|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ioper11 ~user
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 1:00 Temat wpisu: |
|
|
mnie najbardziej podoba się kształt Fendera Telecastera i Gibsonowskiego Explorera.
Nie zgodzę się z SadaMem bo ESP robi gitary o ekstremalnych kształtach...zauważmy, że np. AX jest podobny do B.C Rich Warlock, EX do Explorera |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 7:05 Temat wpisu: |
|
|
No, tez lubie flying v najbardziej.  |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 6:03 Temat wpisu: |
|
|
| mazdah napisało: |
Kształt ma walory wyłącznie estetyczne, |
Nie gadaj głupot, Panie Kolego! Kształt też wpływa na brzmienie, chociażby grubość deski - im korpus jest grubszy, tym lepszy sustain (pomijając pozostałe czynniki, jak np. jakość drewna) i potężniejsze, mniej "misiowate" brzmienie. Płaska deska zabrzmi delikatniej. Przykładem tego są np basówki Spectora - kształt mają podłużny, taki obły, za to są grube. A jak brzmią - wiadomo.
Co do tematu: Nie lubię żadnych Fenderów - prostackie, Gibsonów SG, LP - takie to ograne. Za to Explorery mogą być. Ten Nexus jest czadowy:
|
|
|
|
paciorek ~user

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 7:31 Temat wpisu: |
|
|
Mi osobiście najbardziej podobają się kształty Les Paul oraz Stratocaster... _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Heretyk ~user
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 7:33 Temat wpisu: |
|
|
Stratocaster - z elektryków
Bass - BC Rich NT Beast Bass 4 - zajebisty wygląd mam
Ave _________________ Brak bo był za duży i się systemowi nie podobało  |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 8:52 Temat wpisu: |
|
|
Zdecydowanie SCHECTER serie omen, revenger i demon, zresztą wszystkie mają bardzo oryginalne kształty,(może nie tak szatańskie jak BC RICH) co więcej według mojej oceny są idealne do cięcia metalu czy rocka no i ładne brzmienie zapewnione przez pickupy seymora duncana. Osobiście testowałem tylko model Omen 6. Ocena na 10pkt to 7 za brak ruchomego mostka. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|