| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
fala17 ~user
|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 2:38 Temat wpisu: strojenie gitary |
|
|
Może to głupie, ale mam problem z nastrojeniem gitary. Od nie dawna się uczę grać i jak przez dłuższy czas nie mam lekcji to gitara jest starasznie rozstrojona, bo na lekcjach nauczyciel mi ją stroi. Próbowałam sama tak ja mi pokazywał ale ciężko mi złapać ten dzwięk co powinien być. Ściągnełam też ostatnio jakiś tuner gitarowy z neta ale jest daremny. Możecie mi cos poradzić, albo podać chociaż link do jakiegoś porządnego tunera. Z góry dziękuje pozdrawiam
P.S. gram na akustyku |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 6:48 Temat wpisu: |
|
|
| Chyba lepiej nauczyc sie stroić samemu. Mozesz jeszcze kupic stroik gitarowy bo te z neta rzeczywiscie są daremne. |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Maj 11, 2008 12:24 Temat wpisu: |
|
|
Osobiście jestem za strojeniem ze słuchu. Trzeba się trochę pomęczyć ale takie strojenie jest zarazem ćwiczeniem na poprawienie słuchu. możesz używać gwizdków albo kamertonu dla znalezienia odpowiedniego dźwięku. Elektroniczny tuner to fajna sprawa ale nie zawsze będziesz go mieć przy sobie i wtedy przyda się umiejętność strojenia ze słuchu.
Tu masz link do całkiem przyzwoitego tunera na PC
http://www.freeware4pc.com/download/home/digitalguitartuner.shtml _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Heretyk ~user
|
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 4:54 Temat wpisu: |
|
|
no akustyku, tylko i wyłącznie ze słuchu, mam nadzieje, że wyjąsnił Ci schemat tych samych dźwięków szarpiesz jedną strunę, zaraz potem następna na 5(lub 4 w przypadku H) i muszą Ci się dźwięki zgadzać jakbyś miała elektroakustyka, podepnij do wzmaka, włącz przester (niby lipnie,ale się da), albo na kompie efekt overd./dist. i strój na flasholetach
Ave _________________ Brak bo był za duży i się systemowi nie podobało  |
|
|
|
|
|
|
fala17 ~user
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 10:08 Temat wpisu: |
|
|
| dzienki wielkie za rady ;* |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 306 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 11:07 Temat wpisu: |
|
|
Jeszcze jeden stroik, który ostatnio znalazłem:
AP Tuner 3.06
Naprawdę polecam.
Ze wszystkich, jakimi się kiedyś bawiłem ten naprawdę jest zajebiaszczy. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|