|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ramcel ~user
Dołączył: 11 Sty 2008 Wpisów: 11 Miasto: Jelenia Góra Kapela: DEEP THROAT
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 11:01 Temat wpisu: Wymiana siodełka |
|
|
Teges... Mam sobie takiego elektrycznego marathona. Założyłem mu nowe strunki, sporo grubsze niż poprzednie (12-56) i gitara zaczęła tak jakoś bzyczeć niemiło. Podejrzewam, że to może być wina siodełka, które jest kiepskawe, jakiś taki miękki plastik szmelcowaty. Planuję wymienić siodło, ale nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Możecie mi coś poradzić? _________________ DEEP THROAT - Sex & Drugs & Rock'n'Roll |
|
|
|
|
|
|
Jaj0 +Redaktor

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 12:16 Temat wpisu: |
|
|
| Zobacz czy struny dobrze weszły w siodełko, bo jak sa grubsze ot sie mogą niemiescić, posprawdzaj dokładnie czy wszystko masz dokręcone i wyregulowane bo przez to sie mogą jakieś brumy robić. Jak dalej nie pomaga no to po pierwsze musisz znaleźćdpowiednie siodełko (poszukaj na may shop albo spytaj u marathone'a) po drugie siodelko jest zazwyczaj przyklejone wiec bedziesz musial zaingerować w nie siła co sie może skończyć róznie dlatego polecam CI jednak iść z tym do lutnika. Może nie weźmie więcej jak 100zł |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 6:13 Temat wpisu: |
|
|
Ja miałem przyklejone plastikowe siodełko i z wyrwaniem go nie było problemu. Polecam zrobić to tak:
1. Urżnąć kawałek od najgrubszej struny - odłamać, ja to siła zrobiłem. Tylko tak rozsądnie, nie walić gwoździem i młotkiem w dół (stronę podstrunnicy), jeno w bok.
2. Resztę wypchnąć, jakby klej mocno trzymał to uprzednio podgrzać (lutownicą - jak się nie stopi ). _________________
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|