| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 11:35 Temat wpisu: Reanimacja Elektryka |
|
|
Mam w domu stara strasznie gitare firmy o jakiej pewnie nikt nawet nie slyszal (ENCORE) lecz z powodu jej juz nie malego stazu ( jakies 10 lat w tym 2 kapele punkowe i jedna metalowa ) wymaga sporej reanimacji. Mowiac scislej chodzi mi o wymiane wszystkich bebechow w srodku czyli przystawek, przelacznika, potencjonometrow no totalnie wszystko nawet gniazdfo musze zmienic haha ai gryf nowy jakis skolowac. Co radzicie ??? _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
waldzio ~user
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 12:52 Temat wpisu: |
|
|
zamiast zmieniać wszytsko kupić nowy sprzęt, tyle samo Cię to wykosztuje. _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 551 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 12:54 Temat wpisu: |
|
|
tyle ze jest maly problem, nie moge sprzedac tego wiosla bo jest ze tak powiem nie moje. A na nowe hmmm bedzie problem przekupic starszych wiesz jak jest....  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
waldzio ~user
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 2:36 Temat wpisu: |
|
|
spróbuj przekonać starszych mówiąc że naprawa będzie kosztowała tyle co nowe wiosło (bo w sumie to prawda). a jeśli nie to w większych miastach są zakłady gdzie zajmują się remontem gitarek, więc z takiego skorzystać, będzie choć profesjonalnie zrobione. _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 3:34 Temat wpisu: |
|
|
Wiesz profesjonalnie czy nie w gitarze ciezko jest cos zepsuc nie jest to az tak skomplikowana sprawa wiec remont moge zrobic sam. Musze jedynie kupic wswzystkie bebechy ale z tego co widzialem to nie jest to tania sprawa, musze kupic 3 przystawki single a te pozadne tanie nie sa, mysle ze to bedzie najdrozszy wydatek. hmmm nie wiem wlasnie co zrobic, poprostu kupono nowej odpada. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
waldzio ~user
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 3:55 Temat wpisu: |
|
|
same single tam masz? wyciałbym na Twoim miejscu dziure na humbuckera przy mostku, środkowego singla załatał a przy gryfie zostawił tego jednego. no tyle że dobre przystawki są drogie, ale zawsze można poszukać jakichś używanych. z kabelkami problemu nie ma zawsze można kupić w sklepie za grosze, albo wymontować bratu z autka na baterie . z gryfem może być problem, bo możesz nie znaleźć takiego który będzie miał takie same dziury do mocowania... _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 56 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 5:52 Temat wpisu: |
|
|
| Jak te bebechy takie drogie ,to może uda się trafić okazyjnie jakąś tanią używaną gitarkę i przełożyć graty ? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 8:20 Temat wpisu: |
|
|
tania uzywana gitarka = tandetne bebechy niestety.
Pomysl z humbuckerem tez jest niezly, musze pomyslec  _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
Dabroz ~user

Dołączył: 03 Gru 2006 Wpisów: 122 Miasto: Płock/Wawa Kapela: Namerok
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 8:22 Temat wpisu: |
|
|
To kup drogą używaną gitarę? Nie wiem, czemu robisz problem?  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 8:28 Temat wpisu: |
|
|
nie spie na kasie. Zrozum nie moge kupic nowej gitary z roznych powodow za dlugo by gadac. _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 56 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 8:47 Temat wpisu: |
|
|
| Coś Ty z tą gitarą wyprawiał? |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 8:55 Temat wpisu: |
|
|
haha to nie ja, to moj brat cioteczny ja ja dostalem w spadku i nie moge jej sprzedac bo ze tak powiem ja hmmm dostalem no cos takiego.... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:33 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Coś Ty z tą gitarą wyprawiał? |
Sex, drugs & rokendrol with da gitarr!  |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 3:10 Temat wpisu: |
|
|
dziwić sie że gryf do wymiany  _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
SadaM +Redaktor

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 9:22 Temat wpisu: |
|
|
Mam pytanie co do wymiany potencjonometrow, mianowicie potrzebuje 2 potencj. do tonu i jeden do vol. i zastanawiam sie czy mam poprostu kupic 3 np takie:http://allegro.pl/item207361952_potencjometr_250kohm_liniowy_lepiej_nie_kupisz.html
czy 2 do tonu takie same a do vol. inny. Z tego co wiem to chyba ten do vol jest inny. wiec?? hlp... _________________ Where Death is Most Alive
 |
|
|
|
|
|
|
|