|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
raiq ~user

Dołączył: 11 Lip 2006 Wpisów: 139 Miasto: Poznań Kapela: Infinity
|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 1:09 Temat wpisu: |
|
|
Niekoniecznie chodziło mi o pół-lampy, ale o pół-środki czyli generalnie sprzęt "z niższej półki". Taki choćby Peavey Valve King - jest to pełna lampa, cena tak kusząca (head + paka poniżej 3000 zł), że już napalony chciałem kupić to cudo, ale... czy brzmi to tak cudownie? Hmm... po przetestowaniu mam ku temu pewne obiekcje Jest OK, ale żadna rewelacja - po pełnej lampie spodziewałbym się czegoś zupełnie innego. Jest to po prostu tania lampa, mająca de facto niewiele wspólnego z odpowiednikami kilkukrotnie droższymi. Może się często okazać, że w tym przedziale cenowym już lepiej kupić jakiegoś porządnego tranzystora, albo pół-lampę - szczególnie jeśli lampa jest na końcówce mocy (na preampie nie kreuje aż tak znacznie brzmienia).
Generalnie po prostu chciałem powiedzieć, że mając tak mocno ograniczony budżet (jaki niestety ja mam) bardzo łatwo kupić jakiś bubel, który reklamowany jest hasłami w stylu "brzmi jak Mesa Boogie, choć jest 10 razy tańsze", które z rzeczywistością wiele wspólnego raczej nie mają W muzyce niestety, cholernie prawdziwa jest reguła proporcjonalności ceny do jakości
Jest to generalnie trudny i złożony temat
Najchętniej bym zabierał każdy wzmak na 2 tygodnie testów, zanim się zdecyduję ostatecznie na wybór Pomarzyć se można... w Polsce to nawet trudno w sklepie wypróbować sprzęt, bo zazwyczaj nic nie mają i trzeba sprowadzać na zamówienie  _________________ Sebastian
poznański zespół metalowy INFINITY
http://www.infinity.metal.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Vestrit ~user
|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 12:52 Temat wpisu: |
|
|
mesą dual rect. bym się tak nie jaral. Jakiś czas temu miałem okazję przetestować ten wzmacniacz i wg mnie nie jest on warty 5000 tysiaków (tyle za używany mniej więcej chyba, ze ktoś sobie sprowadzi ze stanów taniej;P). Dodatkowo żeby to zabrzmiało potrzeba dobrej kolumny, grałem na hughes&kettner (około 1500zł) i siara i jeszcze raz siara. Chwilę później podpiąłem do kolumny messy (za 4 tysiaki) i było sporo lepiej ale naprawdę nie dałbym 9 tys za taki zestaw, nawet jak bym miał. Jedyne w czym dual jest naprawdę dobry to dynamika, lepsza niż w jcm800.
Bez porządnej kolumny nie podchodźcie do tego wzmaka. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|