| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Ulubiony producent |
| Epiphone |
|
7% |
[ 5 ] |
| Fender |
|
23% |
[ 16 ] |
| Ibanez |
|
20% |
[ 14 ] |
| Jackson |
|
1% |
[ 1 ] |
| Washburn |
|
1% |
[ 1 ] |
| Peavey |
|
0% |
[ 0 ] |
| Sqiuer |
|
0% |
[ 0 ] |
| Gibson |
|
20% |
[ 14 ] |
| Inny |
|
25% |
[ 17 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 68 |
|
| Autor |
Wiadomość |
ioper11 ~user
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 7:09 Temat wpisu: |
|
|
| no nie tylko Children of Bodom, ale też Soulfly (w tym ESP ma serie gitar z podpisem Maxa Cavalery) i gitarzyści Metallici (obydwoje mają serie z podpisem), a nawet Slayer (jeden gitarzysta i basista (obaj mają serie sygnowaną), a jeszcze niektóre inne jak Deftones, Static X, a nawet gitarzysta Judas Priest i zapomniałem jeszcze o całym Ill Nino |
|
|
|
|
|
|
Juhas +Redaktor
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 390 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 8:56 Temat wpisu: |
|
|
| Czarna napisało: | | Zagłosowałam na inny bo nie stać mnie na nową gitarę więc dostałam g ojca. Wiadomo ruska, stara, badziewna ale da się grać a to wystarcza. |
Znam swój ból. Ja swojego pierwszego klasyka kupiłem za 100 zeta. Byłem młody, głupi i napalony, bo gitara nie nadawała się nawet na rozpałkę do grilla
Ale jednak się czegoś na niej nauczyłem, potem opyliłem innemu napaleńcowi za taką samą kwotę
A gitara pamiętała chyba jeszcze czasy carskie  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: Łódź Kapela: Testowy
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 9:40 Temat wpisu: |
|
|
| Swoją drogą na takich gitarach najlepiej sie uczyć. Ja klasyka kumpla męczyłem kilka miesięcy a to straszne gówno było. Dwie dziury w pudle, metalowe wrzynające się struny, krzywy gryf, nie wspominając już ze zamiast gry słychać było pierdzenie. Ale ucząc sie na takiej mamy duzy plus - na dobrej gitarce szybciej sie złapie wieksze wygibasy. A ludzie którzy odrazu uczą sie na wygodnych elektrykach mogą się zdziwic gdy wezmą jakieś gorsze wiosło. |
|
|
|
|
|
|
Inferno ~user
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 3:05 Temat wpisu: |
|
|
| Na niewielu gitarach grałem i chociaż sam gram na innej to moim faworytem są Ibanezy. |
|
|
|
|
|
|
Valgaav ~user
|
|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 56 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 5:57 Temat wpisu: |
|
|
Zagłosuję na Hohner - Reno.Nie mam skali porownawczej.Kupiłem ją okazyjnie trochę w ciemno .ale jestem zadowolony.Kiedyś grałem na Jacksonie ,ale był jakiś "drewniany".
A pierwsza gitara na jakiej grałem to było pudło, poklejony plastrami totalny ruski obrzyn ,na którym kułem na blachę Innuendo. Piękne czasy  |
|
|
|
|
|
|
waldzio ~user
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 12:51 Temat wpisu: |
|
|
chętnie oddałbym głos na ESP ale nie widzę więc pozostaje inne. _________________ żyjemy tak jak śnimy... samotnie ... |
|
|
|
|
|
|
Johnny ~user
|
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 10:22 Temat wpisu: |
|
|
| No ludzie blagam was. Jakim cudem wiecej osob lubi Epi niz Gibsona?! Chyba zescie gibsona w lapie nie mieliscie. Do tego w tej ankiecie mialem dylemat moralny, czy wybrac Gibsona czy Fendera. Zupelnie inne gitary, inne brzmienia, trudno okreslic ktora lepsza, a brzmienia obydwu mi sie podobaja. |
|
|
|
|
|
|
Aron ~user
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 9:42 Temat wpisu: |
|
|
| Ja zagłosowałem na Fender choć w domu mam Squier ale to jest przecież to samo. |
|
|
|
|
|
|
Saddam89 ~user

|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 6:00 Temat wpisu: |
|
|
Siemano:D dla mnie ideałem jest LES PAUL made in GIBSON... te gitary są dla mnie i jak sadze nie tylko świętym gralem w muzyce... sprawdzają sią zarówno w HC jak i w Bluesie.. _________________ "... przepłynąć poprzez tęczę na jej nieznany drugi brzeg" |
|
|
|
|
|
|
loko95 ~user
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 6:03 Temat wpisu: |
|
|
| Ja lubię najbardziej Fendery i Ibanezy.. Sam mam tylko Corta ale to pierwsza gitara moja, niedługo kupuję Ibaneza chyba sobie. |
|
|
|
|
|
|
Mrówa ~user

Dołączył: 14 Cze 2006 Wpisów: 6 Miasto: BaSSlandia Kapela: MBB Solówki: 1 |
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 10:06 Temat wpisu: |
|
|
Fender (jeśli chodzi o bas) - według mnie najbardziej uniwersalny, sprawdza sie w każdej muzyce no i w studiu nie ma problemów  _________________ Zawsze jest czas na BASS  |
|
|
|
|
|
|
NightRaven666 ~user
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 9:00 Temat wpisu: |
|
|
Nie ma to jak porządny ESP lub Gibson
Chociaż Ibanez, lub Fender.. No cóż.. to inna szkoła
Polecam jednak do ciężkiej muzyki, jednak te dwie górne półki.. Ale każdy ma swój gust. Pozdrawiam  |
|
|
|
|
|
|
Magda_Es ~user

|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 8:23 Temat wpisu: |
|
|
Zdecydowanie Gipson. Les Paul. Wygląd, brzmienie...cód-miód i orzeszki  _________________ Armia zielonych to nie był dobry wybór. |
|
|
|
|
|
|
Saddam89 ~user

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 8:48 Temat wpisu: |
|
|
Szkoda, że założyciel tego tematu nie pomyślał o gitarach firmy TOKAI ponieważ w ostatnim czasie słyszy się o nich coraz więcej w muzycznym świecie… i to oczywiście opinie jak najbardziej pozytywne… Ja osobiście zakochałem się w tych gitarach, cudownie brzmią i klasycznie wyglądają… _________________ "... przepłynąć poprzez tęczę na jej nieznany drugi brzeg" |
|
|
|
|
|
|
|