz sie napalam na Fenderka Strato czy gibolka jakiegos...
No o epi wiele do powiedzenia nie ma... 2 humby, mostek staly tune-o-matic, klucze grovera (zajebiscie trzymaja stroj), decha z mahoniu plyta wierzchnia z klonu, szyjka mahon podstrunnica palisander... Nienajgorsze wioslo. |
|
|
|
|
|
|
Magda_Es ~user

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 8:48 Temat wpisu: |
|
|
Moja gitara ma niecały rok. Właściwie to mam mimo woli. chciałam gitare elektryczną. Niestety ja swoje rodzice - swoje. Za moje pieniądze kupili mi najtańszego klasyka jaki był w sklepie. Brzmi dobrze, ale gra na nim nie sprawia mi żadnej radości. Niestety ze mną tej gitarze nigdy nie będzie dane ładnie zagrać. Postanowiłam, że wiosło nie będzie się marnowało. Sprzedam ją na allegro Szkoda jej, ale...to dobra gitara i jeszcze bardziej szkoda, aby nie wykorzystać jej możliwości  _________________ Armia zielonych to nie był dobry wybór. |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 6:50 Temat wpisu: |
|
|
a ja mam czarnego stratocastera firmy J&D. niewiem co ze mną ale kocham moją gitarę
ma 22 progi, jest śliczna i ma dobre brzmienie. mam ją od niedawna (jakieś 3 miesiące)
nie ma wg mnie wad  _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
Becker ~user
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 9:12 Temat wpisu: Yamaha ERG 121 |
|
|
Pierwszą gitarą jaką osobiście posiadałem była używana (podobno krótko, jestem w stanie w to uwierzyć) Yamaha ERG 121, kupiona przez allegro za ok 380zł z pokrowcem (marnym). Grałem najpierw na kompie przez miesiąc, potem kupiłem Peavey'a rage 158. Gitarka jak na początek baardzo przyjemna, czarny błyszczący lakier - trochę było widać tłuste paluchy. Przystawki firmowe, cudów nie było. Przełącznik 5-cio pozycyjny, po kilku miesiącach zaczął szwankować, po nasmarowaniu (ręcznym) chodził bdb. Potencjometry lekko trzeszczały. Brzmienie na cleanie raczej kiepsko, przester z pieca adekwatnie do ceny na początek wystarczało. Godna uwagi jest wygoda grania, wg mnie ważna na początku przygody z git. grało się wyjątkowo przyjemnie. Polecam na początek. Teraz posiadam Kramera, ale to już historia na inny post. Pozdrawiam. _________________ M4L |
|
|
|
|
|
|
Inferno ~user
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 3:04 Temat wpisu: |
|
|
J&D RE 4
przystawki: H-S-S
Pięcio pozycyjny przełącznik, jeden potencjometr volume dwa barwy. 22 progi nad czym ubolweam Gitara lekka z wygodnym gryfem. Dopiero zaczynam swoją przygodę z tym instrumentem.
Cena niezbyt wysoka jak na jej możliwości. |
|
|
|
|
|
|
waldzio ~user
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 12:08 Temat wpisu: |
|
|
Yamaha ERG-121 z przystawką przy mostku EMG-81 . jeden volume jeden tonek... trochę grubawa ale dostałem ją za darmo i wpakowałem trochę kasy... ale za to brzmi teraz pięknie i sprawuje się świetnie do grania rocka/metalu. _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
stivlerPL ~user
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 6:41 Temat wpisu: |
|
|
ja za swoją dałem tylko 500 ale co sie okazało po właczeniu przesteru zaczyna piszczeć zamiast hromowanych kluczy olejowych okazało sie że są to zwykłe plastikowe badziewka pomalowane na srebrno teoretycznie po roku gry zaczyna mi siadać cała elektryka co mam z tym zrobic ??
najlepiej zainwestować w nową a te wyżucić do smieci albo rozwalić i przyzdobic se sciane _________________ kiedyś byłem leprzym człowiekiem
poszukuje kapeli w której mógł bym spiewać
głos czysty ochrypły i troche growla w trakcie nauki screama |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 12:49 Temat wpisu: |
|
|
Jeśli jesteś rockandrollowcem to koniecznie rozwal i powieś na ścianie. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 2:10 Temat wpisu: |
|
|
Tylko rozwal tak zeby bylo co wieszac  |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 410 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 3:24 Temat wpisu: |
|
|
| Adder napisało: | Tylko rozwal tak zeby bylo co wieszac  |
Po co coś takiego wieszać na ścianie? Daj mi ją na koncert, a zrobię z niej odpowiedni użytek  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|