| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kudlaty ~user

|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 9:19 Temat wpisu: Pierwszy Elektryk |
|
|
Witam!
Jestem tu nowy...
ale ponoć to dobry serwis..
wiec chcialbym was zapytac o gitarę elektryczną.. jaki producent jest dobry i jaka wybrac na poczatek.. czym sie kierowac przy sprawdzaniu gitary...
Dzieki z góry... |
|
|
|
|
|
|
cezary188 ~user
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 9:45 Temat wpisu: |
|
|
powiedz jaka kwote chcesz przeznaczyć na gitare i czego od niej oczekujesz _________________ Zapraszam na forum mojego sojuszu Ogame.pl www.sojuszastra.fora.pl |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pią Cze 23, 2006 10:21 Temat wpisu: |
|
|
Gitara "na początek" nie jest zbyt dobrze sprecyzowanym okresleniem.
Napisz czy chcesz sie na niej jedynie uczyc gry czy tez ma ci dostarczyc czegos wiecej. Jakby na patrzec to na start kup sobie standardowego Stratocastera - lepiej nie robić sobie głupich przyzwyczajeń do "wyścigowych" gryfów (Cort, Ibanez) bo potem jest sie ukierunkowanym na danego producenta.
Jesli chcesz wydac 1000zł<x<2000zł to możesz sie postarać i poszukać (proponuje aukcje) Fendera Made in Mexico, jak wiecej to juz oczywiscie amerykanskiego. Jak chcesz wydac mniej niż 1000 zł to z wiekszosci tanich producentów chyba najlepszy bedzie Squier (insygnowany przez Fendera).
Jak bedziesz kupował swoja pierwsza gitare to raczej nie bedziesz potrafił sprawdzic jej jakości samemu, co do strony technicznej to sprzedawca (jesli jest solidny) powinien ci ją jako tako wyregulować (nowa, nieużywana gitara i tak sie szybko rozstroi) |
|
|
|
|
|
|
Kudlaty ~user

|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 10:57 Temat wpisu: |
|
|
do wydania bede miec okolo 900 zł... z tym ze piecyk i przester sam robie.. także bez kosztów przesteru i piecyka...
to będzie moja pierwsza gitara... chcialbym by służyła i do nauki jak i do grania.. bym mógł sie z nia gdzies pokazac...
narazie chcę sie rozglądnąć po sklepach i komisach... jak będe kupywał to pojadę z kumplem który cos sie tam zna... (chodził do szkoły muzycznej) i z kumpelą która gra na elektryku...
chcę zobaczyc tez w komisach na uzywane gitary bo kumpela ta co gra kupiła w jednym swoją gitarke za 500 zł, mówi ze jest jak nowa.. jedyne co to ma jedna małą ryske.. mówi ze za ta gitare.. tzn za nowa trzeba dac powyzej tys zł...
nie wiem jak sie nazywa ta gitara ale moze ze zdjecia ja poznacie..
http://img204.imageshack.us/img204/5480/gitara9pk.jpg
ona mi proponowała ibaneza sobie zakupic..
także nie wiem.. |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sob Cze 24, 2006 8:37 Temat wpisu: |
|
|
To jest któryś z modeli flyinga Jacksona (chyba RR-3). Od razu ci mówie, że raczej nie znajdziesz jej w tak niskiej cenie. Kumpela albo kupiła od gościa który sie nie znał, albo cos z ta gitara jest naprawde nie tak (możliwe, że kupiła podobny model ale któregoś z tanich producentów)
Zakładam, że bedziesz grał raczej cięższą muzke, wiec najlepiej szukaj gitar w ukladzie H-H albo H-S-H. |
|
|
|
|
|
|
Kudlaty ~user

|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 1:26 Temat wpisu: |
|
|
hmm no wiec zakupiłem coś takiego:
Cort
po długiej rozmowie sprzedawca przekonał mnie do tej gitary... moze dla tego ze sie nie znam..
ale spodobała mi się...
teraz chcialbym spytac ile muszę wydać na jakis w miarę przester?? |
|
|
|
|
|
|
cezary188 ~user
|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 5:22 Temat wpisu: |
|
|
według mnie swietny wybór kolega ma corta grałem i jest zajebisty!!! a co do przesteru to jakieś 270-300 zł polecam przester marsalla "gv2" naprawde cudo _________________ Zapraszam na forum mojego sojuszu Ogame.pl www.sojuszastra.fora.pl |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Nie Cze 25, 2006 5:39 Temat wpisu: |
|
|
mostek katana ale poza tym w miare niezla gitarka  |
|
|
|
|
|
|
Amy ~user
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 12:21 Temat wpisu: |
|
|
Oo jestem bardzo ciekawa gdzie ją kupiłeś Sama mam się rozglądam za nią, i nie znalazłam zbyt wielu sklepów gdzie ją można kupić A jakie są Twoje wrażenia odnośnie wygody i brzmienia? Z góry dzięki  |
|
|
|
|
|
|
Kudlaty ~user

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 12:35 Temat wpisu: |
|
|
co do brzmienia to chyba nie moge sie zbyt dobrze wypowiedziec bo dopiero zaczynam z elektrykami..
wygoda grania nawet dobra... ale jak to mówią mostek katana.. :p troche wysoko.. ale mi tam sie bardzo dobrze na niej "gra"(sie ucze dopiero.. )
hmmm jeśli jesteś z Krakowa Amy to sklep na rynku...
bardzo fajny koles tam sprzedaje.. ale ten młody nie ten stary..  |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 12:43 Temat wpisu: |
|
|
A w sklepach internetowych patrzyłaś? Ja bym się tam rozejrzał. |
|
|
|
|
|
|
Amy ~user
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 1:34 Temat wpisu: |
|
|
Patrzyłam, ale że to będzie moja pierwsze gitara elektryczna wolę dotknąć i pograć Dzięki Kudłaty, z Krakowa nie jestem ale często tam bywam  |
|
|
|
|
|
|
Kudlaty ~user

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 2:57 Temat wpisu: |
|
|
to podobnie jak ja.. nie jestem z tamtąd ale też często bywam w kraku...
hmmm...
to moze sie kiedys tam spotkamy..
no i moze pokaze Ci dokładnie ten sklep..  |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Sro Cze 28, 2006 11:15 Temat wpisu: |
|
|
W Łodzi nie ma "fajnych" sklepów  |
|
|
|
|
|
|
tage_01 ~user

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 10:43 Temat wpisu: |
|
|
| zupa napisało: | A w sklepach internetowych patrzyłaś? Ja bym się tam rozejrzał. |
Nie radze kupowac takiego sprzetu w sklepach internetowych. Produkt moze byc uszkodzony - krzywy gryf, luzne maszynki. Chcesz reklamowac? Owszem, mozna, ale wysylasz do sklepu na swoj koszt. W wiekszosci sklepow NIE-internetowych sprzedawca da ci gitare do reki, da ci na niej zagrac - kupujac w internecie naturalne jest, ze tego nie zrobisz.
Produkt moze byc uszkodzony - wcale nie musi ale nie wiem czy warto ryzykowac. _________________ ..::METALLICA::.. |
|
|
|
|
|
|
|