| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
waldzio ~user
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 10:49 Temat wpisu: |
|
|
nie jestem pewien ale raczej napewno jest inny... ale jak dla mnie sprawy elektroniczne to wciąż technologia NASA więc Ci na 100% nie powiem . _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
8ystry ~user

|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 4:45 Temat wpisu: |
|
|
nie...
przede wszystkim zależy jakie masz przetworniki
do 3 singli zakłada się inne niż do 2humbów lub 2singli i humba
500k do humbów (HH lub SSH)
250k do 3 singli (SSS)
potencjometr dźwęku różni sie od tonów...
volume ma na końcu B
a tone A
tak więc mając strata z 3 singlami kupujesz sobie 1 potencjometr 250kB i 2x 250kA
powodzenia z lutowaniem _________________
 |
|
|
|
|
|
|
ioper11 ~user
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 8:31 Temat wpisu: |
|
|
| zupa napisało: | | Cytat: | | Coś Ty z tą gitarą wyprawiał? |
Sex, drugs & rokendrol with da gitarr!  |
eee..tam..on jak mój kolega (pozwole sobie zacytować)- "Wczoraj "bawiłem" sie gitarą i niechconcyy gryf się skrzywił..." albo "za mocno podkręciłem wzmacniach i brat przyszedł i mi gitare rozjebał" |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 12:41 Temat wpisu: |
|
|
ej nie dostane w sklepie elektrycznym przelacznika ?? znaczy no ten 5 pozycyjny przelacznik z dzwigienka... PS: do niego tez sa jakies specjalne wymagania czy poprostu wszystkie sa takie same nie maja wplywu na rodzaj przetwornikow?? _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:03 Temat wpisu: |
|
|
Sadam. Ten remont Cię naprawdę wyniesie tyle, co nowa gitara. A jeśli chodzi o wymianę gryfu, to ja na Twoim miejscu bym się tego nie podjlął, bo wiem, że bym spieprzył _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Sob Cze 23, 2007 3:10 Temat wpisu: |
|
|
Jezeli chodzi o przełącznik to nie kupisz go raczej w sklepie z elektroniką, polecam popytać w sklepach muzycznych. O ile mi wiadomo nie ma znaczenia to jakie masz przetworniki ważne aby był taki sam, jezeli masz 5 pozycyjny to kup taki sam. Niestety obawiam się że troche ci ten zakup uszczupli kieszeń. Jezeli masz problem z elektryką a nie masz o tym pojęcia to odsyłam na jakieś forum elektroniczne napewno znajdziesz zapaleńców którzy chętnie pomogą. Tutaj masz link do strony ze schematami połączeń może się przyda. http://www.seymourduncan.com/support/schematics.shtml
No i powodzenia!!! _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 565 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 11:26 Temat wpisu: |
|
|
heh potencjometry, wtyk na kabel, przelaczniki wymienilem a reszta tj przetworniki musza poczekac na naplyw gotowki Dzieki wszystkim za pomoc
AvE!!! _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 6:51 Temat wpisu: |
|
|
Nie prościej jej było oddać do lutnika?? Miał byś wtedy pewność że wszystko chodzi _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Czw Lip 12, 2007 9:58 Temat wpisu: |
|
|
mialbym pewnosc owszem ale NIE MIALEBYM tyle ile mam teraz w kieszeni . A pewnosc mam bo wszystko dobrze zrobilem poniewaz dziala... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|