| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
NoirPapillon ~user
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 1:35 Temat wpisu: Najlepszy kształt gitary |
|
|
| Wiem, że do brzmienia gitary kształt nie ma wielkiego znaczenia, ale spytam z ciekawości: jakie kształty wy preferujecie? |
|
|
|
|
|
|
Saddam89 ~user

|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 3:36 Temat wpisu: |
|
|
Les Paul _________________ "... przepłynąć poprzez tęczę na jej nieznany drugi brzeg" |
|
|
|
|
|
|
Dante ~user
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 4:28 Temat wpisu: |
|
|
z gitarowych Les Paul
z basowych Maynesowy (idiotycznie to brzmi ale nie wiem czy to ma jakąś specyficzną nazwę ) _________________ "Większość ludzi nie rozpoznałaby dobrej muzyki nawet jakby do nich podeszła i ugryzła ich w dupę" / Frank Zappa |
|
|
|
|
|
|
SierraLeone ~user
|
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 8:08 Temat wpisu: |
|
|
Les Paul i Stratocaster  |
|
|
|
|
|
|
Ramcel ~user
Dołączył: 11 Sty 2008 Wpisów: 11 Miasto: Jelenia Góra Kapela: DEEP THROAT
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 12:17 Temat wpisu: |
|
|
Strat, Jackson Randy Rhodes (mam taką kopie Marathone'a ) B.C. Rich Warlock, Explorer... _________________ DEEP THROAT - Sex & Drugs & Rock'n'Roll |
|
|
|
|
|
|
wesi ~user

Wysłany: Sro Sty 16, 2008 8:56 Temat wpisu: |
|
|
Przede wszystkim SG (w stylu signuma bądź vipera) Explorer w rożnych wariacjach i RR oczywiście! |
|
|
|
|
|
|
StratMan ~user

|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 11:41 Temat wpisu: |
|
|
Kształ wiąże się bezpośrednio z graną muzyką. Jazzmani nie będą grać rakietach jacksona a deathmetalowcy na telecasterach. _________________ Fender Fiesta Red |
|
|
|
|
|
|
mazdah +Redaktor

Dołączył: 01 Gru 2006 Wpisów: 98 Miasto: Kalisz Kapela: The Removal Machine
|
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 9:37 Temat wpisu: |
|
|
Niby tak, ale zawsze znajdzie się kilka wyjątków
Kształt ma walory wyłącznie estetyczne, może faktycznie trochę głupio grać jazz na BC Richu ( generalnie głupio jest grac cokolwiek na BC Richu ... _________________ www.basoofka.net
www.theremovalmachine.go.pl
"If you play a wrong note, then shame on you, but if you play the wrong note twice, then you're playing jazz" |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Czw Sty 17, 2008 11:09 Temat wpisu: |
|
|
Taa widziałem ja takie eksperymenta z bc richami a ten moje preferowane kształty gitary elekrycznej to PRS (Paul Red Smith), ogólnie nie przepadam za Fenderami (jakoś tak) sorry Jacek z resztą o tym wiesz  |
|
|
|
|
|
|
StratMan ~user

|
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 12:01 Temat wpisu: |
|
|
Wiem Mateusz:) Ja jestem przywiązany do tradycyjnego kształtu. _________________ Fender Fiesta Red |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 2:38 Temat wpisu: |
|
|
jedni lubia taki einni inne to proste. Jesli sie przywiazaliscie do jednego ksztaltu to w sumie nie dziwie sie ze maniacy stratocastera, ktory jest dla mnie w sumie eee nudny i brzydki, bedxa skakac z radosci na widok kosmicznie wyrytego korpusu BC richa. Ta firma robi dobre gitary ale fakt do jezzu sie nie nadadza. Ksztalty sa raczej ze tak powiem indywidualne. Jak dla mnie sa spoko, nie ma jakies innej bardzo znanej firmy ktora produkowalaby takiego typu korpusy jak BC Rich. Do grania metalu sa jak najbardzije zajebisty. To moje zdanie. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 9:07 Temat wpisu: |
|
|
No sadam jeszcze Esp robi takie gitarki prawda i jacys lutnicy typu Nexus  |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 569 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 11:03 Temat wpisu: |
|
|
ESP raczej nie robi gitar w stylu beast albo warloc itd... Jedyna inna serja jaka wydalo ESP to serja F,EX i AX. V -alek nie licze bo wiele firm je produkuje. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Aeger ~user
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 8:15 Temat wpisu: |
|
|
| mazdah napisało: | | Kształt ma walory wyłącznie estetyczne... |
I tu się nie mogę zgodzić, bo np. mahoniowe Explorery mają gruby, wielki korpus, który bezpośrednio wpływa na brzmienie.
Skrzypcówki posiadają świetny sustain, ale to już inna bajka  |
|
|
|
|
|
|
Glizda ~user

Dołączył: 13 Lut 2008 Wpisów: 116 Miasto: okolice Bielska-Białej Kapela: Agrressour
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 9:33 Temat wpisu: |
|
|
kurde, mnie sie cholernie podobaja flying V _________________ rock hard my firend |
|
|
|
|
|
|
|