Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
pierwsza gitara elektryczna - help!
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
NoirPapillon
~user

Wpisów: 16
WpisWysłany: Sob Gru 29, 2007 3:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Powiedzmy przykładowo taka gitka: http://www.allegro.pl/item288060812_gitara_elektryczna_meg_warrior_okazja.html
Na co patrzeć, co jest w niej dobre, co złe? Bo wygląda ślicznie
Ogląda profil użytkownika   
konane1992
~user

Miasto: Białystok
WpisWysłany: Sob Gru 29, 2007 5:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ja bym dodal tylko to:
1) wez sobie kilka gitar i patrz na to, jak Tobie leza; zauwazysz, ze jedna bedzie Ci sie po prostu zsuwac z nog, druga bedzie sie przechylac, bo bedzie dziwnie wyważona, trzecia bedzie wbijala Ci korpus w brzuch a czwartej w ogole nie uniesiesz (nie no, zart ;p) popatrz sobie gitary zarowno w pozycji siedzacej jak i stojacej, bo na niektorych gitarach (np mojej ;p) latwiej jest grac na stojaco, a na to w jakiej pozycji bedziesz g
2) jezeli wybralas swoje przeznaczenie, posprawdzaj gitare. zagraj jakies przykladowe dzwieki, sprawdz czy nie brzeczy, a wszystko co Ci sie nie podoba, zglaszaj i pytaj do sklepowego pana, bo mysle, ze to chyba najlatwiejszy sposob do podstawowego obeznania sie w sprzecie Smile mozesz nawet poprosic, aby sam sklepowy pan zagral cos na tej gitarze, wtedy sprawidzisz czy ta gitara cokolwiek potrafi, czy ten debil nie wciska Ci kitu i czy zna sie na rzeczy Smile
Ja w ten sposob kupowalem gitare i wlasciwie jestem zadowolony z zakupu Smile

~user

WpisWysłany: Pon Gru 31, 2007 10:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Kurde, no ja wiem, tyle że nie mam możliwości wyjazdu do sklepu muzycznego. Już kombinowałam, ale cholera, nie da się Więc będę próbować w ciemno. Wyboru nie mam...
Saddam89
~user

Wpisów: 15
Miasto: Kolbuszowa
WpisWysłany: Czw Sty 03, 2008 8:13    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Juhas, dlaczego cały czas chcesz namówić dziewczynę na akustyka?? Jeśli chce grac na elektryku to niech kupi sobie elektryka. Udowadniasz ze łatwiej jest się „przesiąść” z klasyka na akustyka lub elektryka a dużo trudniej odwrotnie. I tu nasuwa się mi pytanie…, po co dziewczyna ma zmieniać gitary jak wie ze chce elektryka?? Dla mnie to jest mizerne tłumaczenie. Zawsze, gdy zmienisz gitarę będziesz musiał się dłuższa lub krótszą chwile przyzwyczajać do niej. Miałem już w domu wiele gitar, i ogrywałem także sporo. Ale gdy dostaje do ręku nową gitarę to musze się chwilkę z nią oswoić, ograć. Dla CIEBIE NoirPapillon proponuje jakiegoś stratocoster’a bo są lekkie. I kupić jednak coś firmowego. Cos za większą kasę bo wyrazie czego później będziesz mogła ją sprzedać to gitarę jak CI się znudzi nauka gry.
~user

Miasto: Białystok
WpisWysłany: Czw Sty 03, 2008 10:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

stratocaster? lekki? hm.. i ja tez bym proponowal zaczac Jej od klasyka, czy akustyka, bo jak pokazywala gitare, ktora podobala sie Jej z wygladu, domyslilem się, ze preferuje ciezka muzyke.. jezeli nie ma pojecia o grze, to same brzdakanie w struny znudzi sie szybciej niz zakupienie ksiazki z podstawami Smile
~user

WpisWysłany: Pią Sty 04, 2008 11:44    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Oj, bo ja już nie wiem Sad( Mam już zgodę rodziców, co było wielką walką Very Happy i teraz muszę coś wybrać, żeby mi kieszonkowe starczyło. Raczej myślałam o allegro... Zawsze mogę odsprzedać za te same pieniądze. No cóż, do boju Very Happy
Saddam89
~user

Wpisów: 15
Miasto: Kolbuszowa
WpisWysłany: Pią Sty 04, 2008 4:20    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A jaki typ gitary elektrycznej według CIEBIE jest lekki?? Może les paul?? jakiś mały ładny stratocaster jeśli jesteś drobną dziewczyną to 22 lub 21 progów, aby CI się łatwiej grało.
~user

WpisWysłany: Sob Sty 05, 2008 11:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dzięki, dzięki, dzięki! Patrzyłam na allegro, ale nie ma nic ciekawego. Poczekam. Marzy mi się zestaw ze wzmacniaczem. Och, jakby się przydało wygrać w totka
franca16
~user

Wpisów: 3
Miasto: Brodnica
WpisWysłany: Pią Mar 21, 2008 2:27    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

hmm ja kupiłam na allegro podrobe stratocastera firmy sounder...gratis dostałam piec 20 W i nie narzekam.jak włącze over drive to brzmienie nie jest nagorsze.pytałam sie profesjonalisty.za całość zapłaciłam ok.650.drozej niz zwykle dlatego,że jestem leworęczna,a dla nas gitary z reguły droższe są.jestem b.zadowolona.za taką cene sprzet ddla poczatkującego jest idealny.polecam.kupywałam juz rozne rzeczy na allegro i ani razu nie zostałam oszukana.
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: